27.12.2016 Bilbaosta, Espanjasta Portugalin puolelle Melon pikkukylään

Ihailimme aamulla loistavassa auringonpaisteessa kylpevää Bilbaoa.

Bilbao by daylight. Guggenheim sijaitsee tuon korkean tornin oikealla puolella.
Bilbao by daylight. Guggenheim sijaitsee tuon korkean, yksittäisen tornin oikealla puolella.
Muitakin oli alueella parkissa.
Muitakin oli alueella parkissa.

Lähtiessämme Juhani tyhjensi likavedet ja minä tutkin parkkipaikalla oleilevaa hevosta. Minun nähdäkseni se ei ollut kiinni missään eikä sillä ollut kyllä ilmeisen kiirettäkään minnekään.

Hepotikopoti nautiskeli brunssia parkkiksella.
Hepotikopoti nautiskeli brunssia parkkiksella.

Matka jatkui… Ajelimme auringonpaisteessa, kunnes kiipesimme tarpeeksi ylös ja jouduimme pilveen. Tarpeeksi kiivettyämme pääsimme tasaiselle ylänköalueelle.

img_5432
Vähän houkutti lähteä katsomaan Santanderin kaupunkia. Siellä on varmaan paikka mihin kaikki autojen osamaksurahat talletetaan 😉

Pidimme jaloittelutauon Burgosin kaupungissa ja tutustuimme El Corte Ingles Hibercoriin. Kaikkea tuli taas löydettyä, mutta ei ostettua.

Hibercorin tomaattivalikoima
Hibercorin tomaattivalikoima. Siis kaikki näkyvät vihannekset on erilaisia tomaatteja pöydän päähän asti

 

Mereneläviä kalatiskissä. En osaa sanoa, mikä osa mustekalaa toi musta-alue noiden lonkeroiden keskellä on, mutta saatan arvata...
Mereneläviä kalatiskissä. En osaa sanoa, mikä osa mustekalaa toi musta-alue noiden lonkeroiden keskellä on, mutta saatan arvata…
En tiennyt, että tällaisia on olemassakaan, mutta mähän en käytäkään korkkareita :D
En tiennyt, että tällaisia on olemassakaan, mutta mähän en käytäkään korkkareita 😀

Olimme alun perin ottaneet tämän päivän päämääräksi Salamancan, mutta ulkona oli niiin kylmä, että päätimme jatkaa Portugalin puolelle. Maasto oli todella mäkistä ja pieni urhea matkailuautomme sai tehdä töitä kiivetessään mäkiä ylös. Toisaalta alamäessä päästiin jo huippunopeuksiin eli jopa 116 km/h. 🙂

Go west! Aurinko laskee länteen...
Go west! Aurinko laskee länteen…

Portugaliin saavuttuamme löysimme itsemme aika nopeasti tietulliasemalta ja menimme vain ulkomaalaisille varatulle kaistalle. Nyt emme ole varmoja, mutta onnistuimme ilmeisesti ajamaan sellaisen portin lävitse, että rekisterinumeromme tunnistetaan kaikilla tietulliasemilla. Maksu menee automaattisesti kortilta, jota näytimme koneelle rekisteröityessämme. Meillähän on 10 vuoden takaa hieman erilainen kokemus Lissabonin tietulliasemalta. Silloin tietulliasemalla ei ollut yhtään englannin sanaa, joten olimme ihan hukassa miten toimia (olimme siis saapuneet lentäen ja olimme vuokra-autolla liikkeellä). Silloin ei myöskään ollut käytössä käännösohjelmaa puhelimessa tms. mistä olisi voinut tarkistaa sanojen merkitykset. Noh… me sitten mentiin jostain portista sisään ja samasta portista myös ulos. Eroa näiden kahden tapahtuman välillä oli se, että se portti jäi huutamaan meidän perävalojen jälkeen kuin syötävä! Päätimme jatkaa matkaa eli niin sanotusti paeta paikalta. Toivottavasti rikos on jo vanhentunut… Täällä Portugalissa tietullit on halvempia kuin Ranskassa tai edes Espanjassa. Maksoimme muistaakseni 2,50 euroa joltain väliltä ja jossain välillä hinta oli ajoneuvon koosta riippuen 0,30 – 0,70 euroa.

Liikenneympyrässä suihkulähde. Saattoi olla Portugalin puolella.
Liikenneympyrässä suihkulähde. Saattoi olla Portugalin puolella.

Saavuimme Quinta das Segonhasiin illalla vähän ennen klo 21.00 paikallista aikaa (klo 20.00 Espanjan aikaa ja klo 19.00 Suomen aikaa). Respan piha oli pilkkopimeä, mutta sisällä oli juuri päättynyt joku kongabonga, johon liittyi mattoja ja ilmeisesti jotain jumppaa tms. Alueen omistajat ovat alun perin hollantilaisia, jotka ovat muuttaneet Portugaliin vuonna 1995.

Yöpyminen maksoi 19 euroa ja rapiat ja siihen kuului ihan ok netti ja vessat ja suihkut. Tosin vessat eivät olleet lämmitettyjä, joten jokainen voi miettiä miltä tuntuisi istahtaa istuimelle, jonka lämpötila on sama kuin ulkolämpötila eli noin -2 astetta. Piristävää!

Anne ja Juhani

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s