Aamulla keli oli jo ihan normaali talvikeli. Kävin koirien kanssa kävelyllä ja ihmettelin maisemia. Alueen vieressä oleva ravintola näytti olevan sulki. Alueelta oli suurin osa asuntoautoista jatkanut matkaa. Niin meidänkin oli tehtävä.

Tämä matkaparkki on jaettu kolmeen tasoon. Me olimme ylätasolla. Kaikilla autoilla oli esteetön näkymä suoraan merelle.
Ruudut olivat tarpeeksi isoja, takana oli kääntötilaa tarpeeksi isollekin autolle, netti oli hyvä ja muutenkin aivan loistava paikka. Suosittelemme! PS: alueen netin salasana löytyy parkkilipukkeesta kohdasta WLAN: Me etsimme sitä yhden illan.
Alueen vieressä oli ravintolan parkkipaikka, joka oli tyhjä. Koirat hyödynsivät vapaata tilaa.
Alueen vieressä oleva ravintola. Vessat ja suihkut olivat tästäoikealle.
Kielin kanava. Nyt just ei näkynyt yhtään laivaa.

Suuntasimme rajalle päin ja kävimme ensin Citti-Park nimisessä kaupassa Flensburgissa. Matkustaminen on ollut viimeisen 2 vuotta aika harvinaista herkkua ja meillä on tiettyjä elintarvikkeita, joita on ollut ikävä, joten kävimme täydentämässä varastoja.

Citti-Park
En ikinä lakka ihmettelemästä tätä saksalaisten tarvetta sekoittaa oluen sekaan kaikkea mahdollista… Tässä kuvassa olutta ja greippiä.
Tomaatteja. Monen värisiä ja mallisia tomaatteja.
Vegaaninen paistinpannu
Sisustustavaraa potenssiin 10 🙂
Citti-Parkin kassat oli vuorattu muoveilla
Citti-Parkin karkkiosastolta löytyi Lakritsia…
…joka lähemmässä tarkastelussa paljastui Salmiakkikossun pikkuveljeksi 😀 Sisältää siis 36 % alkoholia.

Käytiin myös Fleggaardissa Saksan ja Tanskan rajalla. Edelleen meitä huvittaa se, että tanskalaiset tulevat Saksan puolelle ostamaan 10-12 lavaa tölkkilimpparia ja kasan päällimmäisenä on yksi lava olutta. 🙂

Vaikka ollaan Saksan puolella Fleggaardissa, ohjeet on tanskaksi.

Käytiin myös tankkaamassa, kun tiedossa oli, että Tanskassa diesel on kalliimpaa kuin Saksassa.

Huoltoaseman kassa oli niin pienessä tilassa, että sisällä asioitiin yksi kerrallaan. Muut jonottivat ulkona.

Rajalla ystävälliset rajahenkilöt kysyivät meiltä henkilöllisyystodistukset. Muuten heitä ei kiinnostanut meidän olemiset tai menemiset. Päättelimme, että itäisen Euroopan tilanne aiheuttaa täälläkin vähän huolta ja haluavat tietää ketkä tulevat sisään maahan.

Saksan ja Tanskan rajalla oli pysäytys.
Tanskalaista maaseutua

Yritimme pysähtyä erääseen kauppaan, mutta meidän kokoluokan autolla ei ollut mitään asiaa parkkipaikalle tai parkkihalliin ja siksi matka jatkui. Parin tyhjän arvan jälkeen löysimme matkaparkin meren rannalta Middelfartista (eli Keskipieru näin ystävien kesken). Olimme ainoa asuntoauto venesatamassa, mutta se ei meitä häirinnyt.

Oikeasti tässä olsi pitänyt parkkeerata noiden puiden väliin, mutta tälleen me saatiin auton suuhteellisen suoraksi.
Se punainen talo, minkä seinustalle olleeseen automaattiin yöpyminen piti maksaa, oli tuon valkoisen auton takana.

1.2.2022 aamulla oli ensimmäiseksi vuorossa eläinlääkärin löytäminen. Koirat tarvitsevat ekinokokki -lääkityksen päästäkseen takaisin Suomeen. Google antoi osoitteeksi Veterinarians Vestfyns -eläinlääkäriaseman ja me menimme sisään kysymään, että onnistuuko moinen toimenpide. No onnistuihan se. Tosin nuorempi eläinlääkäri ei ollut ilmeisesti ikinä antanut koiralle ko. pilleriä, koska toinen eläinlääkäri kertoi koko ajan, että mitä pitää tehdä ja mitä koiran passiin pitää kirjata. Tämä ekinokokkipilleri on siis annettava vain Suomeen ja Norjaan matkustaville koirille, joten ei ole mikään ihme, että ei ole eläinlääkärillä kokemusta asiasta.

Middlefatin keskustaa tai ainakin asutusta, Keli oli aika kylmä ja sateinen.
Eläinlääkärin vastaanotolla
Oli koirille mielenkiintoisia hajuja.

Matka jatkui Tanskan läpi kohti Ruotsia. Ajoimme Ison-Beltin sillan läpi ja Kööpenhamina ohitettiin etäältä. Tällä kertaa ajoimme siltaa pitkin Ruotsiin.

Ison-Beltin silta näkyvissä!
Silta. Tämä ei ole se TV-sarjan silta. Se on vasta se seuraava.
Tämä on SE Silta.
Ruotsin tulliasema.

