3.1.2020 Peñiscolasta Torreviejaan

Aamusta, kun aloimme tekemään lähtöä Camping Edenistä, saimme jälleen apureita auton sorvaamiseksi pois melko naftilta plotilta. Vastapäinen naapuri siirsi autonsa pois tieltä ja meillä oli taas viittilöijät ja neuvojat kertomassa mihin suuntaan renkaita kääntää ja milloin. Apu oli kyllä tervetullutta!

Auton molemmin puolin oli vajaa metri tilaa. Ja plotti on reunustettu tollasilla omituisilla, kovaoksaisilla puilla.
Oli tarkkaa hommaa saada auto pois parkista. Ja tiedämme kyllä, että auto on likainen, mutta kun ei sopivaa pesupaikkaa ole vielä löytynyt.

Saimme itsemme ulos alueelta ja seikkailimme vähän aikaa kaupungilla, kunnes löysimme taas pois kaupungista. Moottoritielle itsensä löytäminen oli aivan yhtä mielenkiintoista kuin viime vuonnakin. Kiersimme ympyrää edelleen myytävänä olevan discotecan ympärillä varmaan 2 km.

Iloksemme huomasimme syyn sille, että saapuessamme Peñiscolaan osa tietulliasemista oli suljettu. Tarragonan ja Alicanten välillä tie AP7 siirtyi 31.12.2019 valtion huollettavaksi eli tietullien kerääminen loppui, kun vuosi loppui (Linkki Elmundo lehden uutiseen jossa kartta). Toivottavasti valtio pitää yhtä hyvää huolta tiestä kuin edellinen toimija.

Suljettu tietulliasema Segundon kohdalla.

Matkalla oli taas sama juttu kuin joka vuosi tähän aikaan eli ilma oli sakeana savusta, kun maatiloilla poltettiin kuivia viiniköynnöksiä ja muuta kasvimateriaalia.

Ilma sakeana savusta

Huomasimme etsivämme kauppaa suunnilleen samoilla paikkeilla kuin viime vuonnakin eli Petrerin kohdilla. Siellä on tuttu Carrefour. Ajo Carrefourin parkkikselle tapahtuu näin isolla autolla kaupan takapuolelta, koska etupuolen parkkikselle sisäänajo ja ulosajo on molemmat rajoitettuja korkeuspuomeilla.

Kaunis liikenneympyrä Petrerissä
Aurinko paistoi lämpimämmin mitä etelämmäs mentiin.

Saavuimme Lo Monten campingalueelle ja ilmoittauduimme respassa. No nyt sitten iski se muuttuja. Jos muistatte, niin kerroin, että lähtömme oli reippaan nopea ja järjesteltäviä asioita oli paljon. Yksi niistä järjesteltävistä asioista jäi vähän kesken ja huomasimme, että miellä oli varaus vasta 5.1.2020 alkaen eikä 3.1.2020. Tätä päivämäärää oli pitänyt muuttaa, mutta eihän sitä kaikkea voi muistaa.

Tilanne oli joka tapauksessa se, että alueella ei ollut tilaa juuri nyt. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen (vaań se on pieni ja punainen). 40 km takaisin päin sijaitsee El Marjalin jättesuuri campingalue, jossa vierailimme viime vuonna. Soitto sinne ja samantien sanoivat, että tervetuloa, tilaa on. No me ajelimme sinne ja majoituimme tilavalle plotille. Marjalin alueelle mahtuu suurinpiitein 1000 vaunu- tai asuntoautokuntaa ja jos jokaisessa on 2 ihmistä, niin tässä pienessä kaupungissa asuu 2000 ihmistä. Alueella on kauppa, ravintola ja kaikenlaisia muitakin palveluja.

Camping Marjal Costa Blanca

Auringon laskiessa saavuimme alueelle ja asetuimme taloksi.

Anne ja Juhani… sekä Chili

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s