20.12.2018 Neukalenista eteenpäin Berliiniin ja varaosan metsästystä.

Aamulla huomiomme herätti lämmityslaitteen (siis asunnon puoli) puhaltimen muuttunut ääni. Juhani päätteli, että nyt taitaa olla sen puhaltimen moottorin päivät luetut ja koska joulunpyhät on tulossa niin, on parempi etsiä varaosa ennen kuin on pyhä ja kaikki paikat kiinni.

IMG_9151 1
Lapsille oli omat pesualtaat ja niissä oli hienot hanat! 😀
IMG_9156 1
Toi takana oleva isompi tirppa toimi meidän herätyskellona… Tai se herätyskello oli ehkä toi takana oleva mustavalkoinen tipu.

Otimme varaosan toivossa suunnan kohti Bergeriä Neustrelitzissä (Fritz-Berger= liikkuvien matkakotitarvikkeiden mekka). Meitä palveli myyjä nimeltä Enrico Kollhof ja kerrankin voi sanoa, että saimme palvelua. Heillä ei ollut ko. puhaltimen moottoria ja  hän katseli koneeltaan lähialueiden Berger -myymälät. Berliinin myymälästäkään ei löytynyt moottoria, jolloin Enrico soitti Truman huoltoautoon (Truma siis valmistaa lämmittimiä, lämminvesivaraajia, ilmastointijärjestelmiä matkailuautoihin ja asuntovaunuihin yms. ja myös huoltaa niitä). Huoltoautossa oli tarvitsemamme moottori. Enrico antoi meidän numeron huoltoautoon ja sanoi, että huoltomies soittaa meille, jotta saamme sovittua treffit jonnekin päin Berliiniä.

IMG_9163 1
Neukalen

IMG_9176 1

IMG_9186 1
Odoteltiin junan ohimenoa puomien takana.
IMG_9202 1
Neustrelitz. En tiedä onko paikka saanut nimensä strelitzia -kukan mukaan, mutta ainakin liikenneympyrään kukka oli päässyt mukaan.
IMG_9210 2
Havel. Pieni kaupunki pohjoisessa Saksassa.

Iltapäivällä huoltoauton kuljettaja soitti ja alkoi treffien sopiminen. Saksaksi. Seuraavaksi aamuksi meidän tuli löytää itsemme Bauhausin pihaan. ’Ei, se Bauhaus ei sijaitse Berliinissä, vaan se on täällä Berliinin pohjoispuolella. ’ *Mikähän mahtaa olla se kaupunki, missä se Bauhaus sijaitsee? Olisko osoitetta? * ’Tämä sijaitsee täällä Berliinin kehätien varrella.’ Jonkun aikaa teimme töitä, jotta saimme selville mihin meidän tuli saapua. Kyseessä olisi Hauptstrassen varrella sijaitseva Bauhaus. Asia selvä! Ja siellä aamulla klo 8? Sehr gut! Saavumme sinne!

Jatkoimme matkaa Berliiniin. Kävimme mm. Starbucksissa ja vähän shoppailemassa ruokakaupassa. Mukien puolesta Berliini oli tosi köyhä.

IMG_9231 1
Lähestyttiin Berliiniä. Maisemat oli vähän yksitoikkoiset.
IMG_9244 2
Berlin
IMG_9250 2
Meidän mielestä emme olleet tarpeeksi etelässä, jotta olisimme pukeutuneet shortseihin ja T-paitaan. Mutta jonkun mielestä keli riitti tähän 😀 Huomatkaa kengät!
IMG_9264 2
Sininen joulukuusi
IMG_9266 2
Rautatieaseman kupeessa oli laskettelumäki 🙂

Seuraavaksi aamuksi meidän piti siis mennä pikkasen matkaa takapakkia, jotta pääsemme jatkamaan taas eteenpäin. Googlasimme itsellemme yöpymispaikan (Stellpaltz) erään leipomon pihalta Oberkrämeristä. Leipomo sijaitsi itse asiassa tien toisella puolella ja sinne piti yöpyminen maksaa seuraavana aamuna. Paikalla oli avoinna oleva hyvä vessa (erikseen miehille ja naisille) ja sähkön sai tolpasta. Yöpyminen maksoi 8 euroa.

IMG_9279 2
Kyllä saksalainen insinööri osaa! Niin monta kertaa, kun on tullut kirottua paperitelineitä yleisissä vessoissa, niin joku on keksinyt halvan ja helpon tavan säilyttää vessapaperia. Hattu pois päästä – arvostan! 😀

Aamulla lähdemme etsimään huoltoautoa. Öitä!

Anne ja Juhani… ja Zina 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s