6.3.2014 Dallas ja Dallas

Jos tulee Dallasiin, niin mitä sitä haluaa nähdä? No, tietenkin eilisen kohteen eli 6th Street Museumin. Ja aivan ehdottomasti Southfork Ranchin. Jätimme taaksemme ei-niin-hyvän hotellimme ja 10 asteen lämmössä ajelimme kohti televisiosta kuuluisaa maatilaa.

Löysimme paikan ja pääsimme samantien opastetulle kierrokselle. Meidät vietiin lipunmyynnin yhteydessä olleen Dallas -näyttelyn läpi possujunalle (jota veti aito maatilan traktori eli John Deere), joka ajoi sille kuuluisalle talolle, jossa Dallas sarjan ulkokuvaukset on tehty. Hyvin ystävällinen opas nimeltään Cindy otti meidät vastaan talon sisällä ja sanoi heti, että kaikkea saa kuvata ja kaikille varataan tarpeeksi aikaa kuvaamiseen. Hän kertoi hyvin innostuneesti ja suurella sydämellä talon ja televisiosarjan historiasta ja tapahtumista.

Loistava oppaamme Cindy.
Loistava oppaamme Cindy.

Minun piti aloittaa tämän päivän blogi kertomalla, että nyt joku valehtelee, koska TV-sarjassa ei ollut ikinä kylmä tai lunta ja näinä muutamana päivänä täälläpäin olemme nähneet lunta ja kokeneet kylmyyttä, joita emme tietenkään osanneet odottaa. Saimme selityksen tällekin asialle. Nimittäin perhe, joka aikoinaan rakensi talon kodikseen 1970-luvun puolivälissä ei aluksi suhtautunut televisiosarjan kuvaamiseen talossaan mitenkään myötämielisesti ja Lorimar Productions joutui kysymään asiaa kahdesti ennen kuin perhe lopulta suostui kuvaamiseen. Tosin perheen isä laittoi suostumuksen ehdoksi sen, että kuvauksia tehdään vain kesä-, heinä- ja elokuussa. Ja silloinhan täällä on kuulemma helvetillisen kuuma (Houston on samoilla leveysasteilla kuin pohjoinen Afrikka eli Marokko ja Kairo on aika lähellä Dallasinkin leveysasteita). Talon sisälle kuvausryhmällä ei ollut asiaa ja kaikki sisäkuvaukset onkin tehty Kaliforniassa studiossa. Mutta siksi siis ulkokuvissa ei koskaan näkynyt lunta tai kylmää ilmaa. Ja jos jollain ulkokuvauksissa oli turkki päällä, niin silloin lämpöä on yleensä ollut 30 – 40 astetta ja näyttelijä on ollut todella kuumissaan.

Keittiö. Kuvassa vasemmalla näkyy lautaseinää ikkunasta. Valeseinä rakennettiin siihen sen takia, että kuvauksissa keittiön ei pitänyt olla tuossa paikassa ja siksi se ei saanut näkyä ulkokuvauksissa.
Keittiö. Kuvassa vasemmalla näkyy lautaseinää ikkunasta. Valeseinä rakennettiin siihen sen takia, että kuvauksissa keittiön ei pitänyt olla tuossa paikassa ja siksi se ei saanut näkyä ulkokuvauksissa.

Alkuperäinen perhe kuulemma asui taloa vielä jonkin aikaa kuvausten kestäessä, mutta kun talon sijainti tuli ilmi puolivahingossa ja talon ympäristössä alkoi olla telttailijoita, ikkunoista kurkittiin sisään, talonväen poissaollessa vieraat ihmiset käyttivät talon uima-allasta yms., niin perhe päätti myydä talon.

Lucyn huone
Lucyn huone

Cindy kertoi myös, että olimme hyvänä päivänä liikkeellä, koska seuraavana päivänä kuvausryhmä oli tulossa tekemään töitään ja silloin vierailijoita ei olisi päästetty joka paikkaan ja heidän kulkemistaan olisi rajoitettu.

JR:n näyttelijä Larry Hagman kuoli yllättäen vuonna 2012. Sarjasta JR poistuu siten, että hänet murhataan Meksikossa. Murhahuone on lavastettu Southforkiin.
JR:n näyttelijä Larry Hagman kuoli yllättäen vuonna 2012. Sarjasta JR poistuu siten, että hänet murhataan Meksikossa. Murhahuone on lavastettu Southforkiin.

Nykyään Southforkin tilalla siis kuvataan taas sarjan uusia jaksoja, mutta kuten täällä usein on tapana, niin tilalla on vuokrattavana myös juhla- ja kokoustilaa häitä, syntymäpäiviä ja muita juhlallisuuksiaa varten.

Bobby Ewingin olympiakokoinen uima-allas. Todellisuudessa allas saadaan TV:ssä näyttämään suuremmalta peilien avulla.
Bobby Ewingin olympiakokoinen uima-allas. Todellisuudessa allas saadaan TV:ssä näyttämään suuremmalta peilien avulla.

Tilalla on jonkin verran myös karjaa ja hevosia. Tosin Cindy kertoi, että hän aina ihmettelee, kun sarjassa näkyy useita satoja eläimiä käsittävä nautalauma laiduntavan tai juoksevan tilan mailla. Tilalla on nimittäin 3 lehmää…

Talon sisäänkäynti
Talon sisäänkäynti

Kävimme tilan matkamuistomyymälöissä ja toisessa niistä oli Jock Ewingille (Miss Ellien ensimmäinen aviomies ja JR:n ja Bobbyn isä) kuulunut auto (Lincoln Mark V, vuosimallia 1978…kuulemma), jonka hinta oli kertoman mukaan vaatimattomat 1 000 000 dollaria. Mittarissa on 25720 mailia. Komee kaara 🙂

Jock Ewingin auto. Rekkari EWING 1
Jock Ewingin auto. Rekkari EWING 1

Lipunmuyynnin yhteydessä on toinen matkamuistomyymälä ja selvitys Dallas TV-sarjan henkilösuhteista sekä katsaus sarjan saamasta julkisuudesta. Jakso, jossa JR:n ampuja selvisi, on kuulemma edelleen televisiohistorian toiseksi eniten katsojia kerännyt minkään TV sarjan jakso.

Tästä selviää kuka kukin on. Tai sit ei :)
Tästä selviää kuka kukin on. Tai sit ei 🙂

Sourthforkista lähdimme kohti Fort Worthia. Matkalla poikkesimme Cavender’s buutsimyymälässä (isompi kuin se edellinen) ja minäkin sain buutsit.

Päätimme yöpyä La Quinta hotellissa vähän Fort Worthin ulkopuolella. Hotelli oli uusi ja todella hyvä. Ja 20 dollaria edullisempi kuin edellinen hotellimme. Kävimme lähistöllä syömässä ja vielä pienellä iltalenkillä Walmartissa. Lenkistä voi tosiaan puhua, koska myymälä oli valtava. Mä en enää ihmettele niitä kuvia, missä seniorit vetää Walmarttia ympäri sähköpyrätuoleillaan. 🙂

Ilmastointiteippiä. Jeesusteippiä. Jesaria. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja täällä myös monta mallia. Yhdessä kaupassa nähtiin pimeässä hotavaa Batman jesaria :D
Ilmastointiteippiä. Jeesusteippiä. Jesaria. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja täällä myös monta mallia. Yhdessä kaupassa nähtiin pimeässä hotavaa Batman jesaria 😀

Huomenna on taas uusi päivä

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s