12.1.2017 Bad Emstalista Hampurin kautta Neumünsteriin. Miten niin poliisilla oli asiaa?

Käytimme vielä aamulla alueen palveluja hyväksemme ja kävimme suihkussa. Oli nautinnollinen kokemus…

Tosta ei kyllä uskalla ajaa eteenpäin
Tosta ei kyllä uskalla ajaa eteenpäin

Ajoimme Bad Emstalin kylän läpi ja ihailimme saksalaistyylisiä taloja. Kylän lipeillä luonnonsuojelualue, joten varmaankin ihan rauhallinen paikka asua.

img_6755
Kauniita saksalaistyylisiä taloja oli koko kylä täynnä

 

Lunta oli onneksi vain tien ulkopuolella
Lunta oli onneksi vain tien ulkopuolella

Saavuimme Hampuriin vaihtelevassa säässä. Välillä jopa melkein aurinko paistoi. Juhani parkkeerasi auton ja minä lähdin metsästämään Hampurin YAH -mukia Hampurin päärautatieasemalta. Menin ensin väärästä ovesta sisään ja harhailin pitkin käytäviä. Sit tajusin ottaa netin avukseni ja sain sijainnin lähemmäs eteläistä päätyä. Jouduin lopulta kysymään partioivilta poliiseilta neuvoa. Rautatieasemalla oli aika paljon turvahenkilöstöä partioimassa. Näin monta poliisia ja muutaman siviilivartijan. No loppujen lopuksi sain 2 YAHia eli Hampurin ja Ramsteinin. Olemme jo aikaisemmin käyneet joskus Ramsteinissa.

Hampurin päärautatieasema
Hampurin päärautatieasema

Matka jatkui kohti Neumünsteria, joka sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Hampurista pohjoiseen. Matkalla moottoritiellä näimme tien poskessa poliisin. No tietenkin se lähti meidän perään. Poliisiautossa oli katolla sellainen näyttöruutu, johon ilmeistyi teksti FOLLOW ME ja sama saksaksi ja lisäksi BITTE. Meidät johdateltiin pois moottoritieltä eräälle sivutielle. Syy miksi poliisit pysäyttivät meidät (emmekä yhtään ihmettele) oli se, että takavaloistamme paloi vain yksi ylä-äärivalo. Tämä taas johtuu siitä, että menomatkalla Ranskassa eräs itsetuhoinen haukka ei ymmärtänyt tietä ylittäessään ottaa korkeutta tai muuten väistää meitä. Haukka osui ilmeisesti katon kulmaan ja kierähti siitä kylkeä pitkin vieden mennessään vasemman puoleisen, ylhäällä olevan äärivalon. Sen jälkeen huomasimme, että toinen takavalo ei palanut. Mutta nyt poliisit huomasivat, että kummatkaan takavalot eivät palaneet. Juhani antoi toiselle valolle vähän nyrkkiterapiaa ja se alkoi palamaan. Nyt käytämme pimeän aikaan takasumuvaloa, jotta meidät havaitaan paremmin. Korjauslistalle, kun päästään kotiin!

FOLLOW ME
FOLLOW ME

Kävimme pikaisesti kääntymässä McArthurGlen Designer Outletsissä, sillä meillä oli tunti aikaa ennen kuin pitäisi olla campingalueella, jonka respa oli menossa kiinni klo 20.00. Sen verran kerkesimme, että laitoin eräälle joulusta hullaantuneelle kaverilleni kuvia Villeroy&Bochin myymälästä, jossa oli viimeiset jouluaiheiset astiat alessa. Lupasimme, että aamulla haemme hänen listansa mukaiset tavarat, kun palaamme kauppakeskukseen.

Eipä ollut ruuhkaa.
Eipä ollut ruuhkaa.

Saavuimme Forellenseen campingalueelle. Paikka oli aika pimeä ja painoimme respan ovessa ollutta nappia, jolloin mieshenkilö tuli kirjaamaan meidät sisään. Yöpyminen maksoi 17,50 e ja siihen kuului sähkö ja loistavat suihkutilat ja vessat.

Suihkutilojen ovet olivat aika komeat, kun sisäpuolella paloi valot.
Suihkutilojen ovet olivat aika komeat, kun sisäpuolella paloi valot.

Mutta nyt taas unta kaaliin. Aamulla pitää päästä Tanskan puolelle 🙂

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s