24.1.2017 Brysseli ja Gent eli Belgiassa ollaan

Olemme työhön liittyvällä matkalla Brysselissä. Ohjelmaan jäi pari vapaata päivää, joten päätimme käyttää sen ajan hyödyksemme ja leikkiä turistia. Maanantaina illalla kävimme päivällisellä Brysselissä asuvan ystävämme kanssa. Hän otti mäyräkoiransa mukaan ravintolaan ja se ei kuulemma ole siellä mikään ongelma – jopa Michelin -tähden ravintoloihin voi ottaa hyvin käyttäytyvän koiran mukaan. 🙂

Brysselin riemukaari
Brysselin riemukaari

 

Yritimme löytää ensin tilaa tästä Brasseri La Terasse ravintolasta, mutta oli täyttä klo 20.30 kieppeillä.
Yritimme löytää ensin tilaa tästä Brasserie La Terasse ravintolasta, mutta oli täyttä klo 20.30 kieppeillä. Menimme syömään kadun toiselle puolelle Carpe Diem -ravintolaan.

Olimme viimeksi vuosi sitten Brysselissä, joten päätimme tällä kertaa jättää Brysselin vähemmälle ja siirtyä muualle Belgiaan. Vuokrasimme auton ja meidän piti saada Opel Insignia tai vastaava. Me saimme vastaavan ja nyt alla on Citroen Picasso. Ihan pirteä dieseliksi, mutta vähän outo otus koko auto. Jos muuten auto liikkuu, kun ovi on auki, niin varashälytin (tai vastaava) alkaa huutamaan aivan järkyttävällä volyymilla.

Pääsimme iltapäivästä liikkeelle ja otimme suunnaksi Gentin. Matkaa Brysselistä Gentiin oli huimat 50 km, joten järin pitkää ajomatkaa ei tarvinnut autossa istua. Olimme varanneet seuraavan yön hotellin autossa matkalla ja ensimmäiseksi suunnistimmekin Hotel de Flandreen. Hotelli oli aika mielenkiintoinen, sillä huoneemme oli takapihan puolella ja meillä oli oma sisäänkäynti ulkoa. Huone oli iso ja kylpyhuone oli oikein mukava. Nettikin toimi ihan kohtuudella.

Huoneemme oli viimeinen vasemmalla seinustalla
Huoneemme oli viimeinen vasemmalla seinustalla

 

Huoneemme sänky.
Huoneemme sänky. Oli ihan mukava.

Veimme auton parkkiin läheiseen parkkitaloon, koska hotellilla ei parkkipaikkoja ollut. Toisaalta Gentin vanha kaupunki on aika ahdas ja hyvin käveltävissä, joten sitikka pilttuuseen ja menoksi.

Leie -joki.
Leie -joki.

Gentin kaupunki on todella vanha. Siellä on kaivauksissa todettu olleen asutusta jo kivikaudella. Kaupunki on tunnettu myös nimellä Ghent. Nykyään Gentissä asuu vajaat 260 000 asukasta.

Otimme suunnaksi Gravensteenin linnan (flaamin kielinen nimi tarkoittaa kreivien linnaa), joka on rakennettu vuonna 1180. Linna melkein tuhoutui vuosisatojen saatossa ja sen rakennuskiviä käytettiin mm. muiden talojen rakennusmateriaalina. Vuonna 1885 Gentin kaupunki osti linnan ja alkoi mittavan restauraatiourakan. Osa linnasta on vieläkin selkeästi restaurointia vailla.

 

Gravensteenin linna
Gravensteenin linna

Kun tulimme sisäänkäynnille, meille ilmoitettiin, että linna sulkeutuu klo 17.00 eli 45 minuutin päästä. Lipunmyyjä sanoi, että 45 minuutissa kyllä ehtii kiertää linnan eli no worries.

Ekaks mentiin portaita ylös ja sit tultiin portaita alas. Kapeita käytäviä.
Ekaks mentiin portaita ylös ja sit tultiin portaita alas. Kapeita käytäviä.

 

Kun tarpeeksi kiivettiin niin nähtiin jo maisemiakin.
Kun tarpeeksi kiivettiin niin nähtiin jo maisemiakin.

 

Aseiden lisäksi linnassa oli näytillä erilaisia kidutusvälineitä ja mm. giljotiini.
Aseiden lisäksi linnassa oli näytillä erilaisia kidutusvälineitä ja mm. giljotiini.

 

Ei nähty sentään kummituksia
Ei nähty sentään kummituksia

Jatkoimme matkaa kohti Starbucksia. Oli nimittäin iltapäiväkahvin aika. Matkalla poikkesimme kahvia, teetä ja suklaata myyvään Simon Léveltin kauppaan, joka viettää tänä vuonna 200-vuotisjuhlaa.  Kaupassa oli lämmintä ja aivan uskomattoman hieno tuoksu. Kahvin tuoksuun sekoittui mausteiset teet ja tumma suklaa. Aahh…

Simon Léveltin kauppa. Suosittelen :)
Simon Léveltin kauppa. Suosittelen 🙂

Starbucksista saimme Gentin mukin ja isot kupit kuumaa kahvia. Ulkona on lämpötila ollut koko päivän nollan kieppeillä ja Gentin monet kanaalit ja niistä huokuva kosteus eivät ole tehneet ilmaa yhtään lämpimämmäksi. Oli mukava istua rauhassa kahvilla.

Tauon jälkeen kävelymatka jatkui. Oikeastaan etsimme pikkuhiljaa ruokapaikkaa. Jonkun ajan päästä tulimme Indian Curry House ravintolan eteen ja totesimme, että kuinkas sattuikaan: tänään tekee mieli intialaista ruokaa. Ruoka oli hyvää.

Päivä oli ollut harmaa ja illalla harmaus korostui usvan myötä. Mutta kaunista oli :)
Päivä oli ollut harmaa ja illalla harmaus korostui kylmän usvan myötä. Mutta kaunista oli 🙂

 

img_7409-1

 

Hotellillemme oli enää pari korttelia matkaa ja saavuimme lämpimään huoneeseemme ulkoa kylmästä. Huoneemme oli tosin lämmin vain siitä syystä, että olimme laittaneet sähköä huoneeseen antavaan lukijaan tämän hotellin avainkortin sijaan jonkun aikaisemman hotellin avainkortin. Jos nimittäin huoneen ainoan avaimen poisti lukijasta, niin myös lämmitysmasiina lopetti toimintansa. Ja päivällä saapuessamme huoneessa oli ikkuna auki ja 14 astetta lämmintä. 😀

Huomenna taas!

Anne ja Juhani

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s