13.1.2017 Neumünsteristä Saksasta Kööpenhaminaan Tanskaan

Aamutoimien jälkeen kävimme katsomassa mitä McArthurGlen Designer Outletissa oli tarjolla. Campingalue sijaitsi muutaman kilometrin päässä kauppakeskuksesta, joten matka ei ollut pitkä.

Jotenkin jäi sellainen vaikutelma, että tuota vaunua ei ole liikuteltu vähään aikaan! :D
Jotenkin jäi sellainen vaikutelma, että tuota vaunua ei ole liikuteltu vähään aikaan! 😀

 

Camping Forellensee sijaitsee moottoritien läheisyydessä, mutta siellä on oma lampi ja majakka, joka ei tässä kuvassa tosin näy.
Camping Forellensee sijaitsee moottoritien läheisyydessä, mutta siellä on oma lampi ja majakka, joka ei tässä kuvassa tosin näy.

Kun saavuimme kauppakeskukseen alueella soi musiikkina suomalaisen Alman tuotantoa. Almaa on kuultu monta kertaa matkan aikana radiostakin. Ja Sunrise Avenueta. Hienoa, että suomalainen musiikkiteollisuus on saanut pään auki. Muuten emme ole tavanneet yhtään suomalaista henkilöä ja autotkin ovat olleet vähissä. Yksi suomalainen matkailuauto tuli vastaan Espanjassa Valencian pohjoispuolella, yksi asuntoauto ohitettiin Saksassa ja nähtiinpä yksi suomalainen rekkakin.

Muoti on asia, jonka kauneudesta voidaan olla montaa mieltä :D
Muoti on asia, jonka kauneudesta voidaan olla montaa mieltä 😀

 

Badass matkalaukkuja Samsonitella
Badass matkalaukkuja Samsonitella

 

Taivaskin alkoi selkeemään ja aurinko näyttäytyi
Taivaskin alkoi selkeemään ja aurinko näyttäytyi

Matka jatkui kohti Puttgardenia. Pysähdyimme Kreis Plön -nimiseen kylään Lidliin hakemaan leipää. Olisimme halunneet käydä tutustumassa kauniiseen kylään, mutta siellä ei ollut meille yhtään parkkipaikkaa. Vahinko. Matka jatkui.

Olimme saaneet auton parkkiin Lidlin parkkipaikalle puomien taakse, mutta siellä oli parkkiaika rajoitettu yhteen tuntiin. Siis 1 h oli ilmasita, mutta missään ei kerrottu mitä parkkiminen maksaa sen jälkeen. Tuntien saksalainen tehokkuuden, päätimme olla testaamatta yliaikaisen parkkimisen rangaistusasteikkoa.
Olimme saaneet auton parkkiin Lidlin parkkipaikalle puomien taakse, mutta siellä oli parkkiaika rajoitettu yhteen tuntiin. Siis 1 h oli ilmaista, mutta missään ei kerrottu mitä parkkiminen maksaa sen jälkeen. Tietäen saksalaisen tehokkuuden, päätimme olla testaamatta yliaikaisen parkkimisen rangaistusasteikkoa.

 

Selfie :)
Selfie 🙂

Saavuimme Puttgardenin satamaan ja aivan ensimmäiseksi suunnistimme BorderShoppiin. Aikaisemmin blogejamme lukeneet muistavat ehkä tämän myymälän. Eli koko kauppa on laivassa, joka on kohtuu pysyvästi ankkuroitu satamaan. Sisällä on 3 kerrosta ja myynnissä on perinteisen taxfreen valikoima tuotteita eli alkoholia, karkkia, hajusteita, pesuaineita, jne. Kauppa on suunnattu muille kuin saksalaisille eli lähinnä tanskalaisille ja muiden pohjoismaiden kansalaisille. Edelleen hämmästystä herättää, että suurimmat lastit mitä täältä nähtiin työnnettävän ulos eivät suinkaan olleet viinaa tai kaljaa vaan limpparia. Tanskassahan limppari on kallista verrattuna vaikkapa Suomeen.

