31.12.2018 Ventimigliasta, Italiasta Monacon kautta Six-Fours-les-Plagesiin, Ranskaan eli kauniita maisemia ja lämpöä

Yö sujui ihan mukavasti muuten, mutta automme yläpuolella meni paikallistie, jossa pörräsi koko yön porukkaa Vespoineen ja bassojumputusta soittavine autoineen. No, kun on tarpeeksi väsynyt, niin sitä nukkuu kyllä.

IMG_9973 1
Vihreätä ja vehreätä ympäristöä alueen portilla

Otimme suunnaksi Monacon. Ja päätimme pysyä poissa moottoriteiltä tämän päivän. Tai ainakin aamun. Välimeren rantaa pitkin kulkeva tie on kyllä erinomaisen kaunis auringonpaisteessa.

IMG_9981 1
Vasemmalla Välimeri
IMG_9985 1
Saavuimme Italiasta Ranskaan.
IMG_0003 1
Alhaalla Monaco.
IMG_0011 1
Vähän tiukempi mutka

Monacon kadut ovat lievästi sanottuna kapeita. Ja mutkissa pystyy tarkkailemaan omia perävalojaan… Ei ole tehty Monaco vanhalle asuntoautolle, ei… Kävin Monacon Starbucksissa hakemassa mukin ja kahvit. Ostin myös mukin venäläiselle keräilijälle Antonille.

IMG_0025 1
Tässä niitä nyt on. Alhaalla Monacon icon-muki. Vihreässä laatikossa Ranskan YAH (You Are Here -collection). Mustavalkoinen on Pariisin relief-sarjan muki.
IMG_0015 1
Uhkasi mennä vähän ahtaaksi, mutta yhteispelillä mahduttiin.

Monaco on rikkaiden hiekkalaatikko. Jos se oli jäänyt meille epäselväksi, niin vastaantulevien kalliiden autojen virta viimeistään osoitti sen. Kun peräkkäin tulee vastaan Ferrari ja Lamborghini ja heti perään Bentley Bentayga (jonkin sortin katumaasturi, jonka alkaen hinta on 550 000 euroa), niin tietää, että nämä tyypit täällä painii vähän eri painoluokassa kuin meikäläiset.

IMG_0049 1
Tämän auton ehdin kuvaamaan Nizzassa. Enkä tarkoita tuota takimmaista… 😀 Oli matkalla kohti Monacoa.

Monacossa asuu n. 40 000 ihmistä ja bruttokansantuote/asukas on 95 000 USD (Suomessa n. 42 000 USD). Viimeksi, kun kävimme täällä, niin kyselin ihmisiltä Suomessa, että kuinka suuren luulette Monacon olevan. Monet vastasivat, että pienihän se on – ehkä Uudenmaan kokoinen? Oikea vastaus on: Monacon pinta-ala on suunnilleen puolet Lauttasaaren (Hki) pinta-alasta. Monacon pinta-ala on 1,95 neliökm ja Lauttasaaren on 3,85 neliökm. No mutta mielenkiintoinen paikka joka tapauksessa.

Matka jatkui kohti seuraavaa mukia eli Nizzaan. Nautiskelimme maisemista ihan häpeilemättömästi Cannesiin asti, josta sain seuraavan mukin. 😀

IMG_0040 1
Välillä pientareet on vähän jyrkkäkulmaisia…
IMG_0058 1
Nizza Promenade des Anglais eli englantilaisten katu

Yöksi menimme Camping Les Playesiin. Alue oli ihan mukava. Varasimme paikan itsellemme netitse ja maksoimme sen samantien. Henkilökuntaa emme nähneet lainkaan.

IMG_0080 1
Vuoden viimeinen auringonlasku
IMG_0094 1
Tämä on ihan normaali näky, kun yöllä etsii campingaluetta: kapea tie, ei katuvaloja, ollaan keskellä omakotitaloja ja meinaa alkaa usko loppua… 🙂

Kun saimme auton parkkiin, söimme hyvin odottelimme vuoden vaihtumista. Jossakin lähistöllä paukkui pari pommia ja rakettia, mutta Zina ei ollut moksiskaan. Olimme nukkumassa klo 00.14…

Hyvää uutta vuotta kaikille! 😀

Anne ja Juhani…sekä Zina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s