Aamulla herättiin omia aikojamme eli herätyskello oli taas työttömänä. Mulla oli tärkeä tehtävä – löytää postimerkkejä. Meillä on muutama vanhempi sukulainen, jotka eivät näitä nettihommia hallitse ja olemme yleensä lähettäneet heille postikortin jostain päin Eurooppaa. Nyt olimme jo ostaneet postikortit, mutta postimerkkejä ei meinannut löytyä mistään. Olimme ohi ajaessamme nähneet Formerien kylässä tupakkakaupan ja niissä yleensä myydään postimerkkejä. Viime vuonna meidän postikortit päätyivät Suomeen asti. Niissä oli kyllä postimerkit, mutta unohdettiin laittaa ne laatikkoon Espanjassa 😀

Juhani alkoi huoltotoimet ja meikkä lähti koirien kanssa kylille.
En tiedä mitä porukkaa tuossa meidän naapuriautossa oli, mutta soittelivat illalla jotain fuusiojatsia aika myöhään ja aika äänekkäästi. 😀  EI se nyt suuresti häirinnyt, mutta olipahan omituista musiikkia.
Ihan näppärä paikka tämäkin.

Kylän keskustaan kävely siitä matkaparkista kesti varmaankin 3 minuuttia. Löysin tupakkakaupan ja ostin postimerkit. Sen jälkeen teimme puudelien kanssa kierroksen kylän torilla ja silloin Juhani olikin jo saanut auton tyhjennettyä ja täytettyä ja ajoi meitä vastaan kylällä.

Hiljainen on kylätie…
Saavuimme torin laidalle.
Fermerien kylän tori. Myynnistä löytyi vihanneksetkin, kuten torilla kuuluukin.
Keli oli vähän sumuinen, mutta ei sentään satanut.

Meillä oli tarkoituksena mennä vastarintaliikkeen museoon naapurikylässä, mutta se oli kiinni. Eipä siinä muuta kuin matkaan etiäpäin.

Gaillefontainen kylä.

En tiedä onko täällä päin ihan tavallista ajella kinttupolkuja toisten takapihojen läpi, mutta näin meille kävi. Saattaa tosin olla, että navigaattorin mukaan valittu reitti oli 30 senttiä lyhyempi kuin toinen reitti – tai sitten meille vaan taas sattui navigaattorin päivän spesiaali.

Toi keskiviiva on ihan kiva… Tien leveys vajaat 3 metriä.
Tässä kohtaa meinas usko loppua, mutta onneksi toivoa oli vielä… Oltiin just käännytty 90 asteen mutka tuon navetan kulmalta. Matka jatkui melkein talon pihan läpi kohti peltoja…
Ja tie ei leventynyt yhtään…
Tämä oli aika luova ratkaisu siirtyä motarille. Tämä meidän 50 m aikaisemmin vihdoin löytämä asfalttitie vaan loppui tohon ja siitä oli tollanen pisto moottoritien kaltaiselle isolle tielle.
No nyt näyttää sileältä tieltä 🙂 Moriennessä mennään.
Pysähdyttiin kauppaan vähän jaloittelemaan Amiensissa. Musta tuntuu, että noi pari viimeistä ostoskärryä eivät ole liikahtaneet tuosta ihan viime aikoina.
Grand Amiens kauppakeskus

Mä olen nyt pohdiskellut eri maiden kauppoja ja niiden suhtautumista erikoisruokavalioihin. Espanjassa laktoosittomia tuotteita löytyi melkein joka kaupasta. Gluteenittomia löytyy jonkun verran. Kauraleipää ei löydy. Ranskassa gluteenittomat herkut on arkipäivää, laktoositon syötävä on hyvin harvinaista (onneksi olimme ostaneet maidot mukaan Espanjasta). Kauraleipää ei löydy. Saksassa löytyy sekä laktoositonta että gluteenitonta syötävää. Hollanti on samantapainen Saksan kanssa. Pohjoismaat on erikoisruokavalioiden paratiisi. Tosin Tanskasta ja Ruotsista ei löydy kauraleipää. Eli kannattaa ottaa omat eväät mukaan mahdollisuuksien mukaan.

Pysähdyttiin tankkaus- ja pissatauolla Asservilleen, Ranskassa. Siellä oli koirille tehty tällainen kävelykatu.

Meillä oli päämääränä Obelinkin liike Hollannissa ja haluttiin ehtiä sinne huomiseksi. Ajettiin siis Belgian läpi, jotta ollaan arkena paikalla myymälässä.

Huomasimme olevamme Belgian puolella.
Moustierin tunneli.
Jatka vasemmalla kaistalla ja päädyt Saksaan. Oikeanpuoleinen kaista vie Hollaantiin. Me mentiin oikealle.
Tällainen kaulin löytyi Ranskasta. Kuulakärkikynä vain mittatikkuna. Kaulin maksoi vajaat 4 euroa eli oikein hyvä löytö. Taas kelpaa pitsataikinaa kaulia. 🙂

Löysimme Hollanista Roerdalin matkaparkin. Alueella ei ollut respaa, porttia tai aitoja. Konttivessa/suihku oli oikein toimiva. Suositus!

Huomenna käydään shoppailemassa.

Anne ja Juhani ja 2 puudelia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s