31.12.2016 Albufeira – lämmintä ja aurinkoa

Meidänkin auto näkyy tuolla takana.
Meidänkin auto näkyy tuolla tokana oikealla.

Nukuimme aamulla aika myöhään, kun edellinen ilta vähän venyi. Aamulla kävimme maksamassa yöpymisemme 5 yöksi ja saimme kulkukortit alueelle. Minun kulkukorttini kuva skannattiin passista ja tuli selväksi, että passin kuvaan ei ole tarkoitettu uudelleenskannattavaksi: kuvastani ei voinut päätellä oliko kyseessä parrakas nainen, sormenjälki vai minä 🙂

Ei ollut campingalueen uima-altailla ruuhkaa
Ei ollut campingalueen uima-altailla ruuhkaa

Lähdimme kävelylle aurinkoisessa ilmassa ja melkein 20 asteen lämmössä. Kuten olen jossain vaiheessa kertonut, me olemme olleet täällä Albufeirassa kerran aikaisemmin. Vuonna 2005 lopulla saimme ilmaiset lentoliput Sterling lentoyhtiön mainoskampanjasta. Halusimme ensin lentää Nizzaan pitkäksi viikonlopuksi, mutta tammikuussa 2006 Sterling ilmoitti, että eivät lennä syksyllä enää Nizzaan. Seuraavaksi halusimme lentää Portugaliin, Faroon ja kerroimme olevamme reissussa viikon. Toukokuussa 2006 Sterling ilmoitti meille, että eivät lennä Suomesta Faroon enää syksyllä. Kysyin, että mihin me sitten pääsemme näillä lennoille. Malagaan! Päätimme olla samantien 2 viikkoa reissussa, koska olimme jo varanneet majoitukset Portugalin osalta. Lensimme Malagaan lokakuussa ja se oli oikein onnistunut aika. Turistikausi oli ohi. Mihinkään ei tarvinnut jonottaa ja hotellit olivat edullisia. Estorilissa maksoimme hotellihuoneesta 90 euroa/yö, kun normaali hinta oli likemmäs 1000 euroa yö. Sen lisäksi hotellin johtaja yllätti meidät. Olin juuri hotellin ulkopuolella nähnyt mainoksia Formula 3 kisoista Estorilissa ja sanonut Juhanille, että olispa mukava käydä katsomassa – paljonkohan liput maksaa?… Astuimme hotelliin sisään ja johtaja kysyy kohteliaasti, että mahdammeko olla kiinnostuneita formuloista, kun he jakavat ilmaisia lippuja huomiseen kisaan… No, oltiinhan me kiinnostuneita!! 😀

Päätimme siis kävellä kylille. Joimme kahvit kylän aukion reunalla olevassa ravintolassa. Kävimme kaupoissa ihmettelemässä taas tarjontaa. Kävelimme hiekkarannalla – eli siis oikeastaan vietimme vaan lomaa. Koska oli uudenvuoden aatto, niin hiekkarannan toiseen päähän oli pystytetty lava konserttia varten. Ja aallonmurtajalla oli paukkutynnyrit valmiina.

Albufeiran kävelykadulla oli myynnissä korkista tehtyjä laukkuja.
Albufeiran kävelykadulla oli myynnissä korkista tehtyjä laukkuja.
Albufeiran keskusaukio
Albufeiran keskusaukio

img_5892

 

Hiekkarannan hiekkaa...
Kauneus on yksityiskohdissa?

 

Taitaa olla karhua tarjolla...
Taitaa olla karhua tarjolla hanassa… 😉

Kävimme paikallisessa Lidlissä kaupassa ja palasimme taksilla campingalueelle. Matka maksoi hurjat 4,30 euroa. Illalla kävimme katselemassa campingalueen ilotulituksen. Kummallista kyllä, täällä ei juurikaan paukkunut ennen puolta yötä eikä sen jälkeenkään, mutta puoliltaöin huusi hälytyspillit ja raketit lensi.

Albufeiran kapeita katuja...
Albufeiran kapeita katuja…

Hyvää uutta vuotta 2017 kaikille!

Anne ja Juhani

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s