30.12.2017 Krusåsta Aarhusiin

Herättiin aamupäivällä kohtuu myöhään ja lähdettiin ajalemaan kohti Aarhusia (Århus). Matkalla ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Uudenvuoden raketteja nähtiin muutama ja tasainen pauke kuului. Ajomatkakaan ei ollut mitenkään pitkä.

Harmaata ja sadetta.

Aarhusissa saimme Starbucksista vihdoinkin Tanskan mukin (kuin myös Aarhusin mukin). Tanskan muki on ollut loppu aina, kun ollaan sellaista Tanskan puolella haettu. Mutta nyt onnisti 🙂

Starbucksin etsintä käynnissä Aarhusissa.

Me mietittiin tota Aarhusin kirjoitusasua, kun meidän mielestä se kirjoitetaan Århus. Selvisi, että kaupungin virallinen kirjoitusasu muutettiin vuonna 1948 Aarhusista Århusiin. Ja vuonna 2010 nimi päätettiin muuttaa takaisin muotoon Aarhus.  Ilmeisesti kansainvälisesti Aarhus on helpompi kirjoittaa kuin Århus, joka vaatii tietokoneelta ruotsalaisen oon.

Aarhus sijaitsee Tanskan maantieteellisessä keskipisteessä ja se on aikoinaan ollut viikinkien linnakkeena 700-luvulta asti. Kaupunki on kärsinyt jonkin verran Ruotsin kanssa käytyjen sotien takia. Nykyään Aarhus on Tanskan toiseksi suurin kaupunki ja se on kuuluisa erityisesti musiikkikulttuuristaan. Aarhus on ollut esim. jatsin keskittymä. Nykyään kuulemma rockmusiikkikin on kovassa huudossa. Kaupungin alueella asuu n. 270 000 asukasta ja ympäristö mukaan lukien alueella asuu n. 335 000 ihmistä.

Keli oli sateinen, kun saavuimme Aarhus Campingiin. Ja oli pimeää. Yöpyminen maksoi 21,51 euroa. Suihkut ja vessat olivat oikein siistejä.

Vessat ja suihkutilat olivat kaikille yhteiset. Lukittavat kopit takaavat yksityisyyden. Toimiva systeemi. Monestihan campingalueilla on naisille ja miehille erilliset tilat, joiden rakentaminen maksaa tietenkin tuplasti.

Eipä muuta raportoitavaa tästä päivästä.

Palaamme taas huomenissa.

Anne ja Juhani

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s