28.12.2019 Ranskasta Espanjan puolelle La Jonqueraan

Heräsimme taas aamulla luonnonmenetelmällä eli siinä vaiheessa, kun Chili kävi rapsauttamassa sängynlaitaa ilmoittaakseen, että nyt pitää päästä. Tämä tapahtuu yleensä klo 8 kieppeillä aamulla. Kun tullaan sisään, hän menee takaisin nukkumaan. Aurinko paistoi ja lämpöä oli 9-11 astetta.

Aamulla alueella oli jo melko tyhjää
Alueen portti ja maksuautomaatti.

Sveitsistä lähdön jälkeen eilen yritimme mennä Carrefouriin kauppaan, mutta heillä oli parkkipaikalle ajettaessa puomit, jotka rajoittivat sisään ajavien autojen korkeuden max 3,40 m. Meidän auto on vissiin 5 senttiä korkeampi, joten Carrefour ei halunnut eikä saanut meidän rahoja 🙂 Nyt aamulla otimme uuden kauppareissun paikalliseen E. Leclerciin. Sinne mahtui parkkipaikallekin ihan mukavasti.

E. Leclerc
Vihannesosasto
Ihan komeen kokoinen palmu

Kauppa oli Citymarketin kokoluokkaa ja siellä oli kaikenlaista hauskaa tarjolla. Ostimme vähän ruokatarpeita ja vähän jotain pientä tarviketta autoon.

Matka jatkui kohti Espanjaa. Älkää nyt tuomitko minua, mutta aurinko alkoi olla ongelma etelään ajettaessa. Arska paistoi sen verran kirkkaasti suoraan silmiin, että olis tarvittu lippalakkia. Naamaa kuumotti. Tässä meidän autossa on tuulilasi, jonka korkeus on noin 1,3 metriä. Leveyttä on sellaiset 2,4 metriä. Kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, niin mikään oheistoiminto ei oikein luonnistunut. Koneella ei voinut olla ja kutoakaan ei voinut aurinkolasit päässä. Voi näitä mun ongelmia… 😀

Aurinko möllötti aika kuumana.

Otimme suunnaksi La Jonquerassa sijaitsevan Camping Alberan. Olimme siellä viimeksi tammikuussa ja havaitsimme alueen ihan toimivaksi.

Ranskan ja Espanjan rajan kieppeillä

Saavuimme illalla pimeän laskeutuessa Ranskan ja Espanjan rajalle. Rajalta Espanjaan päin noin 5 km päässä on rykelmä rajakauppoja. Olemme ostaneet sieltä säännöllisesti aina jotain elintarviketta ja päätimme poiketa siellä aamulla, kun jatkamme matkaa kohti etelää.

Saavuimme Camping Alberaan. Alueen hoitaja tunnisti meidät vuoden takaa. Nainen kysyi, että mistä olemme kotoisin ja kuultuaan vastauksen: Finland, hän tavasi sukunimen ihan oikein ja kysyi, että onko koirakin mukana. Auton tiedot meidän piti päivittää heidän järjestelmäänsä.

Nyt lepoa – matka jatkuu huomenna kohti Peniscolaa…

Anne ja Juhani… sekä Chili

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s