7.1.2017 Cambrilsin autokorjaamon pihasta kylmään Esponellàan

Aamulla heräsimme siihen, että korjaamon pojat saapuivat töihin klo 9.30 aikoihin. Meillä oli kyllä kello soimassa jo klo 8.00, mutta kun mitään ei kuulunut ulkoa, niin jatkoimme vierailua unten mailla.

Tässä me odotettiin
Tässä me odotettiin ja nautittiin kahvit ulkona

Korjaamon pojat olivat marokkolaista alkuperää, joka ehkä selittää sen, että olivat töissä Espanjan suurimman pyhän aikana ja sitä seuraavana päivänä eli lauantaina. Korjaajat irroittivat vanhan kytkinvaijerin ja yksi lähti hakemaan varaosaa jostain varaosaliikkeestä. Odottelimme pari tuntia yhden miehen korjatessa autoa. Me joimme kahvia. Ja kuinka ollakaan: me olimme takaisin tiellä klo 12.00! Nyt en voi lakata kehumasta korjauspajaa: auto hajoaa Espanjan suurimpana pyhäpäivänä ja jo seuraavana päivänä auto oli korjattu! Olimme vaikuttuneita ja iloisia 🙂

Jos satutte tarviimaan autonkorjausta Tarragonan kieppeillä, niin tässä tiedot :)
Jos satutte tarviimaan autonkorjausta Tarragonan kieppeillä, niin tässä tiedot 🙂

 

Korjaamosta löytyi ilmeisesti harrasteauto. Saatan olla väärässä, mutta ihan kuin autossa oli lukenut Jalta.
Korjaamosta löytyi ilmeisesti harrasteauto. Saatan olla väärässä, mutta ihan kuin autossa oli lukenut Jalta.

Mikäpä siinä oli jatkaa matkaa, kun auto toimi ja aurinko paistoi. Otimme suunnaksi muutama vuosi sitten löytämämme La Roca Village Outlet centerin vähän Barcelonan pohjoispuolella. Me ja 2 miljoonaa muuta ihmistä. Moottoritiellä oli aivan järkyttävät, kilometrien jonot kohti La Roca Villagea kummastikin suunnasta. Päätimme, että ei jaksa jonottaa. La Roca ei kuitenkaan ollut edellisellä kerralla ollut mikään maailman paras tai suurin tms. outlet center, joten emme jääneet kaipaamaan paikkaa.

Moottoritie on kuuma... tai no, ainakaan sillä ei ole lunta...
Moottoritie on kuuma… tai no, ainakaan sillä ei ole lunta…

 

Aika punaista maata
Aika punaista maata

Kävimme kaupassa Blanes nimisessä pikkukaupungissa. Valinta osui tällä kertaa Mercadonaan. Löydettiin leipää ja vähän limpparia.

Vuoret siintää kaukaisuudessa. Valitan kuvassa näkyviä koppakuoriaisten jäämiä...
Vuoret siintää kaukaisuudessa. Valitan kuvassa näkyviä koppakuoriaisten jäämiä…

Saavuimme seuraavaan yöpymispaikkaamme  Esponellàan ja totesimme, että rantalomat on ohi. Nurmikolla oli nimittäin paksua kuuraa. Ja oli kylmä keli. Campingalueella oli netti ainoastaan alueen ravintolassa, joten meidän oli pakko ottaa yksi drinksu. Yritin turhaan saada ravintolan tarjoilijoita ymmärtämään mitä halusin juoda. Olisin nimittäin halunnut siiderin, mutta henkilökunta ei ymmärtänyt mitä tarkoittaa englannin sider tai espanjan sidra. Vasta kun Juhani näytti puhelimen näytöltä kirjoitettuna sanan sidra, he ymmärsivät, että tarkoitin sidraa.

On se... just sitä valkoista mitä pakoon olemme lähteneet.
On se… just sitä valkoista mitä pakoon olemme lähteneet.

Käytimme hyväksemme alueen suihkua, joka siis ei ollut lämmitetty tila. Aikamoinen tunnelma, kun lämmin vesi valuu selkää pitkin, mutta nenä on jääkylmä. Täälläpäin muuten vessassa ei ole pöntössä rinkulaa ollenkaan eli hieno elämys tulee siitä, kun sisävessaan tottunut kermakankku istahtaa pakkasasteita lähestyvälle porsliiniille. Kokemusta rikkaampana! 🙂

Yötä varten pilttuussa...
Yötä varten pilttuussa…

Nyt nukkumaan!

Anne ja Juhani

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s