19.-20.12.2021 Pitkän tauon jälkeen reissuun matkailuautolla kohti Espanjaa

19.12.2021 Ajelimme pk-seudulta Turun satamaan noustaksemme Tukholmaan menevään laivaan. Tätä lausetta ei viime joulun alla kirjoitettu sattuneesta pandemiasyystä. Tänä vuonna päätimme lähteä katsomaan, että miten se korona-ajan matkailu sujuu ja onko maailma edelleen tallella.

Pk-seudulla ei ollut juurikaan lunta, kun starttasimme asuntoauton kohti Turkua iltapäivän jo pimentyessä. Tänä vuonna oli pieni jännitysmomentti mukana, koska asuntoauto oli pajalla vielä perjantaina 17.12.2021 ja lähtö oli suunniteltu 19.12.2021. Ei mitään ihmeellistä korjattavaa ollut, mutta paja ei saanut niitä varaosia mitä olisi tarvinnut ja joutuivat lopulta rakentelemaan osat itse. Tuli vähän hoppu auton varustelun kanssa, mutta olemme nyt todenneet, että suurin piirtein kaikki tarvittava on mukana.

Niin me siis astuimme Turusta Siljaan illalla 19.12.2021 – Anne, Juhani, Chili ja Coffee. Coffeelle laivareissu oli ensimmäinen laatuaan ja hän vähän jännitti kaikkea ja varsinkin ääniä. Kävimme matkalla ennen laivaannousua kaupassa ja ostimme salaatit iltaruoaksi hyttiin, niin ei tarvinnut jättää koiria yksin. Laivallahan on ulkokannella koirille vessa, joka on hiekkalaatikko, jossa on lecasoraa. Laatikko ei vaikuttanut kauhean suositulta päätellen siitä, että hiekkalaatikon ulkopuolella näkyi jälkiä koirien vierailuista. Laiva ei ollut mitenkään täynnä ja autokannellakin oli tilaa.

Autokannella ei meidän jälkeen ollut ketään.
Koirien vessa.

20.12.2021 Saavuimme Tukholmaan aamulla klo 6.00. Aurinko ei ollut vielä noussut Ruotsissakaan, joten pimeässä suunnistimme ulos kaupungista kohti Helsingborgia. Pysähdyimme matkalla muutaman kerran koirien ulkoilutusta ja meidän kahvi-ja ruokataukoa varten.

Tukholman kaupunkitunneli.
Moottoritie on kuuma… tai sit ei. Aamu alkaa sarastaa.
Norrköpingin kohdalla pidettiin lenkkitauko.
Ei kai se ole niin tarkkaa 😀
Grännan kohdalta pitää ottaa aina tällainen kuva.

Kävimme kaupassa Helsingborgin lähellä. Helsingborgin ICA:ssa maskia käytti vain muutama ihminen meidän lisäksi. Mutta saimme sieltä joulukalat ja kastikkeen graavikalalle. Ja vähän täydennystä mätilautaselle. 🙂

Helsinborgista menimme lautalla Helsingøriin, Tanskaan. Tämä matkahan kestää vain puolisen tuntia, joten ei ollut tarvetta nousta autosta pois.

Meille rivi 8.
Ei ollut ruuhkaa Ruotsin ja Tanskan välisellä lautalla.

Ajoimme Tanskan läpi ja nousimme lauttaan Rødbystä kohti Puttgardenia. Tämä lauttamatka Tanskasta Saksaan kesti jo sentään 45 minuuttia ja poistuimme autosta laivan kauppaan. Eipä siellä ollut mitään ihmeellistä, kun karkki- ja alkoholipuolikin kaupasta avataan vasta Saksan aluevesillä.

Hyötyliikuntaa Tanskan ja Saksan välisellä lautalla.

Satamasta matka jatkui kohti Heiligehafenin Reisemobilstellplatzia (Eichholzweg 24, 23774 Heiligenhafen, Saksa). Muutama auto oli jo ennen meitä sijoittunut suomalaisittain kotoisasti eli jokainen omassa kulmassaan aluetta.

Matka jatkuu huomenna kohti Hollantia 🙂

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s