5.3.2014 Dallas

Kävimme aamulla ratsaamassa Tanger Outlet Centerin. Löysin Naturalizer kengät itselleni, vaikka eivät samanlaiset olleetkaan, mitkä kulutin loppuun viime reissun (vuonna 2008) jälkeen. Aika nopeasti siirryimme moottoritielle ja saavuimme Dallasiin.

Dallas horisontissa
Dallas horisontissa

Ensimmäinen kohteemme oli The 6th Street Museum (www.jfk.org). Museo sijaitsee talossa, josta Lee Harvey Oswald ampui John F. Kennedyn. 13,50 dollarin sisäänpääsymaksuun kuului audiotour eli sellainen henkilökohtainen pieni ’nauhuri’, josta sai valita mitä halusi milloinkin kuunnella. Kierros oli kohtuullisen hyvä katsaus JFK:n valinnasta presidentiksi ja tapahtumista ampumisen molemmin puolin. Näyttelyssä esiteltiin myös suosituimmat salaliittoteoriat ja niiden hyviä ja huonoja puolia.

Se kuuluisa ikkuna on toiseksi ylimmässä kerroksessa talon etummaisessa kulmassa
Se kuuluisa ikkuna on toiseksi ylimmässä kerroksessa talon etummaisessa kulmassa eli tuo neliskanttinen ikkuna.

Se ikkuna, josta Oswald ampui kuolettavat laukaukset, oli eristetty plexein, mutta kerrosta ylempää oli mahdollista ottaa kuvia ja saada vähän käsitystä miltä silloin näytti. Itse näyttelyä ei saanut kuvata, mutta seuraavat kerrokset olivat vapaata riistaa ja henkilökunta mielellään kertoi mistä saa hyviä kuvia.

Oikealla olevan tumman auton alla oli tiessä rasti kohdassa missä ensimmäinen laukaus osui. Toinen rasti erottuu tiestä vähän edempänä. Näkymä 7. kerroksen ikkunasta.
Oikealla olevan tumman auton alla oli tiessä rasti kohdassa missä ensimmäinen laukaus osui. Toinen rasti erottuu tiestä vähän edempänä. Näkymä 7. kerroksen ikkunasta.

Näyttelyn jälkeen vierailimme vielä museon myymälässä, missä oli myytävänä kaikkea muistokrääsää ja ihan asiallisia kirjoja aiheen tiimoilta.

Presidenttiparin kuvat. Jaqueline Kennedyn kuva oli mosaiikkikuva JFK:n kuvista ja JFK:n kuva oli tehty Jackien kuvista
Presidenttiparin kuvat. Jaqueline Kennedyn kuva oli mosaiikkikuva JFK:n kuvista ja JFK:n kuva oli tehty Jackien kuvista

IMG_2179

Vierailimme vielä sillä kuuluisalla vihreällä kukkulalla, josta väitettiin osan surmanlaukauksista ammutun. Oli se aika vaikuttavaa, kun näki omin silmin paikan, jonka tapahtumat ovat loppujen lopuksi vaikuttaneet myös monen eurooppalaisen maan historiaan. Ja jos paikallisilta kysytään, niin varmaan 100 vuoden tärkeimmät tapahtumat ovat olleet JFK:n ampuminen ja Kaksoistornien tuhoon johtaneet tapahtumat.

Vihreä ruohokukkula. Oikealla puolella oli se museo.
Vihreä ruohokukkula. Oikealla puolella oli se museo.

Itse Dallas ei kauneudellaan hurmannut. Kaupunkia halkoo joka suuntaan järjettömän suuret määrät autoteitä, jotan varsinainen downtown eli keskikaupunki on aika pieni ja jotenkin kuolleen oloinen. Tosin tämä on ihan normaalia isoissa kaupungeissa täälläpäin. Kaikki elämä tuntuu keskittyvän lähiöihin ja ja niiden lähettyvillä oleviin ostoskeskuksiin tai kauppakeskittymiin.

Museon toiselta puolelta maisemaa
Museon toiselta puolelta nähtyä maisemaa

Kävimme vielä tutkaisemassa Premium Outlet Centerin. Tämä oli suurempi kuin edellinen ja sinänsä hankala, että kaikki kaupat olivat erillisiä rakennuksia, jotka muodostivat ympyrän ja ympyrän keskellä oli järjettömän suuri parkkialue. Tulipahan kuntoiltua…

Palasimme Dallasiin hotelliimme, joka sattui sijaitsemaan vastapäätä 6th Street Museumia. Hotellimme The Lawrence ei kyllä mitenkään hurmannut meitä. Sänky oli todellinen heteka ja huone oli kylmähkö ja ikkunasta veti koko ajan. Sen lisäksi ikkunan alla oli termostaatilla säädettävä lämmityslaite, joka lämpötilan laskiessa aloitti suihkukoneen moottoria vastaavan ulinan ja teholtaan pienen taifuunin mittoihin yltävän ilmavirran. Ja silti oli kylmä… Hainkin respasta toisen peiton, jottei tultais kipeeksi ja se auttoi.

Matka jatkuu…

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s