Kun me saavuimme tänne alueelle, täällä oli paljon espanjalaisia asukkaita. Meidän naapurissa on pysyväisluonteisempi kesämökki eräällä espanjalaisella perheellä. Ilmeisesti heidän tuttavansa perheineen ja lapsineen olivat myös tällä alueella. Meidän naapurissa oli siis välillä 5-6 eri-ikäistä lasta polkupyörineen ja sähköpotkulautoineen. Puheensorina oli kuin Serrannon perheessä aikoinaan. Vuodenvaihteen jälkeen perhe lähti kotiin ja me huomasimme kuinka hiljaiseksi meidän naapurusto muuttui. Toivottavasti palaavat viikonlopuksi tuohon naapuriin 🙂

Tämä kävelyalue kulkee kaistojen keskellä koko alueen halki. Täällä campingalueella on joka paikassa 10 km/h nopeusrajoitus.
Pari petankkikenttää. Näitä on yhteensä varmaan 10-12 kpl tällä alueella.
Alueella on myös minigolf -rata.

Muutama brittikin on bongattu alueelta. Briteillähän on nykyään käytössään vain tietty määrä oleskelupäiviä Schengen -alueella. Tämän vuoksi paljon brittejä viettää aikaansa Turkissa ja muualla itäisessä Euroopassa. Aikaisemmin britit viettivät monesti koko talven Espanjassa. Suomalaisia alueella on 10-13 autokuntaa. Saksalaisia ja ranskalaisia on ehkä eniten. Muutama ruotsalainen ja tanskalainen autokunta on myös huomattu. Täällä kun tekee kävelylenkkejä, niin yksi suuria huveja on unelmoida seuraavasta asuntoautosta. Saksalaisilla on varsinkin meitä miellyttävää kalustoa.

Tässä mallissa jenkkiasuntovaunua saa seiniä siirrettyä kauemmas toisistaan. Ei ehkä kuitenkaan ihan sitä, mitä me halutaan.
Tätäkin tuli ihailtua. Sellainen asuntoauto, joka olisi meille just sopiva, maksaa sen verran, että siihen ei riitä normi omakotitalon myyntihinta. Eli jatkamme haaveilua 😀

Maanantaina 3.1. lähdimme noutamaan vuokra-autoamme Alicantesta. 2 viikon vuokra Ford Fiestasta oli just vajaa 200 euroa kaikkine täystuhovakuutuksineen ja toisine kuljettajineen. Ilman näitä lisäpalveluja vuokra olisi ollut 48 euroa/2 viikkoa.

Aurinko paistoi jälleen.
Alicante ikkunan läpi nähtynä.
Ei taida olla Sierra Madren vuoret tuolla taivaanrannassa, mutta ihan mukava näkymä auringon laskiessa.

Veimme asuntoauton takaisin alueelle ja lähdimme kauppaan. Kävimme ensin Lidlissä ja sen jälkeen suuntasimme Elcheen Carrefouriin. Samassa ostoskompleksissa oli muitakin kauppoja ja liikenneruuhka oli infernaalinen. Kävimme myös TiendAnimalissa hakemassa koirille vähän herkkuja. TiendAnimalissa on tiettyjä koiran puruherkkuja, joita ei saa mistään muualta. Kaupalla on kyllä verkkokauppa, mutta he eivät toimita mitään Suomeen. On siis pakko käydä paikan päällä hakemassa koirille herkkuja. Ai meidän koiratko hemmoteltuja? Ei suinkaan. 🙂

Lidlissä myytiin alusvaatteita
Ja alkoholia.

Tutustuimme espanjalaiseen tapaan suunnitella tieverkostoa. En ole vielä ihan varma onko suunnitelmat nerokkaita vai ihan syvältä. Meillä on vähän hankalaa ymmärtää, että 4-kaistaisella tiellä on liikennevalot ja kiertoliittymiä (eli liikenneympyröitä) ja silti samaan suuntaan on molemmin puolin rakennettu vielä huoltoliikennetiet, joista pääsee esim. kauppoihin, mutta joihin päästäkseen pitää tietää täsmälleen mistä kääntyä ilman, että siihen risteykseen on merkitty mitään osviittaa. Jos haluat kääntyä kaupalta vasemmalle, sinun tulee kääntyä oikealle ja ajaa edelliseen liikenneympyrään se kilometri, tehdä siellä täysi kierros ja palata takaisin kaupan ohi oikeaan suuntaan. Työskentelemme edelleen uskoaksemme, että järjestelmä on järkevä. 😀

Tämä kuva on jaettu kahteen osaan navin näytöllä. Vasemmalla olevan punaisen nuolen kohdalla olemme me. Olemme menossa tuonne kellonajan suuntaan. Parkkipaikalta tulee ensin kääntyä oikealle ja käydä kääntymässä kuvan alalaidan liikenneympyrässä ja sit jatkaa kohti määränpäätä. Löysimme tosin oikopolun tuon oikeanpuoleisen kuvan silmukasta. Kunhan kunniakierroksen jälkeen osuimme oikeaan exitiin.
Jonotellesmme ulos parkkipaikalta, huomasimme paikallisen poliisiauton. Kissalan pojat ilmeisesti kyllästyivät jonottamaan, koska löivät pillit ja valot päälle ja lähtivät etenemään. Tai ehkä he saivat keikan 😉
Lopuksi auringonlaskukuva.

Jatkamme kertomusta ihan tuota pikaa.

Anne ja Juhani ja ne 2 puudelia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s