5.1.2017 Albufeirasta, Portugalista Espanjan puolelle Gordobaan

Oli ikävä lähteä aurinkoisesta Albufeirasta, mutta kun matkustaa ajaen takaisin kotiin muutaman tuhannen kilometrin päähän ja paluumatkalla on vielä pari lauttaakin, niin on parempi lähteä vähän ajoissa. On hyvä olla vähän aikataulussa tilaa…

Tie sinne ja tie tänne - pääasia, että aurinko paistaa.
Tie sinne ja tie tänne – pääasia, että aurinko paistaa.

Ajelimme kohti Espanjan rajaa ja tajusimme, että pitää löytää vielä postilaatikko parille kortille. Hyppäsimme pois tullitieltä vähän ennen Taviraa ja eksyimme jonnekin pikkukylään, josta löysimmekin postilaatikon. Etenimme pikkuteitä pitkin Taviraan ja ihailimme kaupungin arkkitehtuuria ja kapeita katuja.

Ei tainnu olla ihan köyhimpien aluetta, mutta kauniita olivat talot
Ei tainnu olla ihan köyhimpien aluetta, mutta kauniita olivat talot

 

Oli laskuveden aika
Oli laskuveden aika

 

Pysähdyttiin suojatien eteen kuten kuuluukin. Eivät vaan kävelijät luulleet että pysähdytään ja jouduttiin houkuttelemaan ne kadun ylitykseen. :)
Pysähdyttiin suojatien eteen kuten kuuluukin. Eivät vaan kävelijät luulleet että pysähdytään ja jouduttiin houkuttelemaan ne kadun ylitykseen. 🙂

 

Aika komee silta.
Aika komee silta.

Saavuimme Sevillaan ja tehtävänä oli taas löytää Starbucksin muki. Olen aloittanut Starbucksin mukien keräilyn nimenomaan täältä Sevillasta. Silloinen mukimalli oli nykyistä isompi ja halusin ostaa sen teemukiksi. Tämän ensimmäisen mukin myötä meille avautui kokonaan uusi matkamuistojen maailma. Starbucksin kaupunkimukeja on saatavilla joka puolelta maailmaa ja ne ovat keräilyesineitä. E-Baystä jos tutkii, niin monien mukien myyntihinta on 5-10 kertainen ostohintaan nähden. Yleensä mukit maksaa 9-15 euroa ja niistä pyydetään harvinaisuuden mukaan 20-90 euroa. Harvemmin matkamuistoja myymällä voi tienata rahaa. Me tosin ei olla myymässä omiamme pois.

Eihän se katu niin kauhean kapea ole, kun mahtuu jopa 2 viivaa suojatiestä...
Eihän se katu niin kauhean kapea ole, kun mahtuu jopa 2 viivaa suojatiestä…

 

Olemme aikoinaan yöpyneet tuossa hotellissa.
Olemme aikoinaan yöpyneet tuossa hotellissa. Ilmeisesti.

 

Sevillan taksikalustoa
Sevillan taksikalustoa

Olemme siis aikaisemminkin käyneet Sevillassa ja suurimmat nähtävyydet on nähty, joten emme sen enempää jääneet ihmettelemään ruuhkaiseen kaupunkiin. Kuten sanottu: asuntoauton parkkeeraminen on vähän haastavaa.

Olimme katsoneet Gordoban kupeesta campingalueen, jonka pitäisi olla auki myös talvisin ja otimme suunnan kohti sitä. Pääsimme perille ja meille ilmoitettiin, että eivät ole auki, kun on remontti meneillään. Onneksi törmäsimme Gordoban keskustassa parkkialueeseen (osoite oli Avenida de los Custodios 2, 14004 Gordoba) , joka oli täynnä asuntoautoja. Parkkiminen maksoi maksimissaan 11 euroa päivä. Sähköäkin oli tarjolla ensimmäiselle onnekkaalle hintaan 2 euroa/h (ryöstöhinta). No me emme olleet ensimmäisiä, joten sähköä meillä ei ollut. Ja jos joku ihmettelee, niin eihän meidän pimeässä tarvitse olla, vaikka sähköä ei olekaan. Asuinpuolella on omat akkunsa ja saamme valot palamaan ja vedet kulkemaan. Jääkaappi toimii myös kaasulla.

Keskellä vanhaa Gordobaa löydettiin parkkialue.
Keskellä vanhaa Gordobaa löydettiin parkkialue.

Olimme aika väsyneitä, joten teimme iltaruuan ja kellistimme itsemme sänkyyn. Hyvää yötä!

Anne ja Juhani

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s