11.3.2017 Lisää Lontoota. Oliko kelteillä suipot, pitkät korvat?

Herättiin aamulla sikeästä unesta klo 9.00 ja marssittiin aamiaiselle. Aamiainen oli perienglantilainen eli pekonia, munakokkelia ja papuja. Tietenkin asiaan kuuluu myös paahtoleipä (päällisvaihtoehtoina voi, marmeladi tai joku kasvisrasvajuttu), kahvi tai tee ja tuoremehu. Paistettua tomaattia ei ollut. Jos haluaa mannermaisen aamiaisen mihin kuuluu sämpylää, juustoa, leikkeleitä, tomaattia ja kurkkua, niin tämä ei ole se hotelli mistä niitä saa.

Matka Limehousen metroasemalle kulkee tällaisen linnunkakkatunnelin kautta 🙂

Meillä oli jonkun verran aikaa ennen illan keikkaa, joten päätimme lähteä visiteeraamaan British Museumissa. Metrolla taas pääsi ihan helposti joka paikkaan ja kaikki linjat toimivat. British Museumiin ei ole sisäänpääsymaksua, mutta turvatarkastus on. Sisäänpääsymaksun joutuu maksamaan joistakin erikoisnäyttelyistä.

Kevättä on ilmassa. Puistoissa kukkivat narsissit ja lämpöä oli n. 15-17 astetta. Meillä tuli muuten iso hiki.

 

Kumileimasinkaupan ikkuna. Tekevät leimasimen omasta mallistakin.

British Museum avattiin 15.1.1759 eli 258 vuotta sitten. Siellä on noin 7 miljoonaan esinettä joka puolelta maailmaa. British Museum on muuten niin iso, että yksi päivä ei riitä mihinkään syvällisempään tutustumiseen. Eikä kannata edes yrittää. Tulee muuten ähky 🙂

British Museum ulkoapäin. Kuvaamisessa käytetty apuna Black Eyen laajakulmalinssiä. Se on sellainen klipsu, joka kiinnitetään puhelimenkameran linssin päälle.

Läpäisimme turvatarkastuksen ja päätimme ottaa kohteeksemme Euroopan historian. Olemme aikaisemmin käyneet tutustumassa mm. Egyptin historian osastoon ja nähneet muumiot.

Mosaiikkisorsa.

 

Hienoa käsityötä. Vanha kilpi. 1300-1700 eaa.

 

Kelttiläinen kypärä. Olikohan kelteillä isot korvat?

 

Kultakolikkoja

 

 

Vanhaa böömiläistä lasia.

 

Ei ihan ainoa suomalainen esine museossa tuo Wirkkalan suunnittelema vodkapullo, mutta emme montaa muuta suomalaista juttua bonganneet. Mutta on se kaunis 🙂

 

Korujakin löytyi

 

Rappusia

British Museumin kierroksen jälkeen oli nälkä. Astuimme ulos museon alueelta ja ihmettelimme vähän aikaa suuntaa, mihin olisi hyvä lähteä. Satuin näkemään museon oppaan porttien ulkopuolella ja kysyin tältä vanhemmalta mieheltä, että jos hänen nyt pitäisi tästä lähteä syömään, niin mihin hän lähtisi. Vastaus: kotiin! Emme kuitenkaan kutsuneet itseämme hänen luokseen syömään ja tämä ystävällinen herrasmies osoitti meille pubin, jos saa kohtuullista ruokaa. Ja niin siinä kävi, että perinteinen Fish&Chips annos tuli tilattua. Hyvää oli.

Fish & Chips

Lähdimme omia jälkiämme pitkin takaisin hotellille valmistautumaan illan musiikkiosuuteen.

IMG_8181 1
Limehousen metroasema.

 

Valitan huonoa kuvan laatua. Tästä automaatista saa ostaa Oyster Cardin ja myös ladattua lisää rahaa kortille. Kortin alkupantti on 5 puntaa ja siihen voi lisätä rahaa haluamansa summan. Olemme todenneet, että tulee edullisemmaksi maksaa jokainen matka erikseen kuin ostaa aikaan perustuvia lippuja.

 

Oyster kortti

Tällä kertaa osasimme jo mennä metrolla oikeaan suuntaan ja matka sujui hienosti. Esiintyjinä olivat Hunter Hays, Darius Rucker ja Reba McIntire. Darius Rucker veti loistavan keikan, josta nautti jopa tällainen vähän vähemmän kantria kuunteleva ihminen. Reban keikkaa häiritsi se, että ääniteknikko ei tajunnut Reban kovan äänen muuttuvan metalliseksi, kun ääntä oli paljon. Otti vähän jopa korviin. Lähdimme takaisin hotellille vähän ennen keikan loppua.

Darius Rucker on harvoja tummaihoisia kantrilaulajia.

 

Ennen balladien soidessa sytytettiin sytkäreitä. Nykyään käytetään puhelimen taskulamppua 😀

 

Reban logo

 

Siinä sitä oli taas kävelyä 17 000 askeleen verran tälle päivälle 🙂

Palaamme !

Anne ja Juhani

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s