30.12.2018 Sveitsistä Milanon kautta Ventimigliaan

Teimme aamulla viimeiset matkavalmistelut eli pesimme astiat ja laitoimme kaikki asiat, jotka eivät voi pudota paikoiltaan matkan aikana (mutta putoavat kumminkin) lattialle tai kaappiin. Lähdimme kohti Milanoa, sillä siellä oli Starbucksin muki (juu tiedän, vähän alytöntä kerätä mukeja, mutta niihin jos kyllästyy, niin ne voi myydä pois – voitolla).

IMG_9807 1
Andeerin Hotel Fravi
IMG_9812 1
Andeer, Sveitsi

Loimme vielä viimeisen silmäyksen Andeerin kauniiseen kylään ja lähdimme matkalle vuorten yli. Ei se ylös kiipeäminen, mutta se alaspäin ajaminen… Jyrkässä alamäessä ei kannata jarruttaa, vaan hidastaminen pitää tehdä moottorilla. Oli muuten ihan mukava kiivetä ylöspäinkin, kun auto tuntuu kulkevan paljon kevyemmin kuin ennen turbon vaihtoa.

IMG_9822 1
Antaa mennä, kun on alamäki…

Alastulo oli aika kurvaa kurvan perään ja ne kurvat oli monesti aika jyrkkiä. Mutta maisemat! Ne oli ihan loistavat 🙂 Ja alaspäin kun tultiin, niin alkoi myös lämpötila nousta eli toppaliivi piti riisua pois. Ja kohta myös villatakki. Lämpö ja valo tekee yllättävän hyvää… Kerran luin erään haastattelun, jossa ulkomainen lehtimies sanoi suomalaisten olevan yllättävän täysjärkistä kansaa ottaen huomioon, että asumme jääkaapissa, jonka valo on puoli vuotta rikki 😀

IMG_9840 1
Lumi loppui, mutta aika jyrkkiä oli mäet.
IMG_9853 1
Ja vieläkin mentiin alaspäin…
IMG_9867 1
Ylitimme Sveitsin ja Italian rajan kauniissa auringonpaisteessa.
IMG_9878 1
Taas yksi silta, jonka yli tuli ajettua.
IMG_9890 1
Äkkiseltään vois luulla, että toi katto on kärsinyt myrskyn kourissa, mutta kyllä se taisi olla suunniteltu tollaiseksi.
IMG_9898 1
Tervetuloa Milanoon! Kyllä! Se on keskisormi. Väliaikaiseksi tarkoitettu patsas on pönöttänyt tuossa vuodesta 2011. 😀

Saavuimme Milanoon ja tein rantautumisen ensimmäiseen Starbucksiin (Starbucks Reserve Roastery). Italiaanhan ei alunperin haluttu Starbucksia ollenkaan, koska se on monikansallista shaissea ja se ei tule menestymään Italiassa, koska siellä on niin vahva oma kahvilakulttuuri. Ja italialaiset eivät edes halua Starbucksia sinne. Nyt kävi siis niin… Olen vieraillut vähintään 150 eri Starbucksissa vuosien aikana Euroopassa ja USA:ssa. Ikinä aikaisemmin, ei kertaakaan mun ole tarvinnut jonottaa SISÄÄN kahvilaan. Jonossa oli n. 25 ihmistä, mutta aika nopeasti se eteni (ovella oli vahtimestari päästämässä ihmisiä sisään). Myymälä oli tosi iso, mutta siellä ei ollut YAH mukeja lainkaan eikä ollut edes tulossa, koska paikan johtaja oli kuulemma sitä mieltä, että he myyvät vain sen myymälän omia mukeja. Ostin kuitenkin sikakalliin paidan itselleni.

IMG_9902 1
Hienoon paikkaan olivat kahvilan perustaneet
IMG_9905 1
Tämä Italian Starbucksin lippulaiva oli tiloiltaan todella iso.
IMG_9906-1-e1546371114574.jpg
Oli pakko saada tämä paita 🙂

Kaupungista löytyi onneksi toinenkin Starbucks. Ja jälleen meni jonottamiseksi. Nyt jono ulkona oli vähän lyhyempi, mutta se johtui vain siitä, että sisällä oli enemmän jonottajia. Sain kuitenkin haluamani mukit 😀

IMG_9916 1
Vähän alkoi jännittämään kapeat kadut ja ulkonevat betonikielekkeet, mutta ei osunut.

Seuraavaksi oli löydettävä itsemme ulos ruuhkaisesta kaupungista kohti länttä. Matkalla oli aika paljon tunneleita, mutta pääsimme perille Ventimigliaan, Latten kylään Camping Por La Mariin. Olimme suunnitelleet yöpyvämme täällä 2 yötä, mutta koko alue oli loppuunmyyty lukuunottamatta vinoa parkkipaikkaa, jolla olimme yötä, joten päätimme, että seuraavana aamuna nostamme kytkintä.

Kävimme illalla pitsalla kylän pitseriassa ja oli hyvä pitsa. Tuli mieleeni ensimmäinen Italiassa syömäni pitsa. Olimme joukolla Milanossa pitseriassa ja kun pitsani saapui, laskeutui syvä hiljaisuus pöytään. Pitsa oli kolmion mallinen ja siinä oli ihan hyvä pohja ja juusto, mutta sen kuuman juuston päälle oli laitettu pyramidia muistuttavana kasana tilaamani täytteet kylminä. Juu – kylminä! 😀

IMG_9964 1
Pitserian aterimet olivat pitkää mallia.

Alueella saimme käyttää (maksua vastaan) pyykinpesukonetta. Me oltiin siellä Saksassa jumissa ja alkoi olla puhtaat alusvaatteet kortilla (suunniteltiin kommandona kulkemista). Muuten yleiset tilat olivat aika hassut. Huoltorakennuksessa oli lämpimät suihkut (maksua vastaan) ja kylmät suihkut (ilmaisia). Siellä oli tiskausosiossa hanoja, joista tuli vain kylmää vettä ja toisia eri puolella rakennusta, joista hanasta tuli vain kuumaa vettä (ei maksua). Ei ihan ollut meidän suosikki tämä alue. Henkilökunta tosin oli erittäin ystävällistä.

Matka jatkuu huomenna! 🙂

Anne ja Juhani.. sekä Zina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s