Melkein kahden viikon paikallaanolon jälkeen sanoimme hyvästit Camping Lo Montelle. Alue oli muuten koko ajan loppuunmyyty ja tänne on melkein mahdotonta päästä ilman etukäteisvarausta. Kun tulimme alueelle olimme ainoat suomalaiset. Jossain vaiheessa näimme, että yksi suomalainen autokunta saapui alueelle, mutta sen jälkeen emme heitä nähneet. Lo Monte on selkeästi alue, jossa vietetään pidempi aika. Meidän naapurissa oli espanjalainen pariskunta, joilla ei ollut lainkaan asuntovaunua tai -autoa. Heillä oli plotillaan n. 5 isoa telttaa ja varastoa eli heille teltat toimittivat kesämökin virkaa. Yksi teltta oli nukkumista varten ja yhdessä toimi keittiö.

Camping Lo Monte kartta. Toi oikeassa alakulmassa oleva jutska on Spa -osasto.

Camping Lo Monte oli muuten hyvä ja mukava alue, mutta kielto vessapaperin vessanpönttöön laitosta oli aika outo. Veikkaan, että alueen viemäriputket ovat liian pienet ja tuotos yhdistettynä paperiin ei oikein tahdo liikkua suunnitellusti viemärissä. Paperikieltoa ei ilmeisesti kauhean yleisesti noudatettu – päättelin tämän siitä, että aamulla suihkussa ollessani kuuntelin jonkun aamutoimiensa päätteeksi yrittävän huuhdella pönttöä tyhjäksi ainakin 3-4 kertaa. Mutta alueen vessat ja suihkut sekä tiskaustilat olivat hyvin siistejä ja henkilökuntaa oli riittävästi. Jos onnistuu varaamaan paikan Lo Montesta, niin suosittelemme. Vinkki: älä lämmitä sähköllä, vaan kaasulla. ACSIn jäsenhintaan kuuluu 4 kilowattia sähköä/päivä ja ylimenevä osuus maksaa maltaita ja vähän hunajaa sekaan.

Tällaisia hyrriä oli vähän joka toisella asukkaalla pihalla. Ne on ilmeisesti tehty esim. Lidlin Saskia pullosta leikkaamalla.

Torreviejassa kelit on olleet aivan ihanteelliset suomalaiselle kesänetsijälle eli aurinko on paistanut ja päivälämpötilat ovat olleet 15-25 välillä. Liian kuuma ei kuitenkaan ole ollut. Yölämpötilat ovat olleet selkeästi alle 10 astetta. Yhtenä päivänä satoi n. 30 sekuntia ja samana iltana satoi muutaman tunnin, mutta muuten on ollut aurinkoista.

Lähdimme iltapäivällä jatkamaan matkaa. Palautimme vuokra-auton Torreviejan keskustaan ja suunnistimme kohti pohjoista. Yksi pieni takaisku tosin sattui sitä ennen… Kun olimme paikoillamme Lo Montessa meille kertyi harmaavesiä sen verran, että säiliö tuli täyteen. Juhani ihmetteli edellisen kerran harmaavesiä tyhjentäessämme sitä, että vettä tuli kyllä alas kaivoon, kun hanan aukaisi, mutta sitä tuli sellaisena kapeana lorinana. Tästä seurasi päätelmä, että harmaavesisäiliössä on tiskialtaasta ja vessan käsienpesualtaasta peräisin olevaa sakkaa ja eloperäistä ainesta. Meillähän ei ole tietoa, miten edelliset omistajat ovat huolehtineet puhdistuksista ja tyhjennyksistä. Juhani laittoi harmaavesisäiliöön puhdistusainetta joku päivä sitten – varmuuden vuoksi. Emme nyt ehtineet tyhjentämään harmaavesiä Lo Montessa… ja se kostautui.

Siellä se Juhani ajelee mun edellä…

Ilmeisesti puhdistusaine oli saanut harmaavesisäiliössä olevan sakan ja mömmön irti ja kun auto liikkui, niin sakka velloi ympäri säiliötä ja kertoi olemassaolostaan järkyttävällä hajulla. Kun palasimme asuntoautoon palautettuamme vuokra-auton, niin meinasi aamiainen tehdä paluun siitä hajusta. Avasimme kattoikkunat ja totesimme, että heti kun löytyy harmaavesien tyhjennyskaivo, niin me tyhjennämme säiliön. Ja niille, jotka miettivät sellaista vaihtoehtoa, että avaa sen harmaavesisäiliön hanan vaan vähän, jotta vesi valuu ajaessa tielle, niin kerrottakoon, että se vesi ei vauhdissa enää valu suoraan alas. Se haiseva vesi roiskuu ympäriinsä ja leviää pitkin auton alustaa ja kylkiä. Ei hyvä! 🙂

Matkalla jossain…
Benidormin kohdalla otettiin pieni jaloittelutauko ja käytiin El Corte Inglesin ja Sprinterin outlet (Sport jotain taisi lukea kyltissä) myymälöissä. Ei petytty tälläkään kertaa 🙂

Otimme suunnaksi pikkukaupungin nimeltään Oliva. Olivassa asuu vajaat 29 000 ihmistä ja yksi sen suurimmista nähtävyyksistä on hiekkaranta ja dyynit. Oliva on sikäli vähän outo pikkukaupunki, että suurin osa sen asukkaista saa elantonsa kaupasta ja turismista. Vain 5 % väestöstä elää maataloudesta ja kuitenkin kaupungin ympärillä oli silmän kantamattomiin appelsiinipuita ja peltovljelystä. 29 000 asukkaan kaupungissa on muuten 30 pankkia. Juu, luit ihan oikein. 30!

Aurinko laski taas kauniisti.

Saavuimme illalla Camping Kikoparkiin. Sen respa on auki klo 23.00 asti päivittäin. Alueen pääasiallisesta asiakaskunnasta antoi vihiä se, että kaikki täytettävät paperit oli saksaksi – ei espanjaksi tai englanniksi.

Kävimme ensimmäiseksi tyhjentämässä harmaavesisäiliön. Ilmeisesti puhdistusaine teki tehtävänsä, koska vesisäiliö tyhjentyi iloisesti loristen vauhdilla.

Alueen käytävät olivat leveät ja saimme auton parkkiin helposti. Suihkutilat olivat myös kiitettävät.

Ruuan jälkeen seurasimme taas Kova laki -putkea televisiosta. Chilin kanssa kävimme ulkona ja kuulimme, että meri on jossain lähellä. Aamulla täytyy vähän tutkia, että mihin ollaan tultu.

Huomenna on päivä uus…

Anne ja Juhani… sekä Chili

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s