Illalla, kun tulimme Rosesiin, emme juurikaan nähneet minne olimme tulleet. Aamulla piti tietenkin ottaa siitä selvää. Tai oikeastaan se meni iltapäivän puolelle.

Mitä muuta voi vaatia: aurinkoa, hiekkarantaa ja merta saatavilla. Ja ihan hienoilta näyttävät nuo talotkin tuolla rinteessä.

Roses – vähän historiaa

Roses (katalaaniksi Roses, espanjaksi Rosas) on todella vanha kaupunki. Sen alkuperästä on vähän polemiikkia, mutta alueelta on löydetty jälkiä roomalaisista jo vuoden 200 kieppeiltä. Kun Rooman valtakunta tuhoutui, niin kaupunki hylättiin. Nykykäsityksen mukaan nykyinen kaupunki on perustettu vuosien 400 ja 500 välillä. Keskiaikainen kaupunki kasvoi Santa Maria de Roses -luostarin ympärille. Luostarista löytyy merkintöjä aina vuodesta 944 alkaen.

Vanha ankkuri.

Nykyään Rosesissa asuu vajaat 20 000 asukasta. Kaupunki tunnetaan kalastussatamastaan ja turismista. Kaupungin kohdalla ranta muodostaa melkein puoliympyrän muotoisen, ison lahden, joten satama on kohtuullisen hyvin suojassa myrskyiltä.

Vanha tykki rantabulevardilla. Tässä näkyy rannan puolikuun muoto aika hyvin.

1500-luvulla kaupunki koki hyökkäyksiä ja kuningas päätti rakentaa kaupunkiin linnoituksen. Ennen kuin linnoitus ehti valmistua, turkkilaisten ottomaanien amiraali Barbarossa valloitti kaupungin ja ryöväsi sen puhtaaksi. Linnoitus valmistui vasta 10 vuotta myöhemmin.

Linnoituksen edustalla oli ilmeisesti Kaarle V:tä kuvaava patsas linnoituksen suunnittelusta.
Linnoitus
Linnoitus oli aika iso. Tässä yksi seinämä.
Sinne se linnoitus jatkuu.

Drinksut

Rannalle oli matkaa campingalueelta vähän päälle 100 metriä. Jatkoimme kävelyä kohti kaupungin keskustaa ja ihastelimme näkymiä. Koska oli siestan aika, niin päätimme mennä terassille ja ottaa pienet neuvoa antavat. Ihan vaan siksi, että koirat tottuisivat tällaisiin uusiin tilanteisiin… 🙂 Keli oli aurinkoinen, mutta lämpöä oli vain 15 asteen kieppeillä, joten emme viipyneet terassilla kovin kauaa.

Puudelit eivät ilmeisesti osanneet lukea drinkkilistaa, koska tarjoilija toi heille vettä pienessä ämpärissä.
Terassijuomat ja talon puolesta tulleet oliivit. Hyviä olivat kaikki.
Taitaa olla taidetta. Kuten on artikkelikuvakin.
Oli aikas hieno hiekkalinna. Ilmeisesti tuossa kerättiin rahaa, koska tuossa oikealla oli teltta, jossa joku näytti asuvan. Näitä hiekkalinnan rakennuspaikkoja oli tuolla bulevardilla useita.
Tämä otos vaati aika monta makupalaa 😀
Täällä ranta oli ihan erilainen kuin muissa rantakohteissa. Ilmeisesti tämä ranta oli äkkisyvä, koska aaltojen iskeytyessä rantaan kuului pieni pamaus.
En tiedä keitä nämä ovat, mutta kovasti katselivat linnakkeeseen päin
Lähikuva patsaasta.

Päiväkävelyn jälkeen palasimme campingalueelle ja teimme taas vähän töitä. Aamulla pitää olla lähdössä eteenpäin. Jätämme Espanjan taaksemme ja suuntaamme matkailuautollamme pohjoisemmaksi.

Palaamme asiaan!

Anne ja Juhani ja vilkkaat puudelit Chili ja Coffee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s