8.1.2017 Esponellàsta, Espanjasta Ranskan Beauneen – ja hyviä ostoksia siinä välissä

Heräsimme kellonsoittoon, kun tiesimme meillä olevan pitkähkön ajomatkan sinä päivänä. Ehdin suihkuun just ennen kuin itsekseen hyräilevä siivooja sulki kylmän suihkutilan siivotakseen paikan.

Aamulla aurinko paistoi, mutta oli aika viileetä.
Aamulla aurinko paistoi, mutta oli aika viileetä.

Esponellàn yöpyminen maksoi 20 e ACSI:n alennuksen kanssa. Vähän jos olisi ollut lämpimämpi, niin vierailu olisi varmasti ollut miellyttävämpi. Ja jos suihkutila olisi ollut edes lämpöasteilla, niin olis ollut ihan kiva 😉

Aika pian Esponellàsta lähdön jälkeen huomasimme oikealla puolella tietä Centre Commercial Gran Jonquera Outletin. Ajoimme ulos tullitieltä ja etsimme kauppakeskuksen sisäänkäynnin. Ekaksi löysimme pienemmän keskuksen eli Tramuntanan. Muotikaupat olivat aika mitäänsanomattomia, mutta ruokakauppa oli oikein mainio. Huomasi, että kauppa oli ranskalaisten rajakauppa. Tarjolla oli tyypillisiä rajakaupan tuotteita, kuten tupakkaa, erilaisia alkoholijuomia, säilykkeitä, pesuaineita, mehuja, keittiötarvikkeita, yms.

Tramuntanan rajakauppa
Tramuntanan rajakauppa

 

Ei ollut Denivit -hammastahna hinnalla pilattu. Normi hinta Suomessa pitkälti yli 3 euroa ellei jopa 4.
Ei ollut Denivit -hammastahna hinnalla pilattu. Normi hinta Suomessa pitkälti yli 3 euroa ellei jopa 4.

 

Erikokoisia paellapannuja
Erikokoisia paellapannuja

 

Sangriaa myynnissä irtotavarana. Vieressä oli muovitonkkia mihin sangriaa sai annostella.
Sangriaa myynnissä irtotavarana. Vieressä oli muovitonkkia mihin sangriaa sai annostella.

Jatkoimme vähän matkan päähän varsinaiseen kauppakeskukseen. Siellä oli aika hienot valikoimat mm. lasten kenkiä ja lasten vaatteita. Ei ihan turha pysähdys.

img_6467

 

Matka jatkui rajalle. Heti rajan jälkeen oli tietulliasema. Poliisi pysäytti suunnilleen kaikki espanjalaiset pikkuautot heti tietulliaseman jälkeen. Meidän härmäläinen, vanha asuntoauto ei kiinnostanut poliisia lainkaan vaan saimme jatkaa matkaa.

Seuraava kohde oli Lyon. Matkalla molemmin puolin tietä oli runsaasti viiniviljelmiä. Ja tuuli ihan täysillä. Jos mietitte sveitsiläisen käkikellon aerodynamiikkaa autossa myrskytuulessa, niin saatte käsityksen ajamisen miellyttävyydestä. Auto heittelehti koko ajan ja tuntui, että auto hyytyi vastatuuleen tasaisellakin. Sai oikeasti olla varuillaan kun ajoi.

Tuulitunneli kertoo kaiken tarvittavan tuulen voimakkuudesta
Tuulitunneli kertoo kaiken tarvittavan tuulen voimakkuudesta

Lyonissa etsittiin taas Starbucks ja saatiin pari mukia. Tietenkin Lyon muki, mutta sen lisäksi Münchenin YAH (you are here) ja Pariisin joulumuki. Meillä on sellainen periaate tässä mukien keräämisessä, että kaikki mukit pitää itse hakea paikan päältä. Jos ollaan jo aikaisemmin käyty jossain kaupungissa, mutta ei olla saatu jotakin mukia, niin sen voi ostaa myöhemmin tai toisesta kaupungista, mikäli sattuu löytymään.

Lyon by night
Lyon by night

Lyon vaikutti aika mukavalta kaupungilta. Lyonkin on perustettu jo ennen ajanlaskun alkua (43 eaa.) ja siellä sijaitsee muutama Unescon maailmanperintökohde.

En tiedä miksi vastarannalla kiitettiiin Marieta, mutta ihan kiva ele :)
Kuva on otettu joen rannalta kohti vastarantaa. En tiedä miksi tuolla vastarannalla kiitettiin Marieta, mutta ihan kiva ele 🙂

Yöpymispaikkamme oli matkaparkki Beaunen kaupungissa. Huomiomme kiinnitti heti se, että kaupunki näytti pikkukaupungilta, mutta hotelleja oli vieri vieressä ja kaikki ketjut oli edustettuina. Asukkaita Beaunessa on vain 22 000 ja rapiat. Vähän asiaa tutkittuamme meille selvisi, että Beaune on Ranskan viinikaupan keskus. Se selittää ne 10 hotellia, jotka näimme.

Eipä tästä päivästä enempää. Hyvää yötä!

Anne ja Juhani

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s