27.-28.1.2023 Saksassa eli Borkenista Kreishafeniin ja siivouspäivä Kielin kanavan varrella ihaillen laivoja ja ilmassa kulkevaa lossia

Yöpyminen Borkenissa maksoi 6 euroa sisältäen sähkön. Ei ollenkaan hullumpi yöpymispaikka. Olimme edenneet viimeiset pari päivää melko pitkiä päiviä, joten päätimme mennä Kielin kanavan varteen katsomaan laivaliveä kahdeksi yöksi. Olimme viime vuonna siellä ja ihastuimme paikkaan.

Ei ollut auringonpaistetta tänäkään aamuna. Mutta ei toisaalta satanutkaan. Eli oikeastaan kohtuullisen ok ilma 🙂
Borkenin kaupnki.
Ihan hyvä, että keskellä rattia ei ole tööttiä… Noi tyynyt on tossa sen takia, että kun me ollaan pois autosta, niin koirat kiipeää tähystämään tohon kojelaudalle ja me ei haluata kynnenjälkiä siihen pintaan.
Ahausin Kauflandissa. Kaufland on samaa konsernia Lidlin kanssa. Olutpullo 85 senttiä/kpl.
Kolapullo 49 senttiä/kpl
Silta Rheinen kohdalla.
Ollaan joskus aikaisemminkin käyty täällä eli Vitakraftin Outlet Store. Kaupassa on kaikenlaisia eläintenruokia edukkaasti. Kannattaa poiketa, jos on kysyntää ko. asioille ja sattuu Bremenin kieppeille. Tämä myymälä sijaitsee Bremenin itäpuolella.
Sisällä myymälässä oli kaikenlaisia herkkuja kissoille, koirille, kaneille, linnuille ja vaikka marsuille.
Ehkä Coffee vähän lipaisi tuota rinkilää 🙂
Seuratkaa johtajaa! Ostettiin vähän herkkuja koirille.
Poikettiin Weserparkissa katsomassa josko löytyisi mysliä, jossa ei ole vehnää, soijaa, maissia, omenaa, päärynää, pähkinöitä ja ylimääräisiä siemeniä. Löytyi! 🙂
Weserparkissa on mun mielestä hienot valaisimet keskusaukiolla.
Ostarilla oli myös apuvälinemyymälä. Sanoisin, että aika hieno sähköinen pyörätuoli. 🙂
Nykyään ostarin ruokakauppa on Edeka (se oli aikaisemmin Real ja puolet isompi). Edekassa on keskellä kauppaa baari, jossa saa maistella tuotteita ennen kuin tekee ostopäätöksen.
Nämä on mun suurta herkkua eli mehuun säilöttyjä vadelmia. Aivan loistavia jälkiruuissa ja esim. jogurtin seassa.

Ajelimme kohti Wohnmobilhafen am Kanal-Café NOKia. Perille päästyämme totesimme, että paikka oli täynnä. No ihmekös tuo, kun oli perjantai ja saksalaiset halusivat viikonlopuksi asuntoautollaan pois kotoa. Alueella on siis 33 paikkaa ja kaikki olivat varattuja. Paikka on suunniteltu laivaliven katsomista varten – alue on kolmessa tasossa ja kaikilta paikoilta on esteetön näkyväisyys ohikulkeviin laivoihin.

Onneksi toisella puolella kanaalia on toinenkin paikka, missä seurata laivoja eli Wohnmobilhafen am Kreishafen NOK. Saavuimme perille ja totesimme, että tämä paikka ei ole ihan niin hieno kuin edellinen, mutta ei paha tämäkään. Ja täällä oli muutamia paikkoja vapaana. Mietimme, että voimme vaikka käydä seuraavana päivänä katsomassa onko siellä toisessa paikassa tilaa. Mutta täksi yöksi mennään nyt näillä korteilla.

