12.3.2017 Lontoosta kotiin. Oliko pubissa tilattu salaatti oikeasti salaattia? Ja mitä lentoemo kuulutti?

Kävimme taas aamiaisella, joka ei ollut eilisestä muuttunut mihinkään. Pekoni oli hyvää.

Teimme pikkasen kirjallisia töitä ja just ennen kuin kello löi 12, poistuimme hotellista. Otimme suunnaksi HMS Belfastin, joka killuu Thamesissa London Bridgen ja Tower Bridgen välissä. Keli oli tihkusateinen, mutta ei mitenkään kylmä.

Limehousen aseman vieressä on tällainen Grocery Shop -kauppa. Kaupassa oli myös pesula ja seinän takana rahanvaihtotoimisto ja Western Union sekä myös postin (UKMail), FedExin, UPS:n, TNT:n ja DHL:n palveluja. Todellinen monitoimimyymälä.

 

Hay’s Galleria

 

Kävelimme Hay’s Gallerian läpi ja kun näimme HMS Belfastin, tajusimme, että olemme olleet siellä aikaisemminkin. Täyskäännös ja päätimme mennä museoon katsomaan Britain at War Experiencen. Muuten kiva, mutta näyttely oli suljettu. Mitäs sitten tehdään? Totesimme, että nyt on aika tutkia elävää brittiläistä kulttuuria ja kävelimme sisään Mudlark pubiin.

HMS Belfast. Taustalla Tower Bridge.

Pohdimme siiderin ja oluen äärellä seuraavaa siirtoa, kunnes tuli nälkä. Tilasimme ruuat. Minä tilasin salaatin ja Juhani makkara-annoksen. Olisin  halunnut salaattini kanssa lohta, mutta tarjoilija tuli vähän ajan päästä kertomaan, että lohi oli loppunut. Otin naudanlihaa kalan sijaan. Lopputulos alla.

ThenMudlark pub

 

Tilasin tuon alimman ruokalajin…

 

… ja tämän annoksen sain. Huomautin heti tarjoilijalle, että tilasin salaatin. Hän lupasi tuoda minulle salaattia, mutta sitä ei ikinä näkynyt 🙂 Myöhemmin toinen tarjoilija tuli hakemaan astiamme ja sanoin hänelle, että en saanut tilaamaani salaattia. Hän pahoitteli asiaa ja toi meille molemmille kahvit hyvitykseksi.

Ruokailun jälkeen oli lähdettävä kohti Victoria Coach Stationia. Olimme päättäneet mennä bussilla takaisin Gatwickiin. Juhani oli huomannut Victoria Stationin sivuilla, että koko iltapäivän bussiaseman puolella oli vanhojen bussien näyttely. Bonusta! 😀

Komeita linja-autoja!

 

Ennen oli ohjaamotkin vähän pelkistetympiä. Polkimia on muuten 3, vaikka ei siltä näytä 🙂

 

Penkkien kuosi näyttää perienglantilaiselta 😀

 

Entisajan uniformuun pukeutunut rahastaja.

 

Aikas hieno! 🙂

Bussien ihailun jälkeen lähdimme bussilippujen ostoon. Menimme automaatille ja meinas alkaa jänskättämään. Ensimmäinen Gatwickiin menevä bussi lähtisi klo 16.30. Matkan kesto 1 h ja 40 minuuttia! Meidän lentokone oli lähdössä klo 18.45 ja bussi olisi perillä 18.10. Totesimme, että bussilla me emme ehdi perille. Eikun ympäri ja takaisin juna-aseman puolelle.

Juna-asemalla suuntasimme kohti Gatwick Expressin lipunmyyntiautomaattia (joka siis sijaitsi 10 metriä pian lähtevän junan etuovesta ja metrin päässä junalle vievistä kulkuporteista ja se automaatti siis oli teipattu Gatwick Expressin väreillä). Ostimme kiireesti liput ja menimme kulkuportille. Työnsimme liput automaattiin, joka tarkastaa liput ja totesimme, että ei toimi. Portit eivät auenneet. Yritimme uudestaan. Ei mitään. Kysyin henkilökunnalta, että miksi juuri ostamamme liput eivät toimi. Kävi ilmi, että olimme ostaneet liput toisen yhtiön junaan!

Onneksi se toisen yhtiön juna oli kohtuu lähellä eli n. 100 metrin päässä. Pikakävelyä jäljitellen etenimme 6 minuutin päästä lähtevälle junalle. Ehdimme! Matka kesti 38 minuuttia eli tunnin vähemmän kuin bussilla olisi kestänyt.

Lentokentän myymälässä musiikki soi kovaa. Ehdimme Juhanin kanssa jo vähän manata, että olo on kuin diskossa, kun teknomusiikki raikasi. Syyllinen löytyi. DJ piti meteliä yllä ton kuvan edessä Omenan takana.

Lentokone oli melko täynnä, mutta matka meni ihan kivasti. Laskeuduttiin Helsinkiin ja lentokoneesta poistuminen kesti ja kesti ja kesti… Vartin päästä lentoemo kuulutti: ’Lentokone on tällä hetkellä niin takapainoinen, että voisitteko ystävällisesti siirtyä mahdollisimman nopeasti eteenpäin, jotta kone ei pyllähdä pyrstölleen. Kiitos!’

Että sellainen reissu tällä kertaa 😀

Palaamme taas!

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s