31.12.2014 Millausta Ranskasta etelään

Millaussa oli aamulla pakkasta 3 astetta, kun lähdettiin liikkeelle. Aurinko paistoi, joten mikäs siinä oli taas matkaa taittaa kohti Espanjaa. Ranskassa emme huomanneet ainoaankaan suomalaista tai suomalaista autoa. Pohjoisemmassa oli jonkun verran hollantilaisia ja belgialaisia autoja ja muutama saksalainenkin. Jossain vaiheessa eilen ohitettiin yksi venäläinen henkilöauto, mutta muuten tiet on varattu ranskalaisille. Tämä tietenkin johtuu paljolti tietulleista. Saksan läpi pääsee ajamaan halvemmalla ja ehkäpä nopeamminkin. Saksassahan on vielä edelleen aika paljon tieosuuksia, joilla ei ole nopeusrajoitusta ollenkaan. Saksan puolella sinun oletetaan siirtyvän oikealle laitimmaiselle kaistalle heti ohitettuasi hitaamman ajoneuvon. Mikäli siirtymisesi kestää, valot välkähtävät aika nopeasti. Ja hitaampi ajoneuvo siis liikkuu vain 130 – 150 km/h.

Kuva Millaun hotellin ulko-ovelta. Hotelli oli sellaista luhtitalo mallia.
Kuva Millaun hotellin ulko-ovelta. Hotelli oli sellaista luhtitalo mallia.

Ranskassa on vaitoehto moottoriteille, mutta monesti matkaan käytetty aika jopa kolminkertasituisi, koska kylien läpi ajettaessa pieniä mutkaisia teitä aikaa kuluu ihan eri tavalla. Silloin, jos ei ole kiire minnekään, niin sekin käy.

Kuvan silta on Viaduct Millau.
Kuvan silta on Viaduct Millau. Sillan alla on 270 m tyhjää pudotusta ja sillan rakentaminen maksoi 400 miljoonaa euroa.
Pysähdyttiin välipalalle ja kahville. Ranskan puolella on eväätkin vähän parempia: kuvan pakkauksessa kypsä, kuorittu kananmuna ja pötkylä majoneesia.
Pysähdyttiin välipalalle ja kahville huoltikselle. Ranskan puolella on eväätkin vähän parempia: kuvan pakkauksessa kypsä, kuorittu kananmuna ja pötkylä majoneesia.

Saavuimme Espanjaan melkein huomaatta. Olimme laskeutuneet vuoren rinnettä alas pitkän aikaa ja lämpötila nousi mitä alemmas pääsimme. Parhaimmillaan oli jo kaksinumeroiset lukemat lämpöä eli 13 astetta. Otimme suunnaksi Barcelonan La Roca Outlet centerin. Siellä oli hyvä pitää taukoa ja harrastaa hyötyliikuntaa. Kauppakeskus oli uusi, mutta liikkeet olivat aika pieniä. Esim. Desigualin liikkeessä oli tosi pieni valikoima eikä Bossin liikkeessä ollut oikeastaan mitään ihmeellistä. Monet hyvät merkit olivat edustettuina, mutta kuten sanottu, valikoima oli pieni.

La Roca Barcelona
La Roca Barcelona

Olimme varanneet yöpymisen 6 yöksi Saloun kaupunkiin Jardines Paraisol -nimiseen apartementos systeemiin. Oikeastaan tämä on kerrostalo, jonka pihalla on uima-allas ja jossa asuu myös paikallisia. Vuokrattavia asuntoja on jonkun verran, mutta osa on siis ihan yksityisasuntoja. 6 yön yöpymiset maksavat 405 euroa. Asunto on vähän laadukkaampi kuin mitä esim. Costa del Solilla on tottunut. Kaikki toimii loistavasti. Asunnossa on 2 telkkua, hyvä jääkaappi, pyykkikone, oikein hyvä sänky ja fiksusti suunniteltu kylppäri.

Salou sijaitsee Barcelonasta noin 110 km lounaaseen. Asukkaita on n. 27 000. Lähin isompi kaupunki on Tarragona.

Ennen kuin saavuimme yöpaikkaamme, kävimme Carrefourissa kaupassa. Piti varmistaa, että aamulla saa kahvia, kun apartementoksiin ei toi aamiainen kuulu.

Kuivalihaa espanjalaisittain. Näitä on suunilleen jokaisessa kaupassa ja tuon koiven hinta on 120-130 euroa.
Kuivalihaa espanjalaisittain. Näitä on suunilleen jokaisessa kaupassa ja tuon koiven hinta on 120-130 euroa.
En meinannut osata lukea oikein, kun yritin väkisin vääntää tästä Coca-Colaa :)
En meinannut osata lukea oikein, kun yritin väkisin vääntää tästä Coca-Colaa 🙂

Puolenyön kieppeillä alkoi kuulua paukkuja, mutta yhtään rakettia ei meidän parvekkeelle näkynyt. Hyvää tulevaa vuotta kaikille 🙂

Palaamme! Buenas noches!

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s