27.12.2019 Lauterbrunnenista takaisin EU:n alueelle eli Ranskaan matkaparkkiin La-Roche-de-Gluniin

Koko yön satoi. Ja mistä me sen tiedämme? No, kun se sade ropisee auton kattoon vajaan metrin päässä meidän yläpuolella, kun nukutaan, niin sen kuulee. Todettiin, että nyt on ihan hyvä aika jatkaa matkaa ja kadonneen auringon etsintää.

Välillä satoi…
ja välillä ei.

Otimme suunnaksi Geneven, kun sieltä meillä ei vielä ollut YAH-mukia. Geneve ei ole ihan ihanteellinen kaupunki liikkua näin isolla matkailuautolla, mutta hyvin me selvittiin ja mukikin saatiin. Tosin jouduimme kiertämään melkein koko Geneven ympäri, jotta pääsimme jatkamaan matkaa kohti Ranskaa.

Geneve
Kaupunkiruuhkaa Genevessä

Sveitsissä jouduimme vielä tankkaamaan vähän dieseliä tankkiin, mutta kun dieselin hinta oli 1,76 e/l, niin ei vedetty tankkiin kuin se aivan pakollinen. Ranskan puolella diesel maksoi 1,50 e/l, joten 100 litran tankkauksessa eroa tulee n. 25 euroa.

Pidimme taas kahvitaukoja matkalla eikä 500 km ajo tuntunut mitenkään liian raskaalta, kun oli maisemia mitä katsella. Me yritetään yleensä pitää ajomatkat 300-500 km/päivä, kun siis meillä on kohde mihin mennään. Talvisaikaan vaan ei aina ole mahdollisuutta leiriytyä sinne mihin haluaisi, koska alueet on kiinni. Nykyään tosin myös Ranskassa on aika paljon matkaparkkeja, joten se helpottaa asioita.

Poimuajoa tunnelissa
Kohti auringonlaskua.

Saavuimme pimeässä perille matkaparkkkiin. Alue toimii Camping-Car Park Pass’étapes -kortilla, (systeemi johon tutustuimme viime tammikuussa), johon voi ladata rahaa alueen portilla olevalla automaatilla tai nettisivujen kautta. Nettisivuilta voi myös varata ennakkoon itselleen paikan halutulta alueelta, joissa palveluina esim. ainakin sähkö, kemsa/harmaa vesi -tyhjennykset ja juomavesi. Tämän alueen automaatti ei oikein toiminut, kun yritimme sitä käyttää, joten Juhani latasi kortille rahaa nettisivujen kautta. Joka tapauksessa kortilla saa puomin auki ja siitä vaan valitsemaan paikkaa. Alueella oli jo ehkä 20 asuntoautoa valmiina ja pari tuli paikalle vielä meidän jälkeenkin.

Iltapalan jälkeen minulla oli blogipäivitysten aika. Sveitsissä oli se ongelma, että netin käyttö maksoi 14,90 e/vrk. Mulla tuli kuukauden ulkomaan nettikäyttö täyteen jo parissa päivässä, joten tänään pääsin nettiin vasta, kun saavuimme Ranskaan. Camping Jungfraun netti oli ihan toimiva, mutta huomasi heti, kun muut alueen asukkaat saapuivat retkeilemästä tai laskettelemasta. Netti nimittäin ei toiminut klo 16-23 välillä juurikaan. Facebookia ei saanut ladattua ja sanomalehtien lataukset tulivat ilman kuvia. Ja netin toimintavarmuus ei ollut kauhean hyvä, vaan välillä kesken kuvan latauksen netti nukahti ja sain aloittaa kaiken alusta. Nää on näitä nykyajan ongelmia 😀

Nyt nukkumaan. Aamulla on taas herätys… ainakin jo klo 9.00 🙂

Ötyä!

Anne ja Juhani sekä matkailuelämään pikkuhiljaa tottuva Chili

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s