Takana on hyvin työntäyteinen vuosi ja olimme odottaneet kesälomaa jo innokkaasti. Ja kuten normaalia: kesäloman koittaessa on lähdettävä paikkaan, jossa on kesä. Eli suunta on kohti Espanjaa.

Turun moottoritiellä pakkasta 8 astetta.
Ei ole pohjoisen päivä kovin pitkä. Kuva otettu klo 14.11.

Tällä kertaa olimme saaneet ihan kohtuullisen hintaisen reissun Finnlinesin Finnmaidilla. Myös kohtuullisella rahalla olimme korottaneet hyttiluokkamme Junior Pet Suiteksi. Kahden koiran kanssa isompi hytti oli todellakin luksusta.

Päivitimme keväällä asuntoautomme vähän uudempaan Concordeen ja tämä on meillä tuon auton ensimmäinen pidempi reissu. Olemme kesällä käyneet pari muutaman päivän reissua Ahvenanmaalla, jotta tulimme tutuiksi auton kanssa ja saimme selville korjausta vaativat asiat.

Saavuimme satamaan lauantaina 17.12.2022 klo 14.45 kieppeillä ja totesimme yhdessä laivaa lastaavan henkilön kanssa, että menemme laivaan suosiolla rekkojen kanssa sisään. Ylätasolle mennessä nimittäin ison asuntoauton takalaita tuppaa ottamaan kiinni maahan, kun eturenkaat nousevat mäkeä ylös. Saimme auton näppärästi rekkojen joukkoon ja menimme hyttiin. Hytissä meitä tervehti kylmässä oleva skumppapullo. Ah elämää… 🙂

Seuratkaa tuota ensimmäistä, vaaleaa autoa! Toi meidän edellä menevä kapine on myös asuntoauto. Vähän harvinaisempi näky.
Ajellaan hiljakseen laivaan ja oppaana toimi apukuski Chili. Toi punainen vieteri tuossa tuulilasila on jouluhattu.

Laiva lähti liikkeelle noin klo 16.30 ja se olisi Saksassa, Travemûndessä aikataulun mukaan klo 21.00. Merellä jäi siis vietettäväksi yksi yö ja 1,5 päivää. Ekana iltana kävimme syömässä ja kuuntelimme kuinka nuorempi koiramme Coffee aloitti ulinakonsertin suunnilleen samalla hetkellä, kun suljimme oven. Hän ei ole kauhean hyvä jäämään ilman meitä yhtään mihinkään… Coffeen konsertti aiheutti ketjureaktion eli kaikki lähihyttien koirat yhtyivät ulinaan vaihtelevilla taajuuksilla haukkuen ja ulvoen. Eri kivaa…

Hytin seinällä oli taulu 🙂 Ei taida tarvita sanoja.
Vuosaaren sataman vesi näytti vähän kylmältä.
Meillä oli Junior Pet Suitessa parisänky.
Ja sohvakin löytyi koirille. Noi vaatekasat tuossa jalkopäässä olivat kylpytakki, kylpypyyhe ja tohvelit. Tohvelit oli tarkoitettu kaiken kokoisille jaloille, joten mulla noi toimi lähinnä lyhyinä suksina, koska hiihtäen oli ainoa keino päästä niillä eteenpäin.
Tervetuliaisskumppa.

Laivalla ei juurikaan ollut muuta tekemistä kuin syödä, nukkua ja katsella telkkua. Minä kävin hieronnassa sunnuntaina ja sen jälkeen odottelimme ruokailun alkua ottaen parin tunnin päikkärit. Koirat olivat vähän säikkyinä, kun laiva natisi ja kolisi melko kovan merenkäynnin takia. Joutuivat vähän murisemaan ja tarkkailemaan kaikkea. Luulen, että niiltä jäi sikeimmät unet kokonaan välistä.

Koirien vessa. Meidän koirat eivät oikein innostuneet tästä. Ja kannella olleiden lätäköiden perusteella moni muukin koira valitsi mielummin kannen pissapaikakseen.

18.12.2022
Saavuimme Saksaan. Yöksi Bremeniin.

Laiva näköpiirissä!
Laivan tällä puolella oli harmaa päivä…
…mutta toisella puolella laivaa oli melkein aurinkoista. Pitää olla vähään tyytyväinen 🙂

Laiva oli ainakin tunnin myöhässä saapuessaan Travemûndeen. Ajoimme laivasta ensimmäisten rekkojen joukossa. Näin pohjoisessa Saksassa oli lunta maassa sen muutaman sentin verran, mutta se ei ollut mitään verrattuna Suomen lumitilanteeseen.

Finnmaid täytetään kiertäen eli kaikki rekat ajavat tuon vasemman seinän takaa sisään ja tätä kautta ulos.
Saksassa ollaan.
Löydettiin Stau eli ruuhka Hampurin kupeessa.

Otimme suunnaksi vanhan tutun Bremenin Stellplatz Kuhhirtenin. Se on aivan loistava paikka siisteine vessoineen ja suihkuineen. Ja koska se on stellpaltz eli matkaparkki, niin
sinne pääsee sisään ympäri vuorokauden. Mekin saavuimme paikalle maanantain 19.12.
puolella.

Iltalenkillä riitti haisteltavaa. Bremenissä ei ollut lunta.

Koirien kanssa kävimme vielä lenkillä ja kun koirat saivat iltaruoan, niin ne nuhḱahtivat hyvin sikeään uneen. Eivätkä edes heränneet tai herättäneet ennen kuin aamulla. 🙂

Kuhhirtenissä eurolla saa 5 minuutti vettä suihkussa. Vessan rajaton käyttö maksaa 2 euroa vuorokaudessa. Saksassa on hyvä olla kolikoita mukana, koska siellä on tosi paljon kaikenlaisia automaatteja, jotka toimii kolikoilla.
Kuhhirtenin suihkukoppi.

Aamulla lähdemme kohti etelää

Anne ja Juhani sekä 2 puudelia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s