19.12.2018 Trelleborg -> Sassnitz Saksassa ja Neukaleniin yöksi

Aamulla heräsimme sateen ropinaan asuntoauton kattoa vasten. Ja joutsenten ääntelyyn. Olimme pysäköineet rannan läheisyyteen ja joutsenia oli kymmeniä tai jopa satoja uiskentelemassa muutaman metrin päässä kylmältä näyttävässä meressä.

IMG_9079 1
Oli kauniit värit aamun sarastuksen aikaan…

Check-Inin jälkeen Trellebrgin satamassa ajelu on tarkkaa puuhaa. Pitää muistaa jono, johon sinut on  määrätty ja yrittää löytää se seuraten asfalttiin piirrettyjä lukuisia viivoja ja opasteita. Meillä jono oli 108 ja kun kerran ollaan jo aikaisemmin siellä satamassa eksytty, niin nyt tiedettiin seurata opasteita tarkkaan. Vähän meitä hymyilytti, kun viereisellä kaistalla hermostuneesti torvea soittanut autoilija eksyi 50 metrin päässä sataman sisäänkäynnistä ja jäi seisomaan paikalleen. Kaipa hän laivaansa löysi.

IMG_9081 1
Lokit seisoivat suunnilleen kaikki päät samaan suuntaan autojen takana tuulensuojassa 🙂

Saavuimme Sassnitzin satamaan hyvin menneen laivamatkan jälkeen. Laivalla oli todella monta koiraa puolalaisine omistajineen eli ei ihme, että Tukholman ja Gdanskin välinen laiva oli lemmikkihyttien osalta loppuunmyyty. Zina käyttäytyi taas edukseen.

IMG_9085 1
Rohkeasti eteenpäin! 🙂
IMG_9093 1
Zina tarkkaili laivan tapahtumia omassa kantokorissaan.
IMG_9096 1
Laivassa kuljetetaan myös junia ja koko laivan kansi olikin täynnä junakiskoja.

Sassnitzin satamassa oli BorderShop, mutta se ei ollut oikein mistään kotoisin. Jatkoimme matkaa kohti etelää ja Berliiniä.

IMG_9102 1
Ostettiin yksi pullo Black Minttua, kun ei oltu aikaisemmin kuultukaan moisesta.

Olimme siis entisessä Itä-Saksassa. Ajelimme pienten, kauniiden kylien läpi ja olimme huomaavinamme aina silloin tällöin neuvostoaikaan kuuluvia piirteitä. Kuten keskelle maaseutua pudotettu kerrostalo 1970-luvulta. Talon tyyli oli sellainen, että sen rakennusvuodesta ei voinut erehtyä. Muuten seutu oli kaunista, mutta aina välillä neuvostoajasta oli edelleen pieniä vihjauksia. Käytän nyt sanaa neuvostoaika kuvaamaan aikaa, jolloin Saksa oli jaettu kahtia ja Itä-Saksa (vaikka olikin itsenäinen valtio) oli voimakkaasti Neuvostoliiton vaikutuspiirissä. Ja siihen aikaan liittyy tietty tunnistettava rakennustyyli ja tapa tehdä asioita.

IMG_9113 1

IMG_9126 1

IMG_9123 1

IMG_9137 1
Another day, another bridge…

Kaavailimme yöpyvämme Neukalenissa Peenecampissa. Saavuimme illansuussa alueen respan eteen, mutta ’yllättäen’ respassa ei ollut enää ketään paikalla. Ovessa oli annettu 2 puhelinnumeroa, mihin voi soittaa, jos saapuu vähän myöhemmin majoittumaan. Ensimmäinen numero ei vastannut ja soitimme seuraavaan. Puhelimessa vastasi auttavaa englantia puhuva nainen joltain toiselta campingalueelta. Alueet olivat ilmeisesti saman omistajan ja saimme selitettyä puhelimen toiseen päähän, että kummalla alueella olemme.

Hetken odoteltuamme paikalle saapui mies, joka ei puhunut lainkaan englantia ja puhui saksaa 200 km/h. Siinä sitä sitten pistettiin aivot töihin, jotta vajaat 30 vuotta sitten opetellusta (ja suurimmaksi osaksi unohdetusta) saksan kielestä olisi jotain hyötyä. Saimme selvitettyä yksityiskohdat ja parkkeerasimme automme. Yöpyminen maksoi 8 euroa ja saimme kaupan päälle suihkukortit, joilla pääsi maksulliseen suihkuun.

IMG_9147 1
Saimme auton parkkiin ja meitä tuli tervehtimään vanhempi kultainen noutaja. Takana Zina.

 

Huomenna matka jatkuu etelään Berliinin kautta. Ötyä!

Anne ja Juhani… ja Zina 🙂

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s