27.12.2018 Ingolstadt ja vähän retkeilyä

Aamulla korjauspaja A. Landesin hinausauto tuli hakemaan meitä klo 8.30. Kertoivat pajalla, että tunnin päästä osaavat sanoa enemmän aikataulusta. Lähdimme etsimään aamukahvipaikkaa, kun kerran oli tunti aikaa.

IMG_9512
Siellä se meidän matkakoti taas on lavalla. :)Toi harmaa juttu tossa auton takana on meidän fillarit.

Ajelimme jonnekin ja löysimme pienen, kauniin kylän nimeltä Kipfenberg. Löysimme hyvää kahvia ja maukkaat, tuoreet sämpylät. Oli kaunis kylä.

IMG_9514
Ohutta yläpilveä. Moottoritie kulki ihan tosta vierestä vasemmalla.
IMG_9518
Täällä uskotaan aurinkosähköön.
IMG_9525
Kipfenberg ja linna

Palasimme korjauspajalle ja meille kerrottiin, että huomenna perjantaina saavat auton todennäköisesti kuntoon. Yön voimme kuulemma viettää asuntoautossa, kun he työntävät sen kuitenkin ulos hallista yöksi.

No, meillä oli käytössä vielä vuokra-auto, joten päätimme lähteä retkelle. Suuntasimme Ingolstadtiin, joka on lähin suurempi kaupunki (n. 30 km päässä). Ingolstadtissa on n. 135 000 asukasta ja se on ensimmäisen kerran mainittu kirjallisissa lähteissä vuonna 806. Kaupunkioikeudet se sai 1250 luvulla. Ingolstadtissa on muuten perustettu kuuluisa Illuminati eli Baijerin valaistuneet -ryhmittymä. Muuten kaupunki tunnetaan Audin kotipaikkana eli kaupungissa sijaitsee Audin tehtaat ja mm. Audi-museo. Ja sellainen mielenkiintoinen juttu vielä, että Mary Shelleyn luoma tiedemies Victor Frankenstein loi hirviönsä tässä kaupungissa eli ollaan Frankensteinin hirviön kotikaupungissa. Toki hirviö oli kuvitteellinen hahmo. Vai oliko? 🙂

IMG_9536
Tämä näky jäi meiltä selitystä vaille. Tällä kadulla oli yhtäkkiä lunta. Missään muualla ei oltu nähty lunta satojen kilometrien säteellä. Ja täällä oli kadulla laajalla alueella lunta. Missään ei ollut esim. jäähallia tms. Ja toi oli lunta eikä jäätä. Elämässä täytyy olla arvoituksia 😀

Suunnistimme kaupungin vanhaan keskustaan. Olin netistä löytänyt lankakaupan osoitteen ja pitihän sinne tehdä tutustumiskäynti. Ingolstadt oli mukava pieni kaupunki.

IMG_9538
Lankakauppaa vastapäätä Poppenstrassella oli katolinen kirkko.
IMG_9545
Lankakaupan alakerrassa oli Lana Grossan outlet -myymälä. Ei mitään tarttunut mukaan, mutta ihan mukava aina ihmetellä lankakauppoja.
IMG_9548
Ingolstadt vanha keskusta

Palasimme korjauspajallemme  päin pikkuhiljaa maalaisteitä ja kiertotietä pitkin eli emme menneet moottoritielle lainkaan. Päädyimme Beilngriesin pikkukaupunkiin, jossa olimme käyneet jo netinhakureissullamme. Huomasimme korkealla kaupungin yläpuolella linnan ja sinne me suuntasimme.

IMG_9568
Erästä mäkeä ylös kiivetessämme huomasimme puiden olevan kuurassa. Kuura loppui kuin seinään, kun pääsimme mäen päälle.
IMG_9578
Ylhäältä oli ihan mukava näkymä alas.

Linnaan ei päässyt tutustumaan, mutta pieni päiväkävely teki hyvää.

IMG_9593
Kun käveltiin itse linnaa kohti, huomasimme tonttujen vallanneen lintulaudan. Liekö taistelu ollut raju, kun lautakin oli vinossa… 😀
IMG_9603
Hirschberg. Jos tuntuu, että toi piha on julmetun pitkä ja kapenee, niin se on optinen harha. Noi sivutalot on rakennettu vinoon ja toi pihan on kapeampi tuolta pääovelta kuin tästä alkupäästä.
IMG_9607
Linnanpiha pääovelta katsottuna.

Palasimme takaisin alas kylään ja yritimme löytää jostain ruokaa, mutta ravintolat aukesivat vasta klo 17.00, joten menimme Netto-kauppaan ja ostimme salaatit.

IMG_9630

IMG_9634

Kun kurvasimme korjauspajan pihaan, asuntoautoamme työnnettiin juuri ulos hallista odottamaan seuraavana päivänä saapuvia osia, joten pääsimme omaan kotiin. Saimme myös sähkön järjestettyä eli mikäs siinä oli leiriytyessä.

Korjauspajalla oli ilmeisen kiirettä sillä vielä myöhään yöllä kuulimme, kun hinausautot toivat autoja pihaan. Silloin ennen joulua, kun itse saavuimme sinne, niin siellä oli jo 3 muuta asiakasta, joiden autot oli haettu moottoritien varrelta korjattavaksi. Parkkipaikalta löytyi yksi kolaroitu asuntoautokin.

Palaamme

Anne ja Juhani… sekä Zina

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s