Olemme yleensä menneet laivalla Tanskasta Ruotsiin, mutta ei tällä kertaa. Ruotsin tullimiehet ovat aina oma lukunsa. Kerran yrittivät puhua meille ruotsia, koska mehän olemme suomalaisia, joten meidän voidaan olettaa osaavan ruotsia. Käänsimme kielen molemmille vieraaksi eli englanniksi. Nyt tänään tullimiehet tarkistivat koronapassit ja henkilöllisyyden sekä koirien passit. Toinen tullihenkilö tarkasti koirien passeja monta minuuttia. En kyllä ymmärrä mitä se niistä passeista haki, koska eivät edes nähneet koiria saatikka lukeneet niiden siruja. Ja Ruotsiin mennessä koirilla ei ole pakottavaa tarvetta mihinkään rokotuksiiin. No, huvinsa kullakin…

Olimme päättäneet, että kerrankin emme aja keskeltä Ruotsia kohti pohjoista vaan menemme rannikkoa pitkin. Matka on joitakin kymmeniä kilometrejä pidempi, mutta halusimme vähän vaihtelua.

Jotain valkoista ainetta pitkin maisemaa…

Aika äkkiä Ruotsin puolella alkoi lumisade. Paikoin lunta tuli ihan oikeasti ja teki ajamisesta rasittavaa. Se oli sitten tauon paikka. Fjälkingen kohdalla huomattiin tienposkessa Eko -kauppa. Koirat kävi ihmettelemässä lunta ja pissalla. Lopulta me lähdettiin kauppaan.

Chili oli innoissaan lumesta. Coffee vaan haisteli.

Nyt täytyy myöntää, että me oltiin aika hämmentyneitä tästä kaupasta. Siellä oli kaikkea, mutta ei mitään paljon. Eli ekaks oli tarjolla pieniä osastoja eri muotivaatteille (ihan tunnettuja merkkejä), seuraavaksi oli kodin tarvikkeita osasto, seuraavaksi tuoreruokaa osasto, paperitavaraa ja kirjoja osasto, jne. Valikoima missään tuoteryhmässä ei ollut kovin suuri, mutta kaikenlaista oli aika paljon. Hassu kauppa.

Eko -kaupan sisustustavaraosasto.
Ihan kunnioitettava karkkiosasto.
Tämä osasto oli tarkoitettu suurtalouksille tai kioskimyyjille.
Tällä käytävällä tarjolla puutarhatarvikkeita, hiusvärejä, kemikaliotavaraa, kuvaajan takana oikealla Iittalan lasia…
Sellainen kauppa….
Lumisade jatkui

Löysimme itsemme Karlskronan sataman matkaparkkiin. Paikalla oli jo toinen, uudempi Morelo. Mikäpä siinä nukkuessa: meteliä ei ollut, ainoastaan lumiaura meni sillä isolla parkkipaikalla vähän aikaa edestakaisin.

2.2.2022 aamulla meillä soi ihan herätyskello. Halusimme päästä lähtemään kohtuullisen ajoissa, koska tarkoitus oli ehtiä Tukholmasta Turkuun lähtevään iltalaivaan.

Matkaparkki satamassa.
Kuva toiseen suuntaan. Kesällä vasemmalla näkyvä huoltorakennus on avoinna ja sieltä löytyy vessat, suihkut ja sauna. Ja tietenkin vessan tyhjennys.
Koirat nauttivat lumesta.

Katselimme vähän ympärillemme Karlskronassa ja lähdimme ajelemaan kohti pohjoista.

Joko tämä liikenneympyrä on tyytymätön johonkin tai sit se on rantautunut sukellusvene.
Kauniit oli lumiset maisemat.
Lumi väheni jossain vaiheessa iltaa.
Ruuhkaa Tuhḱholmassa

Parin pissatauon jälkeen saavuimme Tukholman satamaan – ja siinä portilla varasimme itsellemme laivaliput 🙂 Kerrankin A-luokan lemmikkihytti oli halvempi kuin B-luokan vastaava.

Laivassa ei ollut kovin montaa henkilöautoa. Rekkoja oli sitäkin enemmän.

Saavuimme laivaan ja käytimme koirat ulkokannella pissalla. Sen jälkeen suunnistimme buffettiin – vain huomataksemme, että se ei ole auki. Grilliravintolassa oli tarjolla ruokaa ja tarjoilija kertoi, että matkustajia on niin vähän (muistaakseni noin 100 matkustajaa), että buffa ei ole auki. Sain syöytävää, kun otin pelkän alkupalapöydän. Minä olen hankalasti ruokittavaa mallia, koska minulla on allergioita, jotka rajoittavat valmisruokien syömistä. Tämä on yksi niistä monista asioista, jotka puoltavat asuntoautomatkailua – tietää tasan tarkkaan mitä syö, kun itse valmistetaan ruoka.

Ei ollut laivalla ruuhkaa
Kohti hyttiä

Aamulla ajelimme kohti pääkaupunkiseutua. Auringonnousu oli kaunis. Saas nähdä, koska seuraavaksi päästään reissuun. Kiva, että olet jaksanut lukea meidän seikkailuista.

Turun moottoritie auringonnousun aikaan.

Me palataan taas asiaan, kun aihetta ilmenee 🙂

Anne ja Juhani ja puudelit Chili ja Coffee

4 kommenttia artikkeliin ”31.1.-2.2.2022 Saksasta Tanskan läpi Ruotsiin… ja Tukholmasta kotiin.

  1. Kiitos kivasta tarinasta. Oli nautinto ja tuli paljon informaatiota. Toivottavasti kuulemme lisää joskus.
    Hyvää kevään ja kesän odotusta💕

  2. Kiitos näistä ”kirjeistä”. Näitä on aina niin mukava lukea ja vinkkejäkin löytyy 😊. Eiköhän tässä itsekin taas lähdetä reissuun jossain välissä tänä vuonna 🤗.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s