Grazista kotiin 28.7.2010

Taas oli herätyskello soimassa, jottei myöhästytä lennolta. Pakkasimme Horstin ja muut tavarat autoon ja suuntasimme lentokentälle. Palautimme auton ja keräsimme pakaasimme kärryyn. Aurinkoisella kentällä totesimme pienen lentokentän edut: ei jonoja missään (ei edes naisten vessassa), hiljaista, turvatarkastus sujuva, henkilökunta ystävällistä, jne. Saapuessamme kentälle yksi kone lähti ja meidän oli seuraava (n. 1,5 h myöhemmin). Meidän jälkeen seuraava kone lähti joskus klo 13 kieppeillä 🙂

Lufthansa Grazin kentällä

Frankfurtiin päästiin ok (siellä satoi ja oli 20 astetta lämmintä) ja meillä oli tiedossa odotusaikaa noin 2,5 h. Poistuimme jotenkin ihmeellisesti transit alueelta mennessämme ostoksille Starbucksiin ja palatessamme A lähtöporteille jouduimme uudestaan turvatarkastukseen. Laitoin vajaan A4 kokoisen pikkuläppärimme 60 X 40 cm harmaaseen laatikkoon ja läppärin viereen sen kangaspussukan missä sitä säilytetään ja rouva puhkesi pälättämään jotain mitä emme kumpikaan ymmärtäneet. Menin edeltä odottelemaan tavaroitamme ja ihmettelin miksi laatikossa, johon olin laittanut läppärin ja suojan oli vain suoja jäljellä. Juhani saapui selittämään, että rouva oli tarkoittanut, että läppäriä ja sen suojaa ei saa läpivalaisussa laittaa samaan laatikkoon! Eikä ne kaksi edes koskettaneet toisiaan siinä laatikossa! Mein Gott…

Pilvi Itämeren yllä

Tax Freestä tarttui mukaan vielä yksi Highland Park pullo. Ja loppumatka sujuikin ihan mukavasti: ei, ei viskiä maistellen vaan Lufthansa tarjoili ruokaa ja kahvetta. Laskeuduimme ajoissa Helsinkiin eli kaikki ok. Paitsi, että hukkasimme automme parkkihalliin… tai siis emme muistaneet mihin olimme sen jättäneet, mutta onneksi sekin löytyi, kun kilpakävelijäin lailla taapersimme pitkin parkkitalon eri kerroksia.

Mitä jäi mieleen? Paljonkin, mutta päällimmäisenä seuraavat: Itävallassa on tosi vähän siirtolaisia (olen ymmärtänyt, että siellä oikeisto on vahvoilla), Italian puolella oli myynnissä Il Ducen ja Tuntemattoman sotilaan sanoin ’sen yhden kohjon’ naamalla varustettuja oluita (kieltäydyin ostamasta siitä kaupasta edes jääkaappimagneettia), Slovenia oli todella mukava ja kaunis paikka, Slovakiassa asiat tarvitsevat aikaa kehittyäkseen ja että Unkarista löytää mielenkiintoisempia puutarhatonttuja kuin Itävallasta. Horstin matka sujui hyvin ja hän viettää ensi yön meidän terassillamme. Tervetuloa ystävät, tutustumaan Horstiin 🙂

Palaamme asiaan seuraavan reissun merkeissä

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s