5.-17.1.2018 Fuengirola, Espanja

Aina ei lomakaan mene niinkuin on suunnitellut. Lähdimme 5.1.2018 lentäen Espanjaan nauttiaksemme vähän valosta ja auringosta. Olimme varanneet yöpymisen World Club La Costasta tästä Fuengirolan kupeesta.

Laskeuduimme Malagan auringonpaisteeseen. Ahhh…valoa!

Ensimmäisenä iltana nukuin 3 tunnin päikkärit, 12 tunnin yöunet ja seuraavana päivänä nukuin 2 tunnin päikkäreitä kahden tunnin välein. Iltapäivällä Juhani kävi ostamassa apteekista kuumemittarin ja totesimme, että minä olen kuumeessa. Troppia ja juotavaa ja kuume lähti laskemaan.

Muutaman päivän makasin sohvalla ja tämä oli näkymä. Mutta merinäköala pelasti paljon 🙂

7.1. illalla minulla ei ollut enää kuumetta, mutta seuraavana aamuna oli Juhanin vuoro sairastua. Juhani siirtyi makaamaan sohvalle ja minä siirryin nojatuoliin. Köhimme ja kuumeilimme seuraavat muutamat päivät, kunnes minun yskäni äityi niin kovaksi, ettei nukkumisesta tullut mitään ja päätimme etsiä lääkärin. Oli myös pakko käydä kaupassa ostamassa ruokaa, vaikka ei millään meinannut jaksaa.

Auringonlasku oli ihan kivan näköinen.

Fuengirolan keskustassa on yksityinen sairaala, johon vakuutusyhtiö ohjasi meidät. Puolen tunnin jonotuksella pääsin sisään tapaamaan suomenkielistä lääkäriä. Sain pienen antibiottikuuriin ja yskään pillereitä.

Alkoi olo pikkuhiljaa helpottamaan. Ja seuraavaksi parin päivän päästä olikin Juhanin aika mennä samaan sairaalaan tapaamaan lääkäriä. Juhani sai tanskalaisen lääkärin ja lääkemääräyksen.

Fuengirolan rantabulevardi. Oikealla oleva ranta oli täynnä rakeita muutama päivä sitten.

 

Olemme vasta parina viime päivänä päässeet turisteilun makuun eli olemme käyneet  kahvilla jossain lähistön paikoissa. Kävimme mm. Marbellassa lounaalla.

Täälläpäin on normaalia, että moottoritielle ajetaan STOP -merkin takaa. Ei siis ole ollenkaan kiihdystyskaistaa, vaan liikenteen sekaan rykäistään paikaltaan pysähdyksistä.

 

Marbellan rantabulevardi. Nautiskelimme lämmöstä ja auringosta lounaan jälkeen.

Lomallakin voi oppia kaikenlaista ja tämä loma on nyt ollut oppimista aiheesta: Miten sairastan ulkomailla? Kyllä se täälläkin sujuu, mutta onneksi ei ulkona ole kylmä, joten ei ole ollut ihan niin kipeä olo kuin mitä flunssa ja pakkanen yhdessä ovat.

 

 

Kävimme kahvilla Mijaksen valkoisessa kaupungissa vuorilla.

 

Mijas. Kaikki talot ovat valkoisia.

Täällä muuten satoi rakeita viime viikolla. Lehdistössä uutisoivat, että se oli lunta, mutta ei se ollut. Edellisenä iltana olimme seuranneet kovaa salamointia ja ukkosta Afrikan rannikolla. Aamulla täälläkin satoi ihan maahan asti ja oli kylmä. Me ei nähty rakeita, mutta Fuengirolan rannoilla oli tullut rakeita ihan kunnolla. Samaan aikaan eräs asuntoautoilija oli jäänyt Marokon puolella jumiin odottamaan lumiauraa, kun siellä oli satanut yli 30 senttiä lunta. Tulivat tuohon vähän matkan päähän campingalueelle ja me kävimme moikkaamassa heitä.

 

Tämä tyyny oli ilmestynyt parvekkeellemme eräänä aamuna. Heräsimme yöllä, kun jotkut yläkerran naapurit tulivat kovaäänisesti kämpillensä. Juhani kävi iltapäivällä tarjoamassa tyynyä yläkerran naapureille ja selvisi, että se ei ollutkaan heidän tyynynsä, vaan toisen yläkerran naapurin kämpästä. Yläkerran naapuri oli kiukkuinen kuin ampiainen noille kovaäänisille briteille. Olivat kuulemma yön aikana käyneet heidän terassillaan ja pitäneet meteliä. Naapuri uhkasi kutsua henkilökunnan paikalle, jos seuraavana yönä meteli jatkuu. Juhani soitti toisen yläkerran naapurin ovikelloa ja tyyny löysi kotiinsa. Seuraava yö oli kaikinpuolin rauhallinen.

No, mutta tällainen loma tällä kertaa. Ollaan käyty jossain pieniä pyrähdyksiä, niin, että saatiin muutama kuvakin tähän julkaisuun.

Palaamme

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s