10. – 11.4.2017 Helsingistä Turun kautta Saksaan Bremeniin

Työtilanne antoi myöten pitää pienen kevätloman ja me lähdimme kevättä vastaan Hollantiin. Päätimme mennä iltalaivalla Turusta yli Tukholmaan ja jatkaa siitä matkaa kohti etelää.

Edellisen reissun päätteeksi olimme jättäneet asuntoautomme lumisella ja jäiselle parkkipaikallemme. Sen jälkeen syksyllä levitetty sora oli sulanut ja meille meinas käydä kehnosti. Lähtöhetken lähestyessä etuvetoista autoa peruuttaessamme, se kaivautui syvälle parkkipaikkaan. Mitä enemmän peruuttelimme, sitä syvemmällä renkaat olivat sorassa. Ei auttanut muu kuin kutsua paikallinen maanrakennusurakoitsija traktorinsa kansa vetämään asuntoauto pois lähtökuopista. Aikaa vetämiseen kului n. 7 sekuntia. Ei ihan alkanut jännittämään laivalle ehtiminen (aikaa lähtöön oli muutama tunti), mutta just kohta olis alkanut jännittämään. Ehdimme kuitenkin laivaan loistavasti.

Laivaanajo

Laiva oli ihan täynnä rekkoja, mutta laivan käytävät olivat melko tyhjiä. Me kävimme syömässä ja sen jälkeen kutsui nukkumatti. Turun iltalaiva on Tukholmassa aamulla brutaalisti klo 6.10 Ruotsin aikaa eli herätys aamiaiselle oli klo 5.

Ei ollut ruuhkaa käytävillä eikä ravintoloissa, mikä oli perin miellyttävää 🙂

Ruotsin läpiajo on yleensä aika puuduttava kokemus eikä tämä kerta ollut mitenkään poikkeus. Onneksi aurinko paistoi, niin matka sujui ihan mukavasti.

Vättern näyvissä.

Saavuimme Helsingborgiin ja ostimme satamasta liput Saksaan asti. Eli ekaksi oli vuorossa Helsingborg – Helsingør väli ja Tanskan läpiajon jälkeen Rødby – Puttgarden.

Farø broen Själlandissa.

Pysähdyimme Fleggaard –kauppaan Burgin kunnassa. Puttgarden satamasta sinne on noin 10 minuutin ajo. Kaupan päämyyntiartikkeli on erilaiset alkoholijuomat ja limsat, mutta myös ruokaa on tarjolla. Erilaisia sipsejä löytyi pilvin pimein, kuin myös makkaroita ja pateesta. Seurasimme taas huvittuneina tanskalaisten intoa roudata limpparia kotimaahansa. Oluttakin oli toki ostoskärryissä, mutta pääasiassa limpparia. Fleggaardissa joudut täyttämään selvityksen, että olet viemässä ostamiasi juomia pois Saksan alueelta, jolloin juotavat saa ostaa ilman pullopanttia, mikä tekee säästöä noin 25 senttiä/pullo.

Tarkoitus ei ollut kuvata tuon rouvan peräosaa, mutta hän nyt sattui kuvaan.

 

Enpä ole ennen nähnyt missään tällaisia Sakun tuotteita. Ei ostettu.

 

Innokkaimmille ostajille tuotteet saapuivat trukkilavalla asianmukaisen kaluston kuskaamina. 🙂 Meille riitti ostoskärry.

Matka jatkui vielä tovin ja pääsimme Bremeniin matkaparkkiin (reisemobil Stellplatz am Kuhhirten). Matkaparkki on oikeastaan väärä sana kuvamaan tätä campingaluetta. Sinne voi saapua milloin vain, kunhan maksaa automaattiin 15 euron yöpymismaksun. Vessaan pääsee, kun lunastaa 1 euron hintaisen Sanitär -kortin, jolla siis saa mennä vessaan vaikka kuinka monta kertaa. Sanitärillä pääsee myös suihkuun, mutta lämpimästä vedestä joutuu maksamaan 1 euron/5 minuuttia. Tilat on siistit ja vessassa on vessapaperia.  Kemiallisen vessan sai myös tyhjennettyä. Paikalla on henkilökuntaa päiväsaikaan. Vierailimme tällä samaisella alueella viimeksi joulukuussa 2016, kun olimme kesälomareissulla.

Käteiset esiin, nyt ollaan Saksassa, jossa moni asia toimii kolikoilla.

Söimme iltapalan ja sen jälkeen sänky huusi meidän nimeä, kun päivä oli ollut aika pitkä.

Palaamme huomenissa

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s