4.5.2017 Helsinki – Glasgow eli Skotlanti. Hyvää ruokaa ja häikäiseviä maisemia.

Saimme syksyllä viestiä eräältä ystäväpariskunnaltamme, että olis kiva päästä Skotlantiin. Pariskunta on sama, jonka kanssa olemme aikaisemminkin olleet Skoteissa. Yksityisyyden takaamiseksi kutsukaamme heitä Pasi-Vesaksi ja Suvi-Tuulikiksi. Olkoon heidän tyttärensä vaikkapa Oona. 😉

Lentomme Helsingistä lähti klo 7.45 eli se tiesi kohtuullisen aikaista lähtöä. Saavuimme kentälle ja matkatavaroiden tipauttaminen ruumaan menevälle hihnalle onnistui hienosti, mutta turvatarkastuksessa meni aikaa. Ja vielä vähän enemmän aikaa. Kaiken kaikkiaan turvatarkastuksessa meni n. puoli tuntia. Otettiin siis kaikki löysä pois odotusajasta kentällä. Ai miten se tapahtui? Meitä kuulutettiin kentällä, joten oli pistettävä juoksuksi loppumatka… Mutta ehdittiin.

Tanskan yläpuolella…

Saavuimme Heathrowlle ja meillä oli lentojen välillä vajaat 3 tuntia aikaa. Ehdimme syödä jotain ja sitten olikin aika mennä seuraavalle lennolle.

Parsaa, toastia ja pari uppomunaa ja päällä hollandaise kastiketta. Herkullinen aamiainen 🙂

 

Heathrowlla oli jonoa…

Laskeuduimme Glasgown kentälle ja etsimme autovuokraamon. Auton vuokraus sujui jouhevasti ja otimme ensimmäiseksi suunnan kohti Intu Braehead -ostoskeskusta ja etenkin Primarkin myymälää. Meiltä oli tilattu vierailu Primarkiin, kun se kuulemma on niin hyvä. Ja olihan vaatteet siellä erinomaisen edukkaita.

Kenkiä olisi saanut 3 punnalla.

Parin tunnin päästä jatkoimme kohti ekaa yöpymistämme, jonne oli matkaa vähän toista tuntia. Thistle House on loistavan idyllinen, pieni hotelli St. Catherinesissa, joka on siis pikkuruinen kylä erään erittäin pitkän merenpoukaman varrella. Voisi jo melkein puhua vuonosta. Vastarannalle ei ollut kummoinenkaan matka, mutta autolla sitä ei pääse yli kuin palaamalla omia jälkiään.

Thistle House. Thistle tarkoittaa ohdaketta.

Kävimme ilmoittautumassa hotelliin ja saimme vinkin seuraavassa kylässä olevasta ravintolasta, joka olisi vielä auki sen verran, että ehtisimme syömään. The Greggans Inn oli miellyttävä paikka ja ruokakin oli hyvää. Eikä tunnelmaa huonontaeet aurinkoinen ilma ja n. 20 asteen lämpötila.

Jonkin sortin puistoatzalea kukki pihalla.

 

The Greggans Inn

 

Alkuruoka: Pressed Pork Belly with Arran tomato relish eli tiivistettyä sian lihaa jostain päin sikaa ja tomaattijuttuja. Maistoin Juhanin annosta ja oli hyvää.

 

Coo Beef Steak & Ale Pie. Tuon piirakan sisus oli sitä pihvilihaa. Hyvää 🙂

 

Aurinko ehti just laskea, kun lähdimme ravintolasta. Oli aika mielenkiintoiset pilvet.

 

Vatsat täysinä ihailimme vielä maisemia ja lopulta suuntasimme takaisin hotellille. Oli aika hienot huoneet 🙂

Meidän huone.

Matka jatkuu huomenna.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s