9.1.2017 Beaunesta Ranskasta Freiburgiin Saksaan (siihen loistavan Therma Badin viereen)

Aamulla tapasimme ruotsalaisen pariskunnan (mies taisi tosin olla britti), jotka olivat viettäneet muutaman päivän matkaparkissa Beaunessa. He olivat sairastuneet flunssaan ja olivat halunneet jäädä paikoilleen pariksi päiväksi. Vaihdoimme parit vinkit mihin kannatta mennä ja mitä hienoja paikkoja on tullut koluttua. Mukava pariskunta 🙂

Matkaparkki Beaunes
Matkaparkki Beaunes. Oli just niin koleeta miltä näyttää…

 

Hänet on nyt ruokittu ja vatsa täynnä apetta on hyvä porhaltaa eteenpäin :)
Hänet on nyt ruokittu ja vatsa täynnä apetta on hyvä porhaltaa eteenpäin 🙂

 

Jossainkohti oli usvaista... ja kaunista.
Jossainkohti oli usvaista… ja kaunista.

Poikkesimme Illzachissa Centre commercial Ile Napoléonissa. Tarkoitus oli ostaa leipää ja jotain pientä syötävää, mutta jättekokoinen Carrefour ei ehkä ollut sopiva pikaiseen poikkeamiseen. Siksi siellä menikin tovi.

Suppilovahveroita 22,50 kg
Suppilovahveroita 22,50 kg

 

Salaattien päälle suihkutetaan vettä, jotta pysyvät tuoreena.
Salaattien päälle suihkutetaan vesihöyryä, jotta pysyvät tuoreena.

 

Siitä vähän piristystä talven keskelle...
Siitä vähän piristystä talven keskelle…

Edelleen meitä hämmästyttää ranskalaisten (ja jonkun verran espanjalaistenkin) tapa rakentaa parkkipaikat niin, että sinne ei mahdu kuin maksimissaan 2,10 m korkealla autolla. Tämän kauppakeskuksen korkeuspelko oli mennyt vielä pidemmälle. Koko parkkipaikka oli reunakivin kaistoitettu korkeammille autoille ja tavallisille autoille erikseen. Vähän aikaa seikkailimme pihalla ympyrää ennen kuin pääsimme pois sieltä.

Carrefourin parkkis. Tasaiselle alueelle on maalattu hirveesti viivoja ja liimattu kanttikiviä, jotta pidetään eri autot erillään.
Carrefourin parkkis. Tasaiselle alueelle on maalattu hirveesti viivoja ja liimattu kanttikiviä, jotta pidetään eri autot erillään.

Matka jatkui Saksan puolelle. Ajelimme halki lumisen saksalaisen maiseman, kunnes totesimme saaneemme tarpeeksi moottoritiestä ja käännyimme pienemmälle kylätielle.

img_6621
Siinä sitä vilistää maisemaa…

 

Tuonne oltiin menossa
Tuonne oltiin menossa – siis mihin toi asuntoauton kuvan nuoli osoittaa.

Löysimme Freiburgin matkaparkkialueen ihan kohtuullisen hyvin (osoite Bissiersstrasse 30, Freiburg). Siellä yöpyminen maksoi 9 euroa sisältäen sähkön. Netti maksoi 1 euron/vrk. Teimme myöhäisen lounaan ja lähdimme autolla Keidel Mineral-Thermabadiin.

Homma toimii siten, että maksetaan ekaks sisäänpääsymaksu (13,50 e) ja saadaan sellainen keltainen muovipoletti. Poletilla pääsee portista pukuhuoneeseen ja poletti syötetään kaapin ovessa olevaan, rannekelloa muistuttavaan polettipidikkeeseen. Polettipidike otetaan mukaan allasalueelle, kun on saatu uikkarit päälle.

Sisällä altaiden vesi oli altaasta riippuen 32-40 astetta ja ulkona uimaradan altaan lämpötila oli noin 29 astetta. Muut altaat olivat 34 ja 38 asteen välillä. Voisin vannoa, että ulkoaltaiden joukossa olleiden ’keittoaltaiden’ lämpötila oli pitkälti yli 40, mutta ehkä se vaan tuntui siltä. Todettiin Juhanin kanssa, että perunat ja porkkanat vaan puuttuu ja keitto olis valmis 🙂 Altailla oli lisäksi poreita ja vesiputouksia ja mielestäni tiistai-illaksi paikka oli aika täynnä.

Vähän päälle tunnin polskuttelun jälkeen lähdimme takaisin autolle jäsenet ihanan lämpiminä.

Tämän kuvan saadakseni, minun piti kävellä metsään kylpylaitoksen taakse. Ihmeellisen vaikeaksi tehty salakuvaaminen! :D Mutta noi ulkoaltaat oli kyllä hienot.
Tämän kuvan saadakseni, minun piti kävellä metsään kylpylaitoksen taakse. Ihmeellisen vaikeaksi tehty salakuvaaminen! 🙂 Mutta noi ulkoaltaat oli kyllä hienot.

Ajoimme auton takaisin matkaparkkiin ja valmistauduimme yöpuulle.

Ötyä!

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s