10.1.2017 Freiburg – Metzingen – Bad Schönborn eli shoppailua ja leiripaikan etsintää

Freiburgista lähtiessä sateli vähän lunta ja me matkasimme jyrkkien vuorenrinteiden lomassa kohti Metzingeniä.

 

img_6638
Peräkkäinen mennään kuin köyhän talon porsaat.

 

Saksalainen pikkukylä. Ei mitään tietoa nimestä.
Saksalainen pikkukylä. Ei mitään tietoa nimestä.

Olemme jo monena vuonna käyneet Metzingenin Outlet Villagessa joulun jälkeen. Tämä vuosi ei ollut poikkeus.

Lumesta innoissaan oleva kiinalaispoika rakensi lumiukon. Hän oli otettu, kun otin kuvan siitä :D
Lumesta innoissaan oleva kiinalaispoika rakensi lumiukon. Hän oli otettu, kun otin kuvan siitä 😀

Metzingen on varmaankin Euroopan suurin Outlet Village. Ja se todellakin on kylä. Ja kylä on täynnä kaikenlaisia outletteja. Bossilla, Ralph Laurenilla, Pradalla ja monella muulla on kylässä omat rakennuksensa. Syitä miksi olemme täällä vierailleet vuodesta toiseen, on muutama. Ensinnäkin tänne saa asuntoautonkin parkkiin loistavasti ja toiseksi: kun hintalapussa lukee – 70 %, niin se tekee ostamisprosessista huomattavasti miellyttävämmän. Toki täälläkin on muotitaloja, joissa emme käy ollenkaan (koska sieltä ei löydy meille mitään mallistosta tai sit meidän rahat ei vaan riitä edes paikan muovikassiin), kuten Prada, Armani ja Guess (pahoittelen kaikki naiset – multa puuttuu Guess –geeni).

Gucci ja pari muuta
Gucci ja pari muuta

 

Kiva käydä tiirailemassa kaupoissa, joista Suomessa ei olla kuultukaan. Jotain mukavaa aina näkee, mutta onneksi ei ole pakko ostaa kaikkea kivaa :)
Kiva käydä tiirailemassa kaupoissa, joista Suomessa ei olla kuultukaan. Jotain mukavaa aina näkee, mutta onneksi ei ole pakko ostaa kaikkea kivaa 🙂

 

Lindtin suklaapuoti
Lindtin suklaapuoti

 

Tällä kadulla on pienempien toimijoiden liikkeitä, joista löytyy vaikka mitä ja kaikkeen makuun. Nyt ei keritty vierailemaan.
Tällä kadulla on pienempien toimijoiden liikkeitä, joista löytyy vaikka mitä ja kaikkeen makuun. Nyt ei keritty vierailemaan.

Kävimme meidän vakiopaikat läpi kohtuullisen nopeasti eli noin 3,5 tunnissa. Löysimme muutaman ihan mukavan jutun ja kävimme GummiBären kaupassa ostamassa vähän tuliaiskarkkeja. Söimme välipalaksi pitsat Colosseo -ravintolassa. Hyviä olivat pitsat.

Ravintola Colisseon keittiön oven yläpuolella oli kello, josta tarkistimme ajan. Oikeata aikaa joutui vähän miettimään :D
Ravintola Colosseon keittiön oven yläpuolella oli kello, josta tarkistimme ajan. Oikeata aikaa joutui vähän miettimään 😀

 

Ehti tulla pimeäkin...
Ehti tulla pimeäkin…

Metzingenistä suuntasimme lähellä Stuttgartia sijaitsevaan asuntoauton tarvikkeita myyvään liikkeeseen, mutta se oli jo sulki. Vaikka siis netissä luki, että ovat auki. Yritämme huomenna uudestaan jossain muualla, kun noita liikkeitä on pitkin Saksaa aika monta.

Nyt on vuorossa vähän saksankielen sanastoa. Sitä asiaa, kun autoja on tiellä jonossa ja kukaan ei liiku minnekään, kutsutaan nimellä Stau. Stau on yleensä 5 km tai 6 km pitkä ja siinä menee ylimääräistä aikaa 10 minuutista 2 tuntiin.
Nyt on vuorossa vähän saksankielen sanastoa. Sitä asiaa, kun autoja on tiellä jonossa, kukaan ei liiku minnekään ja jarruvalot palaa, niin sitä kutsutaan nimellä Stau. Stau on yleensä 5 – 6 km pitkä ja siinä menee ylimääräistä aikaa 10 minuutista 2 tuntiin.

Olimme suunnitelleet menevämme yöksi samalle alueelle, missä olimme viime vuonnakin (siellä oli maailman paras netti), mutta soitettuamme kysyäksemme respan aukioloaikaa, he totesivat olevansa sulki tänä talvena. Laitoimme navigaattoriin toisen alueen ja kun lähestyimme, muistimme, että tämä  taitaa olla se alue, jossa viime vuonna huomasimme respan menneen kiinni jo klo 16.00. Ja niinhän se olikin. Nyt olemme tehneet ACSI:n kirjaan merkinnän, että sinne ei kannata yrittää myöhään illalla (eli klo 16 jälkeen).

Päädyimme Bad Schönborniin matkaparkkiin ja kiirehdimme viereiseen Thermabadiin, mutta myöhästyimme sieltäkin – eivät enää ottaneet uusia asiakkaita sisään, vaikka laitos oli vielä tunnin auki. Olis ollut ihan kiva lillua lämpimässä vedessä, mutta aina ei vaan ehdi.

Mutta nyt nukkumaan! Öitä!

Anne ja Juhani

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s