1.1.2019 Six-Fours-les-Plagesta Ranskasta Marseillen kautta Espanjan puolelle La Jonqueraan. Keltaliivejä bongattu.

Pohdimme aamulla jonkun verran sitä, että lähdetäänkö jatkamaan matkaa vai jäädäänkö tänne vielä toiseksi yöksi. Lähteminen voitti, kun pohdimme asiaa liikenteessä olevien autojen määrän kautta. Pyhäpäivänä liikennettä on aika paljon vähemmän ja meillä oli suunnitelmissa käydä Marseillessa. Lähtemisen puolesta puhui myös sinänsä kauniin alueen suihkut. Täällä suihkusta tuli vettä, mutta suihku oli kiinteästi kiinnitetty korkealle seinään.

Sanottakoon nyt tässä sellainen asia, että virallisesti minua ärsyttää kaksi asiaa matkaillessa asuntoautolla. Ensimmäinen asia on kiinteät suihkut ja toinen asia on sisäänpäin aukeavat vessan kopin ovet. Ja vessateemaan voisi lisätä rinkulattomat vessanpytyt (ehdoton nounou). Niistä suihkuista: en ymmärrä miten sellaisissa paikoissa ihmiset suorittavat alapesun, jossa vettä tulee suihkusta pieninä pisaroina vaan ylhäältä ja sitäkin niin harvoin, että polvet on kuivat edelleen puolen tunnin suihkun jälkeen.

IMG_0096 1
Alueen respa on tuo matala rakennus.
IMG_0103 1
En tiedä miksi kylän nimi on Six-Fours-les-Plages, mutta ihan kaunis paikka se oli :
IMG_0113 1
Sanary-sur-Merissä havaitsimme päivystävät keltaliivit liikenneympyrässä ja tämän kuvan oikealla puolella. Keltaliivit vastustavat Ranskan presidentti Macronin uudistustoimia ja ovat pistäneet kapuloita rattaisiin monessa jutussa. Tästä liikenneympyrästä lähti etuoikealle maksullinen moottoritie, jonka tullikojut nämä protestoijat olivat tehneet toimettomiksi. En tiedä miten. Mutta tielle ajaessa oli teksti GRATUIT eli ilmainen.
IMG_0114 1
Keltaliivien poliittisesta agendasta en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta kovia olivat roskaamaan. Tosin tämä etualan puu oli vissiin joulukuusi.

Aavistuksemme liikenteen sujuvuudesta piti paikkansa. Kävimme Marseillen Starbucksissa täydentämässä mukikokoelmaa ja homma sujui kohtuullisen hyvin. Monet pienet kahvilat olivat auki ja niiden edessä olevissa muutamissa pöydissä istui vain miehiä. Päättelimme olevamme arabitaustaisten ihmisten asuinalueella.

IMG_0122 1
Onneksi meidän asuntoauto ei ole kovin iso…
IMG_0126 1
Starbucksilla on ihan kätevä kahvipakkaus esim. palavereihin.
IMG_0127 1
Ei ollut Marseillessa ruuhkaa.
IMG_0132 1
Uudempaa Marseillea

Matka jatkui kohti Espanjaa ja ylitimme rajan lähellä La Jonqueraa. Olimme muutama vuosi sitten reissulla Portugalissa ja Espanjassa ja silloin kävimme ensimmäistä kertaa Ranskan ja Espanjan välisellä rajalla olevassa rajakaupassa (tai on siitä rajalle matkaa muutama kilometri). Siellä on oikeastaan pari ostoskeskusta. Pienemmässä oli Desigualin myymälä ja Supermarket. Isompi oli kuin mikä tahansa uusi ostoskeskus. Kello oli jo lähempänä kuutta, joten emme menneet shoppailemaan, vaan suunnistimme muutaman kilometrin päässä olevalle Camping Alberan camping-alueelle. Alue oli aika jännä. Siellä asuntoautot oli hajasijoitettu maastoon ja keskellä oli huoltorakennus, mutta kaikin puolin siisti ja toimiva alue (bonuksena respa myöhään auki.). Vessat olivat ihan siistit ja suihku oli kiinteästi seinässä.

IMG_0161 1

Matka jatkuu huomenna.

Anne ja Juhani…sekä Zina.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s