14.4.2017 Amsterdamista Groningeniin

Arvoimme aamulla jonkin aikaa seuraavaa siirtoa ja tulimme tulokseen, että Amsterdam saa nyt todellakin jäädä väliin. Asuntoauton parkkeeraus isoissa kaupungeissa on oikeasti ongelmallista. Mietimme suuntaamista Arnhemiin, koska siellä sijaitsee Arnhem War Museum. Toisaalta Groningenin Starbucks mukia meillä ei vielä ole… Lähdetään Groningeniin!

Matkalla nähtiin tulppaanipeltojakin muutama.

Groningen sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista koilliseen. Katsoin vielä netistä, että siellä pitäisi olla kukkafestarit tänään pitkänäperjantaina. Täydellistä!

Saavuimme Groningeniin ja saimme autonkin parkkiin. Emme tienneet yhtään missäpäin kaupunkia kukkafestarit pidettiin, mutta sherlokkina päätimme seurata vastaamme tulevaa ihmisvirtaa, jossa ihmiset kantoivat jos jonkunlaisia kasseja täynnä kukkia ja taimia. Eräällä polkupyöräilijällä oli repussaan n. 1,5 m korkea trakkipuu. Löysimme perille. 😀

Johtolankoja näkyvissä 🙂

 

Kukkafestareilla oli myynnissä taimia, kesäkukkia, kaikenlaista puutarharompetta, viherkasveja, juustoa, makkaraa ja vaikka mitä.

Meilläkin on monessa paikassa myynnissä etualan pusseja.

 

Ostimme punaisia jättialliumeja, kun sattui löytymään.

 

Mustia ja sinisiä tulppaaneja myynnissä.

 

Sipulikukkia irtomyynnissä.

 

Jos kukkoa tarvitsee puutarhaan, niin täältä olis löytynyt.

 

Torin perällä oli hommissa aito Helppo-Heikki. Homma toimi niin, että valitsit jonkun kukan siitä lavan reunalta ja mies lisäili samaan kauppaan pari muuta ruukkukasvia. Ja se satsi maksoi aina 10 e.

 

Tässä oli mun 10 euron satsi 😀

 

Leipää ja juustoa

 

50 kpl tulppaaneja maksoi 6 euroa.

Kun festarit alkoivat tulemaan päätökseensä, kävelimme vielä vähän kaupungilla. Mukava pieni kaupunki tuo Groningen.

 

Groningenin raatihuone. Täälläpäin ei muuten olla nähty juurikaan mitään maastopyöriä. Eikä kukaan käytä kypärää fillaroidessa. Mopoilijoistakin vain osa pitää kypärää.

 

Pieniä katuja ja matalia taloja…

 

Kävimme hakemassa sen Groningenin Starbucks mukin kaupungin rautatieasemalta. Ja siinä samalla aloimme arpomaan seuraavaa yöpaikkaa. Kampeerterrein-Jachthaven Meerwijck kuulosti hyvältä paikalta ja otimme suunnan sinne.

Saavuimme campingalueen respan eteen klo 18.06. Vain huomataksemme, että respa on mennyt kiinni klo 18.00. Lähdin etsimään vessaa, kun huomasin erään oven olevan auki ja kuinka ollakaan  – törmäsin henkilökuntaan oven sisäpuolella. Kysyin nätisti, josko saisimme vielä kirjautua sisään ja sehän onnistui, vaikka menikin heille ylitöiksi.

Kampeerterrein-Jachthaven Meerwijck on yksi parhaita alueita missä olemme olleet. Henkilökunta oli mainiota ja alue oli loistava. Asuntoautot parkkeerattiin respan viereen, mutta alueen ulkopuolelle ja siihen oli järjestetty asuntoautoilijoille omat vessat ja suihkut. Yöpyminen maksoi Acsi kortin kanssa 19 e ja siihen kuului sähkö.

Kuvassa asuntoautoilijoiden vessarakennus. Vessat olivat kaikki unisex eli ei oltu eritelty kuka saa käyttää. Yksi vessa oli pelkkä urinaali (ehkä ei toimi naistenvessana, jos ei satu olemaan jonkin sortin akrobaatti). Suihkutila oli samaten unisex. Suihkutilassa oli tilavat suihkukopit jokaiselle. Eikä edes lämmin vesi maksanut extraa – edes tiskauspisteellä, joka näkyy valaistun oven vieressä.

 

Lähdimme illalla kävelylle ja tutkimme aluetta lisää.

Etualan tiilirakennus oli uima-allashuone, josta tuli saapuessamme ulos aikamoinen liuta nuoria tyttöjä ja poikia. Meidän auto oli parkissa tuon rakennuskompleksin takana.

 

Löysimme vuohiaitauksen.

 

Tästä kuvasta näkee, mikä merkitys padoilla on. Oikealla olevat asuntovaunut ovat merenpinnan alapuolella.

 

Nuoriso viihtyi mainiosti tuon jättimäisen pomppupallon päällä. Olis voinu melkein itekin mennä. 😀

Mutta nyt taas nukkumaan…

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s