Myymälässä on nykyään automaatit, joilla tehdään ilmoitus siitä, että ostetut tölkit viedään ulkomaille, jolloin niistä ei tarvitse maksaa pantteja. Automaatti tulostaa lapun, joka annetaan kassalla henkilökunnalle. Tämä ilmoitus siitä, että viet tölkit pois Saksasta, on vähän samaa luokkaa, kuin jos vaatisivat sinua vannomaan kautta kiven ja kannon ja mörökölli minut syököön jne.

Viininmaistelupiste. Ihan sai itse ottaa eikä kukaan valvonut... Suomessa ei taitais mennä läpi.
Viininmaistelupiste. Ihan sai itse ottaa eikä kukaan valvonut… Suomessa ei taitais mennä läpi.

 

Yömyssyksi vähän nautintoainetta?
Yömyssyksi vähän nautintoainetta? Saattaa tulla ruuhkaa olohuoneessa, jos 62 pyssyä salutoi, joka kerta kun nautiskelee 😀

 

Mehän ei Suomessa nähdä juurikaan alkoholimainontaa ja siksi olimmekin todella positiivisesti yllättyneitä Koskenkorvan mainoksesta. Mainosfilmi oli kiinnostava, mikään siinä ei ärsyttänyt, mutta se oli silti suomalaisen jäyhä. Loistavaa toimintaa Altialta!
Mehän ei Suomessa nähdä juurikaan alkoholimainontaa ja siksi olimmekin todella positiivisesti yllättyneitä Koskenkorvan mainoksesta. Mainosfilmi oli kiinnostava, mikään siinä ei ärsyttänyt, mutta se oli silti suomalaisen jäyhä. Loistavaa toimintaa Altialta!

 

Karkkii, sipsei, keksei ja kaikkea muuta epäterveellistä ;)
Karkkii, sipsei, keksei ja kaikkea muuta epäterveellistä 😉

Siirryimme BorderShopin pihalta lauttajonoon. Emme joutuneet odottelemaan kuin vartin verran, kun meidät jo ohjattiin laivaan. Laivalla on muuten todella kallista. Kahvi maksoi 4 euroa (eikä mikään erikoiskahvi)! Ruoka oli ihan ok hintaista eli söimme taas gulassia (maksoi noin 8 e) ja jota suosittelemme maistamaan.

Tapasin laivalla kutovan naishenkilön ja huomioni kiinnittyi hänen kudontapussiinsa. Kysyin, että saanko ottaa kuvan pussista ja hän antoi auliisti luvan. Juttelimme hetken ja hän kertoi pussin olevan ystävänsä Signe Strømgaardin suunnittelema. Hän myös antoi minulle muutaman Kööpenhaminassa sijaitsevan lankakaupan osoitteen. Olipa mukava tavata tämä leidi!

Knit fast, die warm. Aivan loistava tunnuslause kaikille kutojille :D
Knit fast, die warm. Aivan loistava tunnuslause kaikille kutojille 😀

Pääsimme maihin ja maahantulotarkastuksessa meiltä kyseli sellainen noin 16 vuotias rajavartija huonolla englannilla, että olemmeko kaksin liikkeellä. Juu ollaan. ’Har du en hund?’ (Lausuttuna tosin hjund). Anteeksi mitä? Do you have dog? No, we don’t have a dog…

Matka jatkui Kööpenhaminaan ja totesimme olevan aika vaikeeta löytää avoinna olevan kämppäriä. Lopulta menimme katsomaan, josko erään kamppärin respa olis vielä auki. No ei se ollut, mutta kämppärin vieressä oli pikaparkki, jossa sai yöpyä klo 20 – 10 eli aamulla pitää olla tiessään. Sähköä löytyi tolpasta. Matkaparkki löytyi osoitteesta DCU-Absalon Copenhagenin yhteydessä Korsdalsvej 132, DK-2610 Rødovre.

Mutta taas on aika mennä unten maille. Yötä!

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s