Heräsimme aamulla siihen, että satoi vettä. Ihan maahan asti. Yön aikana sade oli vähän jopa yltynyt tai ehkä se vaan tuntui siltä, kun oli alkanut tuulla vähän enemmän. Katselimme säätiedotuksesta, että oli luvattu myrskyä ja myllerrystä, mutta sellaista emme huomanneet. Vielä.

Sateinen aamu

Ajelimme kaikessa rauhassa ensin tietullitietä ja jonkun ajan päästä jätimme moottoritien ja suunnistimme pikkuteille. Maisemat oli kauniita ja aurinko paistoi.

Moottoritiellä mennnään
Pissatauko huoltoasemalla

Kun saavuimme La Jonqueraan, kävimme ensin ilmoittautumassa Camping Alberassa. Ilmoittautuminen oli nopea: resparouva kysyi auton rekisterinumeron ja totesi, että olette takaisin Suomeen menossa? Alberan portilla on kamera, joka tunnistaa auton rekisterinumeron perusteella ja avaa puomin. Nyt kun olimme ilmoittauneet, tiesimme pääsevämme yöpymään alueelle ja voimme rauhassa lähteä käymään rajakauppakeskukseen.

Ostimme vähän ruokaa ja juotavaa (oliiveja, mustan sian lihaa, naudanlihaa, pari vinkkupulloa tuliaisiksi ja jotain pientä). Olen joskus harmissani, että en pysty juomaan punaviiniä tanniinien vuoksi puolta lasia enempää. Toisaalta ehkä se ei ole edes niin tarpeellista…

La Jonquerassa on vartioituja rekkaparkkeja. Yhden niistä ulkopuolella oli tallainen pesukonekioski. Vasemmalla oli pesukoneet ja oikealla kuivausrummut. Vartioitu rekkaparkki on yleensä maksullinen, aidattu alue, jossa on henkilökuntaa ja kameravalvonta. Siellä rekat voivat esim. yöpyä melko turvallisesti ja kuljettajan ei tarvitse pelätä lastin tai kuljettajan ryöstämistä.
Escudero -kaupassa oli lihatuotteita montaa sorttia.
Ja lisää löytyi… Takana olevalta lihatiskiltä sai monenmoista tuotetta. Ja ne piti maksaa siellä tiskillä.

Saavuimme takaisin Alberaan. Ja sitten alkoi tuuli. Sitä riitti ja se oli voimakasta. Tuntui, että koko mökki heiluu ja Juhani kävikin laskemassa takatassut alas. Se vähän vaimensi heiluntaa. Iltapissalla tuntui, että Chilistä saattaa tulla leija siinä flexin päässä 😀

Näihin kuviin ja tunnelmiin – huomiseen…

Anne ja Juhani… sekä Chili

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s