20.1.2023 La Jonquerasta Ranskan puolelle Saint-Genis-de-Saintongeen, ajopäivä

Koko yön tuuli todella kovaa. Ja aamulla tuuli jatkoi tuivertamistaan. Tuli nukuttua vähän katkonaisesti.

Muutama vuosi sitten Ranskassa tehtiin lakimuutos, joka teki moottoripyörällä maastossa ajamisen todella vaikeaksi. Siitä syystä monet Ranskalaiset asian harrastajat viettävät aikaa Espanjan puolella, jossa maastossa pystyy vielä ajamaan.
Täällä alueella on kyllä ihanan avaraa
Täälläpäin on aika paljon villisikoja ja varmaan peurojakin. L’Alberan ympäristökin on eristetty aidalla ja tässä näkyy paikallisen talon aita. Kauniit maisemat.

Kävimme vielä rajalla Tremuntana kaupassa. Ostettiin mm. koiran puruluita, jotka sattuvat olemaan koirien herkkua. Niitä myy paikallinen TiendAnimal (eli Eläinkauppa), mutta heidän verkkokauppansa ei toimita Suomeen. Oli ihan kiva, että löysimme niitä myynnissä muuallakin kuin siellä eläinkaupassa.

Tämä on itsepalvelukassa. En ikinä käytä näitä, koska haluan asioida ihmisen kanssa. Nyt ei ollut vaihtoehtoa. Jaa, mitä tässä kuvassa tapahtuu? Itsepalvelukassa ei suostunut skannaamaan koirien herkkuluita ja henkilökunnan oli tehtävä se. Ongelma oli se, että kun se numero piti näppäillä, niin se oli niin pienellä, että jouduimme käyttämään puhelimen kameraa suurentamaan tekstiä.
Tässä näitä herkkuluita.
Vahtikoirat huomasivat, että lähestymme.
Tämä puomi on aina vähän jännä paikka isolla autolla. Mahduttiin just ja just. Puomin tarkoituksena on pitää rekat parkissa jossain muualla kuin kaupan parkkipaikalla.
Espanjan ja Ranskan rajalle kiivetään mäkeä ylös.
Jo Espanjan puolella oli vähän lunta, mutta Ranskan puolen vuorenrinne on pohjoispuolella ja siellä näkyi lunta enemmänkin.

Pääsimme Ranskan puolelle ja kova tuuli jatkui. Täällä päin on tuullut joka ainoa kerta, kun ollaan tästä ajettu. Ilmeisesti maaston muodot tekevät sen, että tuulia muodostuu.

Lasketellaan Ranskan puolella. Tuolla vuoren takana on Andorra. Vuoren huipulla näkyy kova tuuli, kun lumi pöllyää.
Joinakin vuosina olemme ajaneet tuota alempaa tietä, kun tuuli on ollut oikein voimakasta. Meno siellä on vähän hitaampaa ja liikenneympyröitä tulee eteen aika usein. Mutta ihan toimiva reitti.
Pysähdyttiin koirien pissatauolle. Olimme täällä viime vuonnakin… ja ihan samalla tavalla tuuli tänäkin vuonna.
Ymmärrämme hyvin miksi tällä seudulla on tuulimyllyjä tuhkatiheään.
Kyllä, tuo valkoinen on lunta
Iltaruskoa Saint-Pierre-de-Monsin kohdalla.
Jos olette joskus ihmetelleet, että missä se Cadillac on, niin se löytyy Ranskasta. 🙂
Jouduttiin onnettomuuspaikalle Bordeauxin kehätiellä. Oletamme, että tämä rekka oli törmännyt edellä ajavan rekan perään, koska…
…todennäköiseti tuo henkilöauto ei ole pystynyt hajottamaan rekan perävaunua tuolta korkeudelta. Emme pysähtyneet, koska auttajat olivat jo paikalla
Tämä sumuinen kuva voisi olla vuoden takaa, mutta on kyllä tältä vuodelta. Kuvan nimi on: Seuratkaa tuota autoa! Olimme menossa seuraavaan yöpymispaikkaan, kun tuo edellä oleva autoilija pysäytti meidät erään kapean kadun kohdalla ja kertoi, että meidän autolla ei pääse sitä kautta asuntoautoparkkiin. Hän ystävällisesti lähti ajamaan meidän edellä ja näytti leveämmän reitin kylän läpi. Kiitoksia ystävälliselle ranskalaiselle 🙂
Parkissa ja vuorossa koirien ulkoilutus.

Tänään oli aika pitkä ajopäivä ja nähtiin taas luntakin. Ajettiin vajaat 600 km.

Huomenna on ohjelmaa!

Anne ja Juhani, sekä 2 matkustavaa villakoiraa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s