25.12.2017 Turusta Tukholmaan matkalla kohti Saksaa. Kun upgreidataan hytti, niin se tehdään sit kunnolla!

Tänä vuonna meidän kesäloman alkaminen vähän viivästyi, kun oli kaikenlaisia työjuttuja ja muita muuttujia. Pääsimme varaamaan matkaa vasta just ennen joulua, kun emme tienneet pääsemmekö edes lähtemään. Yllätys oli se, että ei oikein meinannu löytyä laivalähtöjä, jolla pääsee Suomesta länteen päin. Ensimmäinen yrityksemme varata Siljalta matka päättyi siihen, että onnistuimme varaamaan 23 tunnin risteilyn, jonka hinta oli 10 000 011 euroa. Eli siis vähän päälle 10 miljoonaa… Ei edetty tässä varauksessa maksamiseen asti – loppui kate tililtä. 😀

Ensimmäinen yritys varata matka Turku-Tukholma. Persaukisesta toi saattais tuntua kalliilta…. 😀

Seuraava yritys oli vähän tuloksekkaampi. Juhani surffaili ja tutki juttuja ja totesi, että B-luokan hytti on ihan kiva. Siellä on kuitenkin parisänky, jossa vetää päikkärit sen 11 tunnin matkan aikana, mitä matka kestää. Vähän lisää tutkimalla Juhani totesi, että jos maksaa 30  euroa lisää ja luovuttaa vähän pisteitä, niin pääsee Executive Suite -hyttiin. Kuulosti hyvältä, varsinkin, kun hytin hintaan kuuluu erikoisaamiainen (17,50 e kpl eli 35 euroa meiltä yhteensä). Eli oikeastaan toi suite tuli halvemmaksi kuin B-hytti.

25.12. eli joulupäivän aamulla meillä oli herätys klo 5 ja päässä soi joululaulu: ’Kello löi jo viisi, lapset herätkää! Juhani ja Anne muuten matka jää…’ Innolla odotimme pääsevämme laivaan ja hyttiin jatkamaan kesken jääneitä unia. Turussa oli jouluaamuna yllättävän paljon liikennettä, mutta ilman ruuhkaa selvisimme satamaan ja laivaan.

Pimeetä oli aamulla lähtiessä. Ja lunta maassa.

 

Eikä ollut ruuhkaa moottoritielläkään…

 

Laivaan aja mars!

Saavuimme hyttiimme ja totesimme, että nyt kannatti panostaa vähän matkustamisen mukavuuteen. En ole ikinä tiennyt, että Ruotsinlaivoilla on noin isoja hyttejä! Me ollaan oltu pienemmissä hotellihuoneissakin! Hytti oli n. 30 neliötä (normi C-hytti on 9 neliötä). Veikkasin, että huoneessa oleva sohva oli suurempi kuin normi hytti. Meitä odotti minibaarissa iso pullo laivan skumppaa, muutama vesipullo, olutta ja 4 tölkkiä limpparia. Hytin hintaa kuului lisäksi juomalippuja. Pöydällä oli hedelmäpussi ja suklaata. Huoneessa oli parveke/terassi, josta pääsi katselemaan peräaaltoja. Hymy oli herkässä 😀

The Hytti!

 

The Sohva terassilta päin.

 

The Hytin The Näköala

 

The Hedelmäpussi

 

The Pesusetti. Tossa oli hammasharjat, suihkumyssyt ja muut kahdelle. Jopa korvatulpat löytyi.

Kävimme aamiaisella ja palasimme hyttiin päikkäreille vähän sen jälkeen, kun laiva irtosi Turun satamasta. 3 tunnin päikkärit teki eetvarttia.

Hmmm… aamiaista!

Päivän vietimme katselemalla telkkaria ja hyödyntämällä juomakupongit. Ihanaa vaan olla ja nauttia. Iltapäivän kääntyessä iltaan kävimme syömässä. Laiva lähti Turusta klo 8.15 ja saapui Tukholmaan klo 18.15 paikallista aikaa eli matka-aika oli sen 11 tuntia.

Saavuimme Tukholmaan. Näköala terassilta. Oli taas aika pimeetä.

Tukholmassa kävimme vielä Starbucksissa hakemassa Tukholman jouluYAHin eli You Are Here erikoismukin. Kokoelma kasvaa…

Matka jatkui kohti etelää. Lunta ei näkynyt missään ja sataa tihuutti kylmän näköistä vettä. Yövyimme Hyltenan matkaparkissa vähän Jönköpingin eteläpuolella. Yöpyminen maksoi sähköineen n. 13 euroa ja se käytiin maksamassa Circle K huoltoasemalle, jonka takana alue sijaitsi.

Huomenna matka jatkuu kohti Tanskaa ja Saksaa. Tällä kertaa meidän kesälomareissu on vähän tynkä eli mitään Euroopan kiertoajelua emme kerkiä tekemään.

Rauhallista joulun jatkoa ja me palaamme asiaan huomenna.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s