31.12.2017 Aarhusista Helsingøriin. Olihan ilotulitus! :)

Aamulla tarkastelinne vähän enemmän campingaluetta ja huomasimme, että siellä oli panostettu erityisesti lasten viihtyvyyteen. Lasten leikkipaikalla oli monta leikkimökkiä ja tilaa temmeltää.

Tumma leikkimökki oli poliisiasema. Taustalla oli koulu ja mm. posti.

 

Olimme huomanneet, että Aarhusista pääsee vähän oikaisemaan matkalla Kööpenhaminaan, kun lähtee laivalla Aarhusista Oddeniin. Matka kesti 75 minuuttia ja maksoi 120 e. Aikaa säästyi vähän yli 2 tuntia ja matkaa 200 km. Lisäksi pois jäi yksi siltamaksu. Laivalla oli ihan kelvollinen netti.

Lähestyimme Aarhusin satamaa.

 

Seuratkaa tuota autoa!

 

Sisätilat laivassa olivat ihan mukavat.

Oddenista oli vielä matkaa Kööpenhaminaan 120 km. Olimme suunnitelleet menevämme Kööpenhaminaan Dcu Camping Absaloniin, mutta kuten edelliselläkin kerralla, alueella ei ollut respa auki enää iltapäivällä. Vaihtoehtona olisi ollut jäädä alueen ulkopuolella olevaan matkaparkkiin yöksi, mutta päätimme jatkaa matkaa Helsingøriin. Huomenna on kuitenkin pitkä matka ajettavana kohti Tukholmaa, joten Helsingør on taas lähempänä määränpäätä.

Matkalla Oddenista Köpikseen. Satoi taas ja meri oli kyllä kylmän näköinen.

Soitimme Helsingør Camping Grønnehaven respaan ja kysyimme paikkaa yöksi. Meille luvattiin varata alueen viimeinen vapaa paikka. Ja matkaan… Ajomatka kesti tunnin ja meille varattu paikkakin löytyi. Oli kyllä tällä alueella todella mukava henkilökunta.

Lähestyimme etsimäämme camping aluetta. Tämä ratikkalinja kulki noin 40 metrin päästä seuraavasta yöpymispaikastamme.

Teimme ruuan ja valmistauduimme vuoden vaihteeseen. Täällä on ilotulitteita ja paukkuja kuultu ja nähty jo monta päivää. Mutta vuoden vaihteessa homma repesi ihan käsistä. Puolelta öin alkanut ilotulitus kesti taukoamatta noin 50 minuuttia ja oli kyllä hienoa katseltavaa. Täällä muuten ilotulitteet ovat paljon halvempia kuin Suomessa.

Samaan kuvaan sain automme ja ilotulitteen.

 

Alueen oma ilotulituskin oli ihan mukava.

Nukahdimme pienestä paukkeesta huolimatta kuin pienet porsaat vierekkäin.

Hyvää uutta vuotta kaikille! Olkoon vuosi 2018 menestystä täynnä!

Anne ja Juhani

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s