Huomasimme olevamme hyvin liikenneyhteyksien varrella, kun laivat ja junat menee ihan vierestä. Perjantai-iltana junia meni aikamoiseen tahtiin ainakin puolille öin. Alue oli tilava isollekin autolle.
Ja laivoja meni ohi jatkuvasti.

Junaliikenne rauhoittui yön aikana ja saimme nukuttua. Aamulla alkoi siivoaminen. Hiekkaa oli tullut sisään kenkien ja koirien mukana, joten oli kaivettava imuri esiin. Samalla pyyhittiin pölyjä ja kerättiin käytetyt nenäliinat pois. Meillä on ollut vähän nuhaa ja yskää sen Espanjassa sairastetun flunssa jäljiltä. Tulipahan taas järjestettyä kämppä siistiksi 🙂

Meidän makuutilat. Sänky on 150 cm leveä. Meillä ei käytetä päiväpeittoa.
Kylppäri. Makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välissä on liukuovi, jotta tarvittaessa saa vähän yksityisyyttä. Samoin tossa kuvaajan takana on liukuovi.
Suihku on ihan ihmisen mentävä. Tuo kassi suihkussa on likapyykkikassi. Syy miksi meidän sänky näyttää tursuavan laitojen yli on se, että me ostettiin uusi sijauspatja ja se ei ole vielä sängyn muotoinen. Tosta sängystä puuttuu kulmapala kuten lattiasta huomaa.
Me ostimme tämän auton käytettynä ja edelliset omistajat olivat jättäneet juomalasit kaappiin. Yksi lasi on ilmeisesti osunut saranaan ja se me jouduttiin heittämään pois. Ja siis nämä ovat oikeata lasia, mutta niillä on hieno teline missä ne matkustaa.
Meidän keittiö.
Koirien kupit on vessan puolella. Muuten niitä tulis potkittua koko ajan. Toi koirien juomakuppi on aivan loistava. Siitä ei vesi loisku ajaessa.
Meidän asunto ohjaamosta päin. Skumppa oli tarjolla erään juhlapäivän johdosta.
Ja tässä matkakotimme vessasta ohjaamoon päin. Tuossa ohjaamon yläpuolella on sänky kahdelle, mikä sinänsä on hassua, kun autossa on turvavyöt vain kolmelle, mutta nukkumapaikkoja on neljälle. Ja tuossa näkyy myös se paikallaan pysyvä matto, mikä ostettiin Obelinkistä. Oikealla on jääkaappi ja sen yläpuolella pakastin. Meillä on autossa uuni, mutta ei toistaiseksi mikroa. Eikä astianpesukonetta 😀
Tässä on nyt se omituinen lossi, mikä ton alueen vierestä meni kanaalin toiselle puolelle. Näyttää lossilta, eikö?
Lossi lähti liikkeelle ja se oli jotenkin vähän kummallisen näköistä.
Ja ihan oikeasti, toi lossi kulki ilmassa! Vaijerit olivat kiinni rautatien alla. Lossiin ei muuten oteta asuntoautoja. Taitavat olla liian isoja.
Siellä se leijuva lossi menee.

Me ei sitten lähdetty sinne toiseen paikkaan, kun todettiin, että ei juna nyt niin usein mene. Ja ei niitä junia kohta enää huomannutkaan. Yöpyminen tässä paikassa maksoi 16 e/24 h ja siihen sisältyi laivalive. Sähkö oli maksullinen (0,80 e/KWh). Eurolla olisi saanut 100 litraa vettä, mutta me ei tarvittu. Harmaavesien ja vessan tyhjennys kuului hintaan. Alueella oli myös netti, joka kuului hintaan.

Illalla piti katsoa taas kerran tämä leffa eli Blues Brothers. On se kyllä edelleen hyvä leffa.

Huomenna taas mennään eteenpäin. Ajateltiin käydä Flensburgissa ja jatkaa matkaa kohti pohjoista. Tällä kertaa ei mennä Saksasta laivalla Suomeen.

Palaamme taas!

Anne ja Juhani sekä 2 puudelia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s