Torstaina lähdimme aikaisin aamulla, jo kello 13.15 tutustumaan Cartagenaan. Cartagena on satamakaupunki, jonka läheisyydessä sijaitsee laivastotukikohta. Cartagenassa on vajaat 215 000 asukasta ja jos lasketaan mukaan ympäristökunnat, niin alueella asuu 410 000 ihmistä. Kaupunki on perustettu 227 eaa. Pilar de la Horadadasta matkaa Cartagenaan on n. 45 km.

San Javierin kohdalla menossa etelään

Aurinko paistoi ja lämpöä oli 15-18 astetta eli juuri sopivasti.

Saavuimme kaupunkiin ja kun meillä ei paikallistuntemusta ollut, niin jätimme auton parkkiin keskustan näköiseen paikkaan. Parkkimittariin laitoimme euron ja sillä olisi saanut pysäköidä muutaman tunnin.

Asamblea Regional de Murcia on alueen itsehallinnon parlamentti (jos olen väärässä niin korjatkaa). Rakennuksen on suunnitellut Gaudin oppilas, joten ei ole ihme, jos se muistuttaa Barcelonan Gaudi -rakennuksia.
Colegio Santa Joaquina de Vedruna, Cartagena

Jätimme auton ja tutustuimme liikenneympyrässä sijaitsevaan puistoon Plaza de Espanaan. Huomasimme, että vieressä oli koulu, Colegio Santa Joaquina de Vedruna. Komee pytinki! Oli muuten puistossa isoin kumiviikuna, mitä olen ikinä missään nähnyt.

Plaza de España
Kumiviikuna, Ficus Elastica Plaza de España -puistossa
Puuistossa kukkii

Kävelimme Alameda de San Antonia pitkin. Kaistojen keskellä oli jalankulkijoille ja fillaristelle puisto. Kävelimme Hospital Perpetuo Socorro Alameda ohi (sairaala) ja jossain vaiheessa käännyimme takaisin. Kun tulimme sairaalan kohdalle uudestaan, totesimme, että nyt on iltapäiväkahvien aika. Sairaalan pihalla oli nimittäin kahvio.

Alameda de San Antonin alussa oli tällainen patsas.
Oliivipuu. Ei ollut oliiveja just nyt.
Paseo Alameda de San Anton eli periaatteessa esplanadi, kun kadut kulkevat molemmin puolin puistoa. Chili leikkii Ritari Ässän auton punaista etuvaloa ja poukkoilee edestakaisin 😀
Hospital Perpetuo Socorro Alameda. Oikealla oli kahvio.
Mielenkiintoista sinänsä, että kiireellä tulevat ambulanssit peruuttivat kadulta tuonne talon taakse oikealle.

Hyppäsimme takaisin autoon. Suuntasimme kohti satamaa. Ajelimme ilmeisesti sotilastukikohdan muurin viertä pitkin. En siis voi olla varma, mutta päättelimme sen siitä, että emme nähneet mitään kylttejä ja siitä, että ainoan portin ohiajaessamme huomasimme muurin sisäpihalla rynkkymiehiä vartiossa. Google mapsin street view on myös muurin sisäpuolelta blurrattu eli yksityiskohtia ei näe.

Calle Real eli tässä kohtaa oli aika tiukka muuri.

Laitoimme auton taas parkkiin ja lähdimme tutustumaan rantabulevardiin ja Plaza Del Puerto de Cartagenaan. Aukiolla sijaitsee terrorismin uhreille omistettu vaikuttava patsas. Patsaan on veistänyt Víctor Ochoa ja se on ollut paikallaan vuodesta 2009.

Chili poseeraa…Tämä oli ehkä 7. kuva ja eka, jonka voi julkaista. Elämää koiranpennun kanssa 🙂
Plaza Del Puerto de Cartagena eli Cartagenan satataman aukio.
El Zulo -patsas on omistettu terrorismin uhreille. Pronssinen, alaston mies istuu pää polviensa välissä. Vaikuttava teos.
El Zulo
Satama.

Matka jatkui takaisin campingalueelle kaupan kautta.

Seuraava sato on kylvetty.
Dos Mares Centro Commercial eli Kahden meren kauppakeskus

Oli mukava päivä.

Anne ja Juhani… sekä Chili

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s