1.1.2018 Helsingøristä Tukholmaan. Ruotsalaiset tullimiehet (ja naiset) ovat mun suosikkeja :D

Teimme aamulla lähtöä, kun seurasin edessämme parkissa olevan auton asukkaita. Autossa asui pariskunta, Jack Russelin terrieri ja kissa. Ei ilmeisesti edellisen illan pauke ollut pelottanut kumpaakaan, kun olivat reippaina aamulla lenkillä. Koira pääsi rantaa pitkin vähän pidemmälle lenkille, kun kissa ulkoili auton läheisyydessä.

Koiraa en ehtinyt kuvaan saada, mutta kissa poseerasi hihnan päässä…

Menimme laivalla yli Helsingøristä Helsingborgiin eli Tanskasta Ruotsiin. Ruotsin tullimiehet on aina yllätysmometti. Tällä kertaa kysyivät taas mistä ollaan tulossa, mutta kun ei oltu Hollannista tulossa, niin eivät epäilleet meillä olevan hassuheinää mukana. Nyt vaan puhalluttivat (suuren juhlan jälkeinen aamu kun oli) ja naispuolinen tullimies (joka puhui meille ruotsia) hämmentyi tajutessaan meidän olevan suomalaisia, jotka ymmärtävät ruotsia ja puhuvatkin sitä. Ainakin vähän. Halusivat myös katsahtaa auton sisälle ja sehän meille sopii. Mukavasti meni tälläkin kertaa.

Helsingør

 

Uusi päivä, uusi laiva…

Seuraavaksi olikin vuorossa taas tämä kuuluisa Ruotsin läpiajorangaistus. Nyt oli tulomatkaan verrattuna se asia muuttunut, että paikoittain oli satanut lunta. Ja paikoittain lunta ei siis ollut. Jännää 😀

Ei lunta.

 

Lunta.
Pysähdyimme tankkaamaan. Erikoisia tulppaaneja… 😀

 

600 kilometrin jälkeen Tukholmassa.

Saavuimme päivän päätteeksi Tukholman keskustassa olevalle pienelle campingalueelle (Tantolundens husbilscamping). Yöpyminen maksoi 310 sek eli noin 30 euroa. Syy miksi valitsimme tämän alueen hinnasta huolimatta oli se, että sieltä on 20 minuutin ajomatka Siljan terminaalille, josta laivamme lähtee aamulla kohti Turkua klo 7.10. Lähistöllä oli muuten pitseriakin.

Nyt tutimaan. Aamulla on herätys 5.30.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s