28.12.2016 Melon kylästä Portoon

 

Oli vihreät vähän saaneet kuuraa pintaan.
Oli vihreät vähän saaneet kuuraa pintaan.

Aamulla olimme rohkeita ja menimme suihkuun. Rohkeus tuli siitä, että ulkona oli maa kuurassa (vaikka aurinko paistoikin) ja sisällä suihkuhuoneessa oli aivan yhtä lämmin – tai siis kylmä. Minulla oli jalassa Crocksit, mutta Juhanin Crocksit on talvimallia eli ne on vuorattu, joten ne jalassa ei ollut suihkuun asiaa. Kuuntelin miesten puolelta kuuluvaa hengensalpautumista, kun Juhani sattui liikkumaan suihkun lämmittämän lattiaosan ulkopuolelle. 🙂

Alueen vessat. Huom. alas tuleva luiska oli kuurassa ja niin oli vessan lattiakin :D
Alueen vessat. Huom. alas tuleva luiska oli kuurassa ja niin oli vessan lattiakin 😀

Tämä Campingalue on joskus ollut ASCI:n alue, mutta se on pudotettu pois sieltä muutama vuosi sitten. Enkä oikeastaan ihmettele. Perusjutut sai tehtyä, mutta talvella näin kylmässä esim. suihku tai vessassa käynti ei ollut miellyttävää. Lisäksi lämmintä vettä sai, kun tiesi vesijärjestelmästä pyykinpesukoneen takana, mitä vipua piti vääntää (minulle näytettiin kyllä mistä se tapahtuu). Lisäksi alue oli täysin pimeä illalla ja yöllä. Ja siis tarkoitan täysin pimeä – ei yhtään valoa missään.Täällähän aurinko laskee n. 18.00 aikoihin, joten ilta on pimeä aika pitkään. Mutta paikan omistajat olivat miellyttäviä ja maassa maan tavalla. 🙂

Ennen lähtöämme nautiskelimme kuitenkin auringonvalosta ja maisemista. Päärakennuksen vieressä kasvoi muuten sitruunoita ja appelsiineja.

cegonhas
Vasemmalla päärakennus. Kuvassa näkyy 360 asteen mutka, josta tulimme alueelle.

Otimme seuraavaksi suunnan kohti Portoa. Emme ole ikinä ennen käyneet siellä eikä meillä ole mitään ennakko-odotuksia, joten avoimella mielellä mennään. Porto on perustettu noin 275 eaa, joten ihan tuore kaupunki se ei ole. Jännää… 🙂

Ajelimme pienen kylän läpi matkalla Melosta Portoon.
Ajelimme pienen kylän läpi matkalla Melosta Portoon.

Kello oli sen verran, kun pääsimme Porton kieppeille, että ajattelimme mennä suoraan Parque de Campismo Sol de Vila Chan  camping alueelle, mutta 5 km ennen aluetta huomasimme suuren ostoshässäkän, Vila do Conde The Style Outletsin, jossa komeili alennus % 70. Päätimme mennä tutustumaan. Olen monesti kutsunut näitä kauppakeskusvierailuja hyötyliikunnaksi ja sitä ne on. Mun puhelimessa on askelmittari ja monesti pikainenkin kävely tuo mittariin 5000 askelta.

Ensin oli talo, jossa oli El Corte Inglesin outlet myymälä ja rakennustarvikekauppa. Toinen talo oli jättimäinen ostoskeskus. Sisällä oli designerien myymälöitä. Löysimme Ralph Laurenin myymälästä minulle nahkaiset tennarit hintaan 34,99 e (arvelimme alkuperäisen hinnan olevan jotain 100 euron kieppeillä) ja Juhani löysi pari Polon pikee paitaa hintaan 29,99 e/kpl (Zalandon hinta noin 90 e).

Laatikon tai kaapin vetimiä
Laatikon tai kaapin vetimiä

 

Tämän vuoden muotia on selkeästi korkeat pohjat kengissä.
Tämän vuoden muotia on selkeästi korkeat pohjat kengissä.

Kello oli jo paljon, joten päätimme syödä keskellä ostaria vähän piilossa sijaitsevassa ravintolasaarekkeessa. Valitsimme suurinpiirtein paikalliselta näyttävän pitseria-paikallisruokaa tarjoavan paikan. Juhani tilasi päivän pannun ja minä pitsan. Molemmat ruuat olivat oikein hyviä ja omistajapariskunta oli oikein suloisia.

Tästä pääsi ravintoloihin.
Tästä pääsi ravintoloihin.

Kun olimme saapuneet kauppakeskukseen, niin joka puolella oli ollut autoja jonossa tai parkissa. Löysimme parkkipaikan vähän syrjemmästä rautakaupan ovien vieressä. Kun tulimme 3-4 tuntia myöhemmin ulos, niin edelleen parkkipaikat olivat täynnä, mutta jonoja ei ollut enää niin paljon.

Löysimme campingalueen ja asetuimme taloksi. Hinta ei päätä huimannut eli yhden yön yöpyminen maksoi 9,97 e. Netti ei tosin ulottunut meidän autolle asti. Vessat olivat rinkulattomia malleja ja vessassa ei ollut vessapaperia (onneksi naisilla on yleensä aina taskuissaan nenäliinoja).

 

Iltapalan jälkeen uni maistui

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s