2.1.2019 La Jonquera, Barcelona ja Peñíscola… Omituisia nimiä täältä löytyykin :D

Heräsimme aamulla aikamoiseen tuuleen. Tuntui, että puut kaatuu ympäriltä. Kun kömmimme ulos, ei tilanne ollutkaan niin paha. Tuulta tosin oli, mutta ei se puita kaatanut. Nämä puut on näköjään tottuneet näihin säihin.

img_0171 1
Tuntui, että alueella oli autoille ja vaunuille vapaa sijoittelu, mutta oikeasti paikat oli määritelty – ehkä vähän vapaammin kuin monessa muussa paikassa.
img_0172 1
Alueen korkeimmalta kohdalta oli ihan kivat näkymät ympäristöön.
img_0173 1
Alueen huoltorakennukset. Oikealla naisten suihkut ja vessat. Vasemmalla miesten vastaavat. Keskellä tiskaus.

Palasimme jälkiämme muutaman kilometrin kohti La Jonqueran kauppakeskusta. Kävimme ekaksi siinä pienemmässä keskuksessa. Totesimme, että samat tuotteet on edelleen tarjolla. Hyvä! Ostimme Don Simon Premium Sangriaa, joka osoittautui oikein hyväksi juotavaksi. Suosittelen nautittavaksi varsinkin blogia kirjoittaessa 😀 Desigualilla oli myös vähän asiaa mulle. Melkein ostin taas takin, mutta maltoin mieleni.

img_0184 1
Kun saavuimme kauppakeskuksen parkkipaikalle, ihmettelimme miksi ensimmäinen asuntoautoilija (ranskalainen) oli parkkeerannut ruutuihin nähden poikittain. Syy selvisi aika nopeasti: auto meinasi kaatua, kun tuuli suoraan auton kylkeen 🙂 Me noudatimme samaa parkkimistaktiikkaa kuin ranskalainen monsieur…
img_0186 1
Tuuli oli aika kova… Zina on siis normaalisti luppakorvainen malli.

Suuremmasta ostoskeskuksesta ostimme 3 paria sukkahousuja 7 eurolla. Ja yhdet silmälasit. Pitää vaan teetättää linssit niihin Suomessa. Menimme sinne optikkoliikkeeseen sen takia, että minä olin unohtanut aurinkolasini kotiin. Ostin sellaiset läpät silmälasieni päälle (maksoi vähän vaille 15 euroa).

img_0189 1
Suuremman ostoskeskuksen etuovien edessä oli turistibusseille loistavat parkkipaikat. Milloinkohan Suomessa joku havahtuisi samaan?
img_0192 1
Tässä kuvassa ei näy mun taakse, jossa 50 ihmistä jonotti buffet -lounaalle.

Katselimme myös vähän muita juttuja, mutta totesimme, että matkan on nyt jatkuttava.

img_0200 1
Tie sinne ja toinen tänne…

Poikkesimme Barcelonan pohjoispuolella sijaitsevaan Diagonal Mar kauppakeskukseen parin mukin ja välipalan perässä. Ja taas muistan kertoa, että Espanjassa loppiainen on tärkeämpi juhla kuin joulu eli täällä on jouluvalmistelut ja jouluostokset vielä täydessä käynnissä. Eli se tarkoittaa, että kauppakeskukset on täynnä ihmisiä. Erittäin täynnä. Eteneminen on siis hidasta ja joka paikkaan jonotetaan…

img_0205 1
Kuva otettu kauppakeskuksen toisesta päästä, johon eksyin, ennen kuin löysin sinne minne olin menossa. Onneksi ei liiemmälti ihmisiä.

Saimme tarvittavat ostokset tehtyä ja suuntasimme kohti Tarragonaa. Minä toimin kartanlukijana, kun navigaattori hukkasi meidät. Minä selitän Juhanille, että mennään tietä AP-7 kohti Tarragonaa tai tietä B-20 samaan suuntaan. Vika oli siinä, että navigaattorissa ei ollut samalla merkinnällä teitä vaan ne oli merkitty eri tavalla. Juhani kyselee minulta, että ai tää tie? Ei kun tämä, mikä täällä mapsin kartassa on… Mutta kun mulla ei ole sellaista tietä! No, kyllä me oikeaan suuntaan löydettiin lopulta.

img_0215 1
Pysähdyttiin tankkaamaan. Zina nautiskeli ruohosta. Punkinestoaine on muuten levitetty Zinan niskaan.

Olimme menossa Peniscolassa sijaitsevaan Camping Edeniin. Netissä aluetta oli kehuttu, joten varasimme samantien 2 yöpymistä. Ihan turhaan tätä aluetta ei ole kehuttu. Kaikki on ensiluokkaisessa kunnossa, WC-rakennuksia on riittävästi ja ne on lämpimiä. Ja mikä tärkeintä: suihkuissa on IRROITETTAVA KÄSISUIHKU! I’m in heaven… 🙂 Jokaisessa asuntoauto/asuntovaunu -paikassa on vielä kylmävesipiste ja tiskiallas.

img_0220 1
Aurinkokin ehti laskemaan…

Peniscola nimenä: nimellä ei ole mitään tekemistä peniksen tai colan kanssa, vaan Peniscolan nimi juontuu latinan sanasta peninsula, joka tarkoittaa niemeä (latinassa paene=melkein ja insula=saari). Nyt minäkin voin lopettaa hihittämisen 😀

Palataan huomenna!

Anne ja Juhani…sekä Zina

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s