Lähdimme taas vähän pohjoisempaan kohti Peñiscolaa. Peñiscolan Edenissä olemme vierailleet useasti, mutta nyt totesimme, että asuntoauton päivityksen ja metrillä kasvaneen pituuden myötä meillä ei taida olla asiaa sille alueelle. Oli siis etsittävä toinen paikka. Halusimme kuitenkin ehdottomasti vierailla Peñiscolassa, koska sen hiekkaranta on omaa luokkaansa. Ja tuli luvattua koirille vähän hiekkarantaelämää 🙂

Jos toi porras näyttää siltä, että sitä olisi muotoiltu, niin se on just mitä tapahtui. Siirrettiin autoa ja unohdimme koko portaan ja sen takia siitä tuli vähän Dalimainen. Arkistoinne portaan roskikseen. 🙂
Matkalle oli aika monta appelsiiniviljelmää.
Kukkuloita matkan varrella
Sivuikkunasta näkyy jo meri!
Tiskirättejä on helppo kutoa matkustaessa.

Ajomatkaa ei ollut kuin vajaat 150 km, mutta kävimme kaupassa täydentämässä varastoja, joten olimme Peñiscolassa vasta iltapäivällä.

Lähestymme määränpäätä
Rantakadulla oli muitakin liikenteessä.
Muraali

Parking ”Els Daus” Peníscolassa on oikeastaan parkkipaikka. Siellä ei ole autoille sähköä, mutta vessan tyhjennys ja harmaavesien tyhjennys löytyivät. Samaten oli mahdollisuus saada vettä (kuului hintaan). Paikka sijaitsee korttelin etäisyydellä rannasta. Rantakadulla olisi myös ollut avoinna olevia ravintoloita, mutta tällä kertaa emme käyneet. Jos katsoo Edenistä, niin Els Daus sijaitsee noin kilometrin verran pohjoiseen.

Els Deusin portti
Puun takana respa/vessa.
Kumpanakin yönä alueella oli 20-25 asuntoautoa. Ja yksi kuorma-auto.

Els Dausissa suurin osa asuntoautoista oli vähän isompia malleja. Eli varmaan sama juttu kuin meilläkin, että pienille alueille ei enää mahdu. Me maksoimme yöpymisistä n. 12-15 euroa/yö. Meille ei ihan selvinnyt hinnoittelu, koska siellä oli mahdollista vuokrata parkkipaikka myös minuuttihinnalla. Respassa oli mies paikalla 8.00 – 22.00. Respan rakennuksessa oli myös 2 vessaa. Ihan siisteiltä näyttivät. Tosin vessapaperia ei saanut laittaa pönttöön vaan koriin.

Kävimme heti tietenkin koirien kanssa rannalla kävelyllä. Chili meni ihan pähkinöiksi rannan tuoksuista. Ja Coffee juoksi ympyrää kuin viimeistä päivää 🙂

Siellä se linna taas näkyy.
Kuopankaivuu meneillään
Rantatytsyt lenkillä
Mä voisin katsella noita aaltoja tuntikausia 🙂
Ihmeteltiin tätä autoa.. Kuljettaja vaan oli eikä liikkunut mihinkään. Vieressä huomasimme, että toi pusakka oli laitettu penkin ympärille ja toi pään näköinen juttu oli niskatuki.

Illalla tietenkin syötiin ja käytiin vielä uudella lenkillä.

Iltakävelyn aikaan oli kauniit pilvet.

Päätimme jäädä vielä toiseksikin päiväksi, kun meillä ei nyt ollut mikään kiire minnekään. Ja Peñiscolan ranta on todella hieno. Nyt oli vielä aika isot aallotkin.

Naapurikyttääjät hommissa. Alueella oli aika monta koiraa ja koko ajan riitti seurattavaa.
Tosin välillä pitää naapurikyttääjänkin levätä 🙂 Yksi vahti riittää.
17.1.2023 satoi. Todisteet lasissa.
Iltakävelyllä ihailtiin pilviä.
Aika upottavaa oli toi hiekka tuossa mihin vesi yltää.
Hiekkarantaa pohjoisen suuntaan.
Kuva otettu nanosekuntia ennen kuin Chili hyökkäsi kiven kimppuun 🙂 Itseasiassa, jos tarkkaan katsoo, niin Chilin hahmo näkyy kiven oikealla puolella.

Siinä meni taas 2 päivää hienosti.

Anne ja Juhani sekä 2 iloista rantapuudelia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s