22.12.2018 Krazmühle – lähdettiin ja tultiin takaisin eli tarina siitä, miten matkustetaan hinausautolla… Ja miten koirakin matkustaa lastenrattaissa.

Lähdimme aamulla liikkeelle kohti muutaman kilometrin päässä olevaa moottoritietä. Moottoritiellä tuntui, että auto ei oikein jaksanut edetä. Pari ekaa mäkeä päästiin ylös, mutta sit vauhti hyytyi jyrkempään mäkeen 30 km/h kohdille ja oli pakko pysähtyä moottoritien pientareelle.

IMG_9327 1
Vaikkei siltä näytä niin tämä mäki oli tappavan jyrkkä ja etenkin pitkä.

Soitimme ensin Suomen Autoliiton hätäpalveluun tilataksemme hinausauton, mutta sieltä ei kukaan vastannut. Seuraavaksi soitimme Saksan ADACiin, joka vastaa Autoliittoa Saksassa. Saimme sitä kautta tilattua hinausauton, jota odottelimme 15-20 min.

IMG_9328 1
Pelastajamme saapui!

Paikalle kurvasi vanhempi mies, joka mitään sanomatta kampesi meidät hinausauton lavalle ja lähti kuskaamaan meitä jonnekin (täällä matkustajat saa ilmeisesti olla kuljetettavassa autossa). Meillä ei ollut mitään käsitystä mihin olimme matkalla, mutta onneksi kuskimme tiesi. Teimme muutaman kilometrin päässä ugemin liittymässä ja palasimme samaan kylään, josta olimme lähteneet. Siellä sijaitsevan ADAC korjaamon pomomies tuli tekemään diagnoosia ja totesi, että joko turbo on rikki tai tukossa. Oli miten oli, varaosat saadaan vasta joulun jälkeen torstaina.

IMG_9339 1
Matkailu avartaa 😀

Onneksi tämä campingalue on kohtuullisen lähellä, joten järjestimme vielä matkakotimme siirron campingalueelle, jotta voimme viettää joulun suihkujen ja vessojen ääressä. Vuokrasimme myös auton, jotta ei tarvitse ihan olla paikallaan.

IMG_9348 1
Matkakoti matkustaa kohti campingaluetta. Mä seuraan perässä Fordilla.

Eli tilanne on nyt se, että vietämme joulun täällä Saksassa Sveitsin sijaan. Suunnitelmamme ei hirveesti muuttunut, kun ei kauhean tarkkoja suunnitelmia ollut alunperinkään. Onneksi meillä on toi vuokra-Ford, niin ei ruoka pääse loppumaan.

Parkkeerasimme auton alueelle ja hyppäsimme uudenkarheaan Fordiin (ajettu vasta 285 km) ja lähdimme kohti Ingolstad Villagea. Paikka oli sellainen suurehko kauppakeskus, jossa keskellä kulki kävelykatu, jonka molemmin puolin oli kauppoja (vaatteita, kenkiä, muotia, ym.). Otimme koiran mukaan kaupparundille, kun ei sitä viitsinyt vieraaseen autoon yksinkään jättää, mutta portilla vartija kertoi, että koiria ei saa tuoda sisään ilman, että ne istuu rattaissa ja että rattaita saa lainata kauppakeskuksen infosta. Menimme sinne infoon ja sieltä meille luovutettiin 20 euron panttia vastaan lastenrattaita muistuttavat koiranrattaat, johon koira oli kiinnitettävä. Enpä ollut ikinä ennen kuullut koirienrattaista saati käyttänyt niitä. 😀

IMG_9364 1
Ingolstadt Village
IMG_9367 1
Zina ei oikein aluksi ymmärtänyt kärryjen ideaa (en kyllä minäkään), mutta kiltisti hän istui kyydissä ja tarkkaili tapahtumia 😀
IMG_9372 1
Siitä käsilaukkua ostamaan…
IMG_9373 1
Jimmy Choon kenkiä tarjolla!
IMG_9376 1
La Creuset. Laatutavaraa keittiöön.
IMG_9374 1
Ingolstadt Village
IMG_9380
Zina Pololla. Ei ostettu mitään, mutta hän tarkkaili huolestuneena, että mihin se Juhani katosi 😀

Teimme kierroksen kauppakeskuksessa, mutta se ei vetänyt vertoja Metzingenille millään muotoa. Myymälät olivat pienehköjä eikä alennuksetkaan olleet ihan huippuja. Mutta siellä on nyt käyty.

Palasimme kaupan kautta (joululohi puuttui) takaisin campingalueelle.

IMG_9388
Kyseessä näyttivät olevan kuivatut päärynät. Enpä ole ennen nähnyt.
IMG_9391
Edekan kaupassa myyjät eivät käsittele rahaa ollenkaan. Asiakas syöttää rahat koneeseen tosta oikealta ja kone antaa myös vaihtorahat. Oltiin vähän maalaisia, mutta onneksi ystävällinen myyjä opasti meitä 🙂

Huomenna vois lähteä tutkimaan ympäristöä…

Anne ja Juhani… sekä Zina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s