29.-30.1.2023 Kielin kanavalta Flensburgiin, Saksan ja Tanskan rajalle. Kerrankin oli onni onnettomuudessa.

Ajomatkaa Kielin kanavan ja Flensburgin välillä oli vajaat 70 km. Käytiin rajakaupassa katsomassa, että oliko mitään ihmeellistä tarjolla. Ja oli meillä vähän asiaakin sinne kauppaan. Ohiajaessamme Flensburgissa huomasimme eläinlääkärin vastaanoton. Sellainenkin on tarpeen, kun koirien kanssa matkustaa.

Flensburgin rajakaupassa hinnat on Tanskan kruunuina ja pienemmällä on ilmoitettu eurohinnat
Juotavaa tarjolla monenmoista. Edelleen tanskalaiset ostavat täältä suuret määrät limpparia ja muutaman korin olutta.
Måneskin -giniä. En tiedä onko Euroviisut voittanut bändi ottanut nimensä ginistä vai onko gini nimetty bändin mukaan.
Karkkiaskeja! Salmiakkia! Koko matkan aikana ei ole ollut missään myynnissä karkkiaskeja. Espanjalaiset ei harrasta näitä ollenkaan eikä Ranskassakaan ollut pastilliaskeja lainkaan. Nyt täällä melkein Tanskassa löytyy 🙂 Espanjassa muuten ei myydä yksittäisiä jäätelötuutteja kaupassa lainkaan. Tuutit myydään vain monipakkauksissa. Yksittäisten jäätelöiden myynti kuuluu kuulemma jäätelökioskeille.
CittiParkissa kaupassa.

Kävimme kaupoissa ja aikaa kului sen verran, että päätimme jäädä Citti Parkin edessä olevalle Campervan alueelle yöpymään. Parkkipaikalla oli tilaa 10-15 asuntoautolle ja se on ilmainen. Alueen perällä on vessan ja harmaavesien tyhjennys. Vettä saa ostaa 100 l/ 1 euro. Erikseen mainittiin ohjetaulussa, että vesiautomaatti ei anna vaihtorahaa. Eli jos vesitankkiin mahtuukin vain 92 litraa vettä, niin kokonaisen euron joutuu silti maksamaan 🙂

Citti Park on itseasiassa aika iso ostari.
Tääkä ruokakaupan kassojen ympärillä oli edelleen noi muoviseinät. Aika monet vanhemmat henkilöt käyttivät maskeja.
Suomalaisia tuulahduksia maailmalla.
Yläkerrassa oli tekstiilit ja meikit ym. Ihan kiva amme.
Minulle ei selvinnyt, että oliko nämä Zero alushousut olemassa vai ei?

Huomenna on maanantai, joten eläinlääkärikin on auki.

30.1.2023 heräilimme omaan tahtiin. Menimme eläinlääkärin vastaanotolle ja meille sanottiin, että pitää odottaa. Tämä eläinlääkäriasema toimii ajanvarauksella ja ei ilmeisesti ollut normaalia, että sisään vaan kävellään pyytämään ekinokokki pilleriä. Minä täytin saksankieliset paperit molemmista koirista (googlekääntäjän avustuksella), Juhani meni koirien kanssa lääkärin vastaanotolle ja koiran saivat pillerin. Elänlääkäri oli kehunut meidän koiria, että ovat niin eläväisiä jopa eläinlääkärissä. Lääkäri tarkisti myös koirien lämmön, hampaat ja muutenkin teki yleistarkastuksen. Kahdelta koiralta tarkastus pillereineen maksoi 150 e. Ei siis ollut halvimmasta päästä, mutta ihan hyvä, että koirat tarkastettiin.

Eläinlääkärin sisäänkäynti. Oli paljon mielenkiintoisia hajuja Chilille ton kukkaruukun kyljessä
AniCura eläinlääkäriasema, Flensburg.

Eläinlääkärin jälkeen mentiin tankkaamaan ja matkaa jatkuu Tanskaan. Tämä oli siis suunnitelma. Juhani meni tankkaamaan ja kuulin sisälle auton pienen sadattelun. Juhani tuli sisään ja kertoi, että auton kyljessä olevasta tankkausaukosta oli irronnut se putki mitä pitkin polttoaine menee tankkiin. Eli siis meillä oli tankissa polttoainetta, mutta lisää ei sinne voinut laittaa, koska aukosta syötetty polttoaine valuisi auton sisäseinää pitkin maahan. Ei hyvä.

Juhani oli nähnyt ohiajaessamme Harrisleessa 7 km päässä asuntoautojen korjauspajan. Juhani soitti sinne ja kertoi ongelman. Halusivat nähdä auton ja me ajoimme paikalle. Totesivat, että tänään ei saada korjattua, mutta jos tilaavat osan samantien, niin huomenna klo 13.00 jälkeen saavat auton työn alle. Sehän sopi meille. Ei meillä ollut kiire. Ja vaikka olisi ollutkin, niin se ei olisi nyt auttanut yhtään.

Oli sen verran kova toi paikallinen tuuli, että toi roskis lähti seikkailemaan tuolta edestä, kuvan ulkopuolelta ja osui suoraan meidän auton keulaan. Ei tullut onneksi vaurioita.

Menimme vaihtelun vuoksi Scandinavian Parkin pihalla olevalle asuntoautoparkkiin.

Huomasimme pian, että tähän parkkipaikkaan liittyi pieniä haasteita. Siellä oli parkissa myös rekkoja ja kuunneltuamme yhtä kylmäkuljetusrekkaa ja sen kylmälaitteiden katkeamatonta ääntä pari tuntia totesimme, että me lähdemme takaisin Citti Parkin parkkiin. Siellä oli sentään rauhallista.

Kylmäkuljetusrekka oli tuossa oikealla niin, että meidän auton ja sen rekan välissä oli ehkä 20 metriä.
Rekat joutivat ilmeisesti maksamaan tämän parkkipaikan käytöstä, koska tuossa oranssissa rakennuksessa oli Kassa.

Oli muuten onni, että auto rikkoontui juuri tuossa paikassa, koska siellä oli korjauspaja muutaman kilometrin päässä.

Aamulla korjaukseen ja sen jälkeen kohti pohjoista.

Anne ja Juhani sekä 2 puudelia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s