1.-4.1.2017 Albufeira – lomailua, auton pesua ja shoppailua

Uudenvuoden päivänä, sunnuntaina emme saaneet mitään aikaiseksi. Söimme, katsoimme TV:tä ja nautimme lämpimästä ilmasta. Ai niin, mehän ollaankin lomalla – ei tarviikaan saada mitään aikaiseksi… 🙂

Isoja eucalyptuspuita. Camping Albufeira.
Isoja eucalyptuspuita. Camping Albufeira.

Maanantaina 2.1. kävelimme kylille ja kävimme Albufeiran kauppakeskuksessa kahvilla. Tuuli aika lujaa ja olis ollut pipolle tarvetta (ja sehän oli tietenkin autossa, kun rantalomakohteessa ollaan). Tutustuimme myös Albufeiran yhteen nähtävyyteen eli rullaportaisiin, jotka johtavat rannan toisessa päässä ylhäältä kalliolta alas rannalle. Tai ehkä ne johtaakin alhaalta rannalta ylös kalliolle! 🙂  Yöllä muuten tuli vettä ihan maahan asti. Vesisade kesti ainakin 10 tuntia ja seuraavana päivänä uutisissa kerrottiin myrskytuhoista, kun puita oli kaatunut pitkin teitä ja talojen päälle.

Albufeiran Lidl sijaitsee Baden-Bowellin kadulla.
Albufeiran Lidl sijaitsee Baden-Bowellin kadulla.

 

Ranta on aina ranta, vaikka vähän myrskyäiskin.
Ranta on aina ranta, vaikka vähän myrskyäiskin.

 

Oli aika jyrkät rullaportaat. Toiset jatkui vielä tuosta tasanteelta alas.
Oli aika jyrkät rullaportaat. Toiset jatkui vielä tuosta tasanteelta alas.

Tiistaina 3.1. olin varannut itselleni hieronnan campingalueen portilla olevasta Artemanus kosmetologiliikkeestä. Tunti ja 20 minuuttia hyvää hierontaa maksoi 50 euroa. Suosittelen tätä hierojaa, jos satutte tännepäin eksymään. Ikkunassa mainostettiin myös fish spata eli sellaista kala-allasta mihin saa laittaa jalkansa kalanruuaksi, mutta se ei ollut enää toiminnassa. Kuulemma entinen omistaja oli niiden kalojen kanssa enemmän touhunnut. Tämä nuorehko naisihminen, joka oli ottanut liiketoiminnan hoitaakseen vasta viime keväänä, kertoi, että keväämmällä tiloihin on tulossa vuokralle hänen lisäkseen kampaaja, jolle on kuulemma enemmän kysyntää kuin kala-altaalle.

Imaginarium l-elukauppaan oli kaksi ovea :)
Imaginarium -lelukauppaan oli kaksi ovea 🙂

Hieronnan jälkeen päätimme ulkoiluttaa matkailuautoa ja lähdimme Algarve shoppingiin. C&A liikkeestä muutti meille muutama vaatekappale. Söimme oivan lounaan ostarin ravintolaosastolla. Minä sain pihvileivän ja porkkanakeiton ja Juhani söi jonkun, missä oli lihaa ja ranskalaisia ja riisiä. Kelpo ruokaa kuitenkin.

Herkullinen lounas. Mun keitto ja pihvileipä maksoi 5,30 e ja Juhanin ruoka 7 e.
Herkullinen lounas. Mun keitto ja pihvileipä maksoi 5,30 e ja Juhanin ruoka 6,90 e.

 

Uskokaa, kun vakuutan, että kuivakala tuoksuu hyvältä... tai sit ei...
Uskokaa, kun vakuutan, että kuivakala tuoksuu hyvältä. Jos ette usko, niin mä valehtelen lisää! 🙂

Paluumatkalla pesimme auton itsepalvelupesulassa. Auto oli likaantunut jo sillä välillä, kun ajoimme kotoa Vuosaareen ja matkan sateet ja kurakelit eivät olleet mitenkään puhdistaneet autoa. Mutta nyt on auto taas puhdas 🙂

Puhdasta tulee
Puhdasta tulee

4.1. keskiviikkona heräsimme taas lintujen lauluun ja hienoiseen eucalyptuksen tuoksuun, joka tuli automme vieressä olevasta suurehkosta puusta. Lähdimme loistavassa auringonpaisteessa kylille kävellen. Matkaa campingalueelta rannalle tulee kävellen noin 3 km. Söimme myöhäisen lounaan ja ihastelimme maisemia.

Tyynyjä
Tyynyjä

 

Terassilla
Terassilla

Olimme rannalla ravintolassa, jonka terassilla oleili kissoja. Sellaisia laiskanpulskeita tapauksia. Eivät sen enempää kerjänneet, mutta tarkkailivat ympäristöään, jos joku haluaisi heitä silitellä tai ruokkia. Selitys näille kissoille löytyi ravintolan viereiseltä nurmikolta. Kissat olivat kaupungin ylläpitämiä löytökissoja. Kissat oli leikattu, eläinlääkärin valvonnassa ja niille tuotiin säännöllisesti ruokaa. Loistavaa toimintaa!

Kissojen koti. Sisällä oli ruokaa.
Kissojen koti. Sisällä oli ruokaa. Kuvassa on siis kaksi kissaa. Tuota mustaa on vähän vaikea havaita. Kolmas asukas oli sellainen keltainen kippurahäntä.

img_6015

Löysin rannalta 500 euron setelin!
Löysin rannalta 500 euron setelin!

 

Vahinko vaan, ettei se ollut aito...
Vahinko vaan, ettei se ollut aito…

img_6069

Ihailimme vielä auringonlaskua rannalla ja hyppäsimme taksiin, jolla hurautimme Camping Albufeiraan. Olemme lähdössä seuraavana aamuna (torstaina) liikkeelle, joten oli vähän hommia, että saadaan auto taas liikekannalle. Kuten olen joskus kertonutkin – kun lähdetään liikkeelle, niin kaikki liikkuvat tavarat pitää laittaa lukkojen taakse ja ne tavarat, jotka eivät muka liiku, nekin pitää laittaa lukkojen taakse, koska ne liikkuvat kumminkin